Jan 12, 2012

TIPS BLOGGER ( kalau mudah terasa jangan baca)

salam...


menyampah laaa maaa shuuu :P







aku rasa aku nak wat entry berani terjun parit harinie.dulu2 masa aku jadi bloger baru aku wat lah semua  benda alah nie ( baru  7 bulan bloging caiit guna ayat dulu2 lak) ok korang jangan marah-marah atau sembur aku pas baca entry nie aku pun penah wat menda nie juga kan so aku rasa sebagai bloger baru korang build name korang sendiri kud tak payah mengunakan taktik mcm nie utk mencari flower beter cari reader if flower meriban reader ilek pocik  tershiuk sendiri la~


setiap orang ada cara tapi guna lah cara lain selain yg dinyatakan disini ye~


1. Buat contest smp duit dozen dozen habis baziaqqqq!!!


aku rasa nie sesetengah cara bloger yang mencari folower so dia wat contest dengan melabur duit dia meriban-riban and aku akui ramai yg akan folow but after contest tamat percayalah juz tggal folower no reader!!!.taktik nie bukan tak ok juz pembaziran tapi kalau nak wat cari lah penaja2 yg bley save duit korang ok :P ( buat lah leh aku dpt hadiah)
apa guna habis duit dozen tapi tiada reader kan?


2. Guna kan taktik Muka cun hensem bajet2 model sikit :P 


lain org lain cara tapi yg mempunyai muka yg cun hensem mmg reziki dia dapat folower dan stalker meriban.tak heran lah dia popular dengan pantas.dengan gamba2 dia super power kalah bobo boi.aku mengaku aku lebih suka tengok wajah dia outfit dia dari penulisan dia.bila aku singgah bloger ada rupa nie aku scroll pic dia ja :P.pergghh jap ja org komen even penulisan dia pendek ja tapi sekali dia tempek gambar seketul gedabak naaa !!!.melambung2 org puji .cthnya mcm *** fatimah suhasu,zalimah ,fatimah liyatipah, ilin maculo n so on .hahaha xmau sebut t kena hentam dgn fanatik2 mereka hahaha...tapi2 kdg2 kalau xcun pun dah folower meriban automatik org akan polow tapiiii mb org juz gitu2 aje  i knoe la kdg2 i mcm tu juga :P


3.Bodek bloger femes


hahaha aku besa lah juga wat entry2 khas dgn harapan aku dpat feedback balik dari bloger top and also dengan harapan dapat tumpang popularty dia la wahhhh!!! pas tu wat entry bodek melambung dari A-Z yg belum tentu iklas.common wei aku besa wat so aku xmalu nak mengaku.tapi hareeeemmmm.yela rupa2nya bila aku tanya pakci G dia show perghhh ramai wat entry khas utk bloger pemes tu .so aku paham2 la mana ler dia ada masa bloger top nk bg feedback utk aku.kalau ada pun kalau kebetulan dia baca.lepas dari tu aku belajar puji diri sendiri HAHAHAHA! kan lagi best :p


4.ENTRY merepek


Last choice buat entry merepek2 macam aku.bagi orang gelak,takut pas tu syok sendiri hahaha...tapi merepek cmna jangan wat entry yang tikam-tikam bloger lain nanti diri yg merana dik bila kena tikam balik .so be ware!


cara cik wanie lovela sekarang yang dulu dah taubat :P


a. rajen drop komen sampai muntah :p
b.baca blog org lain entry2 yg menarik yg boleh di guna pakai sbg idea di entry anda
c.folow ja semua org tanpa mengharap di folow
d.ramah tamah sampai org ckp meroyan pun takpa tebalkan ja muka :p
e. blog mau kemas dan tak sakit jiwa bila ada yg bertenggek mcm blog aku siyes sakit buntut bila yg bertengek :P
f.jangan wat entry yg bergado2 dengan bloger lain respect each other k!
g. idola aku penulis senja and alif chullen sbb entry diaowg wat semua geloraaa~ :P


p/s: kdg2 hupdte entry 2 3 ratus ,bagus cmana pun entry tu xda reader ta de gunanya...aku penah alami zaman gelap tu so aku belajar xsombong dgn bloger lain :)


maaf barang siapa terasa dengan entry ini,bangkitlah dengan diri sendiri k :)




nah AKU nak tempek pic aku seketul kud2 boleh popular hahahaha~


mamak kad belakang nak joined juga ...kacau ja


bye~ hehe



20 comments:

cik ika said...

wah.tips yg bgunelah CWL..ika sokong sgt2..hope ika ta cm yg CWL ktekanle..:)

kaka said...

mamak dekat belakang tu nak kejar lalat didepan lar..haha :D *acah2 je

aniswany said...

kalo nk terasa bole tak =D

hye ;)

faa.rosli said...

i like this entry!

-saya x suke buat contest -xpenah buat-

-saya xcantik!

-saya x buat entry bodek-memboek. hehe.

saya follow blog saya suka, bkn follow sbb dipaksa. hehe

iedchan said...

hehe sy tak guna semua 4 tips blogger baru tu..heheh..sebab tu follower sy tak ramai..hehhe..

sy cume baca blog sy suke jek..pastu komen..:P

merahitujambu said...

ahahaha..lawaknyaa.ptt laa follower ramai tp tengok komen ciput..rupanya buat contest suh follow

KAMI ;) said...

apa yang kak wany katakan tu, memang ada betulnya. muka cantik, ramai je yang komen. rasa macam tak adil !! HAHA. :D

AMALINA YA'AKUB said...

hahhahhah CWL... alamk terasa la cam mna.. hahha... tips yg sgt berguna heheh.. :)

msredcheesecake said...

Bila dah lama berblog kita tahu dos and dont nya....

MUHD SHAH JEHAN said...

superb!! sukew gan tips2 yg u bg..adew betol gak ahakz..

.: Si BungaKopi : . said...

aku tau nama-nama samaran yg disebutkan itu..hehehehe

Cik Jannah said...

eh, semua yang cwl buat semuaa saya buat. betoi2.

chemay said...

paling benci blogger kipas bontot blogger femes.
huh!

:)

Nurrul said...

Tips yang berguna kak... Adeq pun gunakan konsep yang sama mcm akak..

skarag malas dah nak drop dekat shoutbox... dekat komen saja :)

Elyzatul Nastaysah said...

awak da mmg femes pon syg;)

Ms.Siti said...

hahahaa.... akhirnye mengaku jugekkk..
bg siti kn kalau entry kita best konpem readers pon suke n diorg akan selalu visit blog kita.

cik pinaz said...

hehe , syg hebat la kau .. weeeiiittt !! :P

Nelly The Strange said...

bodek2 bloger ni meman bukan nelly ! hahaha

Shacklesmith said...

terbaik punya tips!

ahaks.. berani jgk cik wanie ni buat contest smpi perabih duit bagai..

kalau sy konfem tak berani punyer coz syg the hard earned money :D

apapun thnx 4 sharing ;)

Edy Fee said...

rasa mcm terkena kat muka je..bab merepek, tuk..huuhuh