Aug 8, 2012

Tips: BEFORE & USE ( skin care product )

salam....

BEFORE
( sebelum membeli)


1. jangan cepat percaya dengan statement SI penjual or seller. ( mana ada seller nk ckp produk dia x ok)
2.jangan cepat percaya iklan-ikan dan ayat targisss mereka
3.jangan cepat percaya kata-kata SI pengguna yg memuji produk tersebut ( tak semua pakai jadi sama)
4.Be ware dengan harga.
5. READ LABELS BEFORE BUYING SKIN PRODUCT.
6. Kalau memiliki alahan dan kulit cencitif macam saya ..jangan gatal2 nak cuba itu ini.
7.JANGAN suka IKUD ORANG.ikud kulit ANDA.
8.TANYA kepada orang yang boleh di percayai.

Tips use

simple step, jangan sapu semua kad muka anda .sapu dia pergelangan tangan korang sampai seminggu.kalau benda tu tak sesuai ngn korang dia tunjuk lah siptom2 dia kan...hehe
cara tak nak membazir produk korang tu guna lag kad badan gerenti badan korang clean and clear hehehe..

GOODLUCK! harap berguna ....

jadi budak sebelah aku senang tak payah pk masalah kulit...hahha


p/s :semua sibuk updte baju raya...dah beli ke?...

7 comments:

aisya said...

baju raya? tak beli lg la.. huhu

Pink Lavender said...

jadi bebudak juga sng kan..
hepi jer xpening pk pe2..
pk raya kutip wit ry...hahaha

makneng follow sini
jemputla follow makneng

cpahniza said...

tak suma skincare sesuai tuk kita yunk..thats why kna brani mencuba n face the fact either positive or negative...byk factor yg kna amek kira....alergic, slah cara pemakaian n etc... :)

tirahzairi said...

bleh ke guna kat badan? hehee...

budak2 muka licin...

cik wanie Lovela (CWL) said...

@cpahniza...tertaluk sekali dlm list.xbaca ea? hehe

cik chinta said...

xbli lg =D

kaishin said...

tahun ni takde baju raya baru kot..pakai yg lama je :D