Dec 7, 2012

Top list makeup Inspiration

salam,

muka ngah bajet chumellll~



hai harini nak update pasal make up as u  know kita semua kAum hawa memang suka mende2 nak jadi cantik ..takde sorang pun cakap tak nak jadi cantik kan ?..
cantik luaran dan dalaman.
lumrah kita sebagai pmpuan nak beli tu nak beli ni untuk diri sendiri nak looking cute and cantik...

aku BOLD disini KALAU MEMBAZIR UNTUK DIRI TIDAK MENGAPA OK!


so for me make up inspiration yang aku selalu layan video2 tutorial makeup diaowg ni ramai so aku bg toP 5 yang paling menjadi sumber isnpirasi la kunun~Mungkin juga bleh jd sumber utk korang review rite?


1.Michelle Phan

this video by MP ..the best makeup zombie

why mp?

mp sangat popular dengan makeup and style yang cool habis.
suka dia sangat cuz video tak bosan video2 semua ada nasihat2 yang best
also tips2 yang berguna..
gadis phan asia cwl selalu rujuk salah satu sebab kulit cwl
 ala2 dia kununnya so is easy folow cara dia heheh....
tgk muka nak sama x? ayat perasa~
dan Mp ni juga legend bagi cwl cuz first makeup cwl rujuk is from her tutorial...
awesome and kagum dgn dia.bukan sekadar makeup

but pesanan2 dia sangat berguna bagi gadis2 macam kita nie hehehe :)

2.LAURENBEAUTYY


lauren


the hot girl in youtube. suka dia juga kuz white girl with the 
brown hair ni sangat mempesona cara dia di depan wc.even 
tanpa makeup pun dia sangat cantik for me.
i love her .i love the way she talk and i love love her....try lah tengok tutor dia cool sangat...

3. PromisePhan


a sister-in-law Promise Tamang Phan


pendek kata promise ada kena mengena dgn mp ...
dia punya tutorial pun best juga...macam kita kulit2 asia ni
 elok lah makeup style cmni..nak makeup putih sangat 
kang jadi betepu tak bertempat.dia punya tutor pun not bad :) 
paling best tgk duet tutor dgn Mp mmg gempak!

4.violet beaux

violet beaux the cutey

suka gadis ni simple dan sangat cute sangat2...
tutor dia yang comel..tmbah tutor
 dia ajar style nak dandan rambut even aku bertudung...
wah so cute .suara dia yg comel miawwwwwwwwwww!!!


5.LILI SIMPLY



CUBA tengok muka kadang macam kak yong si yana tu kan..

lily simply..memang simple style dia
tak caya tengok lah..
suka tengok cara dia bersweet2...melting wehhhhh~



ok for all this cwl dapat kepercayaan dari housemate 
Bella Ann Jamal untuk make up dia for pra graduation 
dinner night...waahhh excited ..then ini for my hasil from
 5 combination inspiration hehehhehekkk......


tadaaaaaaaa~

ouch..karya....my hands  hehehehe... kalu hudoh harap ampun dipinta~


first timer makeup muka orang untuk majlis penting2 diberi kepercayaan..what love bella hugs*


last but not list conteng muka sendiri







p/s: ada cita nak wat tutorial makeup..but tak de bakat tak pasal kena kutuk je... =,=
berangan sorang2 cukup lah ..muahahhaa.

8 comments:

Umie Naziera said...

hehe,sayangnya sy kurg suka makeup

NURUN said...

sy suke juga tgk tutorial dr diorg ni. tp xpnh nk praktikkn.

aisyah lola cham said...

done follow your blog

Dilakochan said...

Kite pon suka michelle phan! :D

Edy Fee said...

mcm2 make up ad.eperghhh...cntik la pasni

chemay said...

takut nak mekap.
sebab muka sensitifff
T__T

tirahzairi said...

nk jugak....hihi

Mieya Atiera said...

Mieya tak minat bermekap. Macam mana tu?