Jan 31, 2012

PERBINCANGAN -mahaserius (OK)

salam...

lamanyer tak updte blog gue ,sudah ibarat sarang labah2 berusang dan yang lagi kotor hahahaha...
aku dah lama tak joging blong korang semua...t cwl joging nah mohon jgn merajuk2..

topik harinie bila someone yang korang tengah sembang or BERBINCang DEngan beliau dengan keadaan muka ketat dahi kerut2 dengan tahap maha serius yg maximum tingginya dan once korang stat cakap or stat write something chat or mesej yang long long writing  and klik button send then korang dapat respon dari beliau juz perkataan ''K''

K means OK..ok means allrite ..and aku rasa cm nak hentak dia kad hepon ja....

bagi lah respon TERBAIK SEDIKIT.''K'' perkataan K kdg2 boleh mencetus pergadohan n drama yang lebih teruk oo.so aku suggest mmg dia tengah tahap serius wat karangan berjela-jela bagi la respon jangan lah k.sakit hati wooo....

lebih baik tak jawab langsung dari JAWAB K...



me and my love totaly without makeup :p pucat2
ini satu contoh budak tecik anak buah ksygan mashu owang tengah serius amek gambo haa menguap g ..ishk2...
:P

OK OK OK ..K.O

Jan 23, 2012

Menerima orang yang mencintai anda atau anda yg mencintainya??

salam....




kadang-kadang susah nak wat keputusan camni.....

memilih org yang mencintai kita atau memilih org yang kita mencintai dia sangat-sangat...???

kita akan pilih orang yang kita mencintai dia tapi kita akan makan hati 24 hour...
kalau kita pilih org yang mencintai kita tapi kita tak mencintai dia...rasa mcm kita bohong dia..

better ALONE or lonely or lantak lah....janji bahagia .... huhuhu ayat mcm pasrah ja ...
 lirik lagu nie ada maksud yang mendalam...

Lirik Lagu D’Masiv – Sudahi Perih Ini (Putri Yang Ditukar)
Apa yang harus
Ku lakukan lagi bila kau tak setia
Karena aku hanya seorang manusia
Yang tak kau anggap
Aku tlah coba untuk memahamimu
Tapi kau tak peduli
Cukup sudah
Kau sakiti aku lagi
Serpihan perih ini
Akan ku bawa mati
Aku mencoba
Memberikan segala yang telah aku punya
Namun semuanya hanya sia-sia
Percuma
Sampai kapan
Bisa membuatmu mengerti
Membuat aku bermakna
Dihatimu dimatamu sayang
buat korang yang tengah memilih dan dipilih ..pk masak-masak jangan mainkan perasaan sapa-sapa pun yang penah dalam hidup korang belajar menghargai perasaan orang tu.supaya nanti kita tak menyesal dengan apa yang kita buat.


kadang2 kita dah malas dah nak pk apa yang nak jadi ..atau aku ja rasa mcm nie....
 Allah dah rancang yang terbaik untuk kita.Be postive! cik wanie :)

entry nie entah apa apa sbb mood aku rasa terhapa-hapa.....





p/s: apa yang penting skg masa depan aku and kesihatan aku.doakan aku cepat sembuh dari sakit nie.thanks korang yang rajen drop komen sini..nah hadiah <3 nanti wani ngedap korunk balik ^^

haa jgn lupa singgah my fbshop http://www.facebook.com/cikwanieshop

Jan 17, 2012

WORDLESS wednesday : aku merasai ketuaan yang extreme... -_-

salam..........






aku malas membedak2 mahupun melihat pic wat kali ke 800 ratus juta....
aku dah nampak garisan halus kedutan di dahi bla bla...

AKU DAH TUA

adakah ini tanda-tanda aku patut kahwin sebelum saham jatuh...hahahahahah :P

waiting my blogshop siap....

salam....



sementara blogshop cwl siap menempek kad blog peribadi jap nie....

Berita baik bagi korang yang ada prob dengan skin 

SOLUTION?

klik sini :http://www.facebook.com/photo.php?fbid=209873632439488&set=a.209873549106163.48186.100002505591591&type=1&theater

insy akan dpat kulit mcm saia...jum



macam2 ada so sapa nak oder KLIK SINI :

cooly holic


tengah sales..... :)

p/s: t blogshop siap wani infom.thanks pada yang membeli.firstday banyak oder sudaaa..alhamdulilah :)

Jan 15, 2012

Join Adorable Muslimah Competition!!

salam..

wani joined this contest disebabkan my lovely sis invite nurul badiah lai a.k.a my kak long .dia pm kad facebook dia ajak joined this contest after dia cerita HADIAH yang ibarat duit jatuh dari langit.aku pun cakap nak joined nak joined.kak nurul badiah lai blogger femes kita nie dia tak joined cuz dia jadi duta.kak long kata kalau dia bukan duta dah lama dia joined so jum joined .CIKWANIELOVELA WAS JOINED .hahaha.

plugin this banner (contest sampai 31 jan)



(LINK jum klik n oder)



siyesly first time aku tau adorablemuslimah nie pun dari kak long.tak penah membeli lagi baru usha kali pertamanya dan barang-barang awesome gila .wahh impian aku nak bukan on9shop camgini la!!!


copy from AM.com

1.baju-baju stuff dia mmg hot mmg current item la...
terhangat dipasaran barang-barang dia aku nengok juling mata nak membeli.wuhuhuhu 
asal lawo sangat.tapi apakah nasib duit tak da.takpalah kalau menang contest am.saguhati pun jadi lah hahah..
bleh belgak kad blog nanti menang hadia am. :) wahahaha...

2.Cara pembelian Amat easy like touch n go but makesure u have MONEY money..
cara shoping senang takpayah nak berpeluh2 copy code n bla bla.juz add to cart and done.
but makesure korang oder2 ada duit naa..kesian peniaga on9 satgi tiba2 korang cancel oder lak .herm3

3.PRICE aku rasa dah habis murah
price yang dia letak memang memadai dengan barangan dia yang gojes.
so aku rasa korang tak teragak2 nak beli sbb dah habis murah dah nie!!!

4.apa yang cikwanielovela suka?
item swirly fest aku jatuh cinta dengan item siyes ! 


korang klik mesti jatu cinta..kan hahaha...

5.HADIAH barang siap joined..jeng jeng..

Tempat Pertama: Wristlet COACH + RM50 Voucher

                            Tempat Kedua: Victoria's Secret Gift Bag + RM30 Voucher
Tempat Ketiga: Victoria's Secret Body Mist + LipGloss + RM20 Voucher

5 hadiah saguhati + RM10 Voucher


so aku rasa serba sedikit review aku pasal am.com.nak tau klik sendiri.
last bot not list....

"Dapatkan Blaus dan Pakaian Muslimah yang cantik dan sopan diwww.adorablemuslimah.com.
Dapatkan juga barangan Victoria's Secret dan Handbag COACH diwww.adorablemuslimah.com.
Be style.chic.Modest dengan adorablemuslimah! ^_^"
or in english version
"Get gorgeous yet modest blouses and muslimah apparels at www.adorablemuslimah.com.
Shop Victoria;s Secret and COACH Handbangs at www.adorablemuslimah.com too.
Be style.Chic.Modest with adorable muslimah!"


this banner wit link about contest korang boleh klik kalau nak joined.
korang leh rujuk blog kak long saya link

last.........

saya amat MOHON MAAF....

salam....


waaaaaaaaa ramainyer membe-membe yang taching-taching dengan aku.wuhuhu...mohon maaf dari rambut hingga hujung kuku jari jemarimu.siyes bz dengan menyiapkan my new online shop.my new on9shop nak jual produk kulit,dres,shawl akssry ,beg comel...insy comingsoon .cwl akan post kad entry bila dah siap online shop tu.kepada yang taching2 cwl tak singgah komen blog dia ka apa,tak reply mesej dia kad fb,tak reply sms,tak tegur menegur atau berkait dengannya cwl mintak maaf.Bukan niat menyombong lepas baik dari demam dan pelbagai penyakit terus bz wat on9shop.But wani pomis sapa yg komen singgah sini wani akan KOMEN balik cuma lambat ja...so jangan ada marah-marah kata cwl sombong dah sekarang.herm herm sapa yang mengenali saya tawu lah betapa tak sombongnya aku hahaha...


away hanya seberapa ketika tak bermakna aku dah lupakan kawan-kawan aku yang aku dah kena berdekad2 tahunya..



Jan 12, 2012

TIPS BLOGGER ( kalau mudah terasa jangan baca)

salam...


menyampah laaa maaa shuuu :P







aku rasa aku nak wat entry berani terjun parit harinie.dulu2 masa aku jadi bloger baru aku wat lah semua  benda alah nie ( baru  7 bulan bloging caiit guna ayat dulu2 lak) ok korang jangan marah-marah atau sembur aku pas baca entry nie aku pun penah wat menda nie juga kan so aku rasa sebagai bloger baru korang build name korang sendiri kud tak payah mengunakan taktik mcm nie utk mencari flower beter cari reader if flower meriban reader ilek pocik  tershiuk sendiri la~


setiap orang ada cara tapi guna lah cara lain selain yg dinyatakan disini ye~


1. Buat contest smp duit dozen dozen habis baziaqqqq!!!


aku rasa nie sesetengah cara bloger yang mencari folower so dia wat contest dengan melabur duit dia meriban-riban and aku akui ramai yg akan folow but after contest tamat percayalah juz tggal folower no reader!!!.taktik nie bukan tak ok juz pembaziran tapi kalau nak wat cari lah penaja2 yg bley save duit korang ok :P ( buat lah leh aku dpt hadiah)
apa guna habis duit dozen tapi tiada reader kan?


2. Guna kan taktik Muka cun hensem bajet2 model sikit :P 


lain org lain cara tapi yg mempunyai muka yg cun hensem mmg reziki dia dapat folower dan stalker meriban.tak heran lah dia popular dengan pantas.dengan gamba2 dia super power kalah bobo boi.aku mengaku aku lebih suka tengok wajah dia outfit dia dari penulisan dia.bila aku singgah bloger ada rupa nie aku scroll pic dia ja :P.pergghh jap ja org komen even penulisan dia pendek ja tapi sekali dia tempek gambar seketul gedabak naaa !!!.melambung2 org puji .cthnya mcm *** fatimah suhasu,zalimah ,fatimah liyatipah, ilin maculo n so on .hahaha xmau sebut t kena hentam dgn fanatik2 mereka hahaha...tapi2 kdg2 kalau xcun pun dah folower meriban automatik org akan polow tapiiii mb org juz gitu2 aje  i knoe la kdg2 i mcm tu juga :P


3.Bodek bloger femes


hahaha aku besa lah juga wat entry2 khas dgn harapan aku dpat feedback balik dari bloger top and also dengan harapan dapat tumpang popularty dia la wahhhh!!! pas tu wat entry bodek melambung dari A-Z yg belum tentu iklas.common wei aku besa wat so aku xmalu nak mengaku.tapi hareeeemmmm.yela rupa2nya bila aku tanya pakci G dia show perghhh ramai wat entry khas utk bloger pemes tu .so aku paham2 la mana ler dia ada masa bloger top nk bg feedback utk aku.kalau ada pun kalau kebetulan dia baca.lepas dari tu aku belajar puji diri sendiri HAHAHAHA! kan lagi best :p


4.ENTRY merepek


Last choice buat entry merepek2 macam aku.bagi orang gelak,takut pas tu syok sendiri hahaha...tapi merepek cmna jangan wat entry yang tikam-tikam bloger lain nanti diri yg merana dik bila kena tikam balik .so be ware!


cara cik wanie lovela sekarang yang dulu dah taubat :P


a. rajen drop komen sampai muntah :p
b.baca blog org lain entry2 yg menarik yg boleh di guna pakai sbg idea di entry anda
c.folow ja semua org tanpa mengharap di folow
d.ramah tamah sampai org ckp meroyan pun takpa tebalkan ja muka :p
e. blog mau kemas dan tak sakit jiwa bila ada yg bertenggek mcm blog aku siyes sakit buntut bila yg bertengek :P
f.jangan wat entry yg bergado2 dengan bloger lain respect each other k!
g. idola aku penulis senja and alif chullen sbb entry diaowg wat semua geloraaa~ :P


p/s: kdg2 hupdte entry 2 3 ratus ,bagus cmana pun entry tu xda reader ta de gunanya...aku penah alami zaman gelap tu so aku belajar xsombong dgn bloger lain :)


maaf barang siapa terasa dengan entry ini,bangkitlah dengan diri sendiri k :)




nah AKU nak tempek pic aku seketul kud2 boleh popular hahahaha~


mamak kad belakang nak joined juga ...kacau ja


bye~ hehe



Jan 11, 2012

Tanda-tanda lelaki bosan dengan wanita

salam....

cwl rasa ramai yang tengah ada masalah dengan boyfriend and or bla bla atau yang saja-saja search suka search menantang pelik nie.nak tau lelaki tanda-tanda dah busan ngn awek dia.ok dari sumber-sumber yang dipercayai cwl wat entry nie ..selamat membaca tanda-tandanya.cuma nak pesan boyfriend larik tak mati pun oxygen tak da mungkin lah boleh mati :P







1.Tiada masa walaupun sedetik (lagu anuar zain sedetik lebih tak boleh pakai)


sebelum dapat awek tu,tackle tengah mati.sms tak henti-henti,chat..sampai korunk akan cakap rimas mamat nie.normal lah perempuan ni mudah jatuh cinta bila ada lelaki yang bagi perhatian sikit lama kelamaan korang pun xcept cinta dia.after dia dah dapat and korang dah stat sayang dia.Dia mula jarang mesej korang if dia bz pun dia tak nak bagi tau korunk.kadang2 kita tertunggu mesej dia .i know aku pun perempuan wei~

p/s: lelaki kalau di sayangkan perempuan tu dia akan luangkan masa even sekejap .i knoe la wuhuhu :)

2.Apa korang cerita pasal korang dah minat nak tawu


DULU kemain semua pasal korang dia nak korek kini hanya tinggal kenangan~
korang ibarat bercakap dengan tunggul ,korang cakap blablabla...panjang nak mampus.dia ''O''
Sampai korang rasa sampai fedap and decide nak putus tapi korang tak sanggup sebab korang sayang dia but dia tak penah care pun apa korang rasa.so korunk terus bercakap-cakap dengan harapan dia akan berubah.hurt ur self. means dia tak bagi respon lasung.

p/s: kalau dia care sal korang atau dia tak boleh bagi respon dia akan infom korang dia bz sikit.so korang kena faham if dia respon pendek2.

3.Mengelak pasal kahwin


orang bila dah bosan dengan kita.kalau cakap sal kahwin pun dah tak berminat.Dia akan jawab you lambat lagi lah nak cakap pasal kahwin.Tapi dulu bukan main cakap bab kahwin dia lah SANG JUARA kalau cakap bab kahwin wah wah..sekarang nie macam-macam alasan.Kadang-kadang kita kaum hawa nie bukan nak ajak dia kahwin esok pun juz PLANNING..


dulu


sayang t kita kahwin anak saya nak 300 orang
rumah kita mesti bunglow
nati kahwen kita pi honeymoon ke bulan
kita amek orang gaji sbb i tak nak tangan u kasar wat keja rumah..bla bla..

sekarang

Takda soalan lain nak TANYA?
i duit tak da
mak ayah u tu belum tentu suka i
pening lah...

p/s: hampas dulu bukan main sekrang pening..LELAKI kitaorang bukan ajak kahwin esok k.



4. Susah Nak cakap SAYANG sayang dah....


bila korang cakap sayang dia.respon dia ''k'' atau tiada respon ..atau tak da respon.haaa tu aku tak tau apa kes dah.korang kena makesure sendiri lah hal tu...
atau dulu dia panggil korang sayang sekarang panggil nama pastu dia mesej korang dia panggil salah nama..tu dah parah ...haaa awek mana lak tuuu .
kalau dia memang dari dulu tak panggil korang sayang-sayang tak pelah tapi kalau dulu dia lain sekarang dia nak ubah mmg lain macam la...



5. Macam korang Tak wujud


Dia buat korang tak wujud walaupun korang dengan dia.dia still usha awek lain,puji awek lain buat korang sakit hati.kalau lelaki macam nie nak mengedik depan mata korang cadangan aku korang tinggal ja.dia tak layak jadi ayah untuk anak-anak korang sebab asyik usha perempuan lain t dia madukan korang merana sudaaa~


6.Pentingkan kawan tahap MELAMPAU...


Dia tak da masa untuk korang walaupun sekejap.tapi dengan kawan-kawan dia perghhhh apa pon bole.
kadang-kadang sampai korang terpaksa laluinya semua sendiri and rasa diri tak wujud.
tapi dia tak pedulikan korang juz habiskan masa dengan kawan-kawan dia.bila korang mintak tolong dia bagi banyak alasan tapi kalau kawan2 dia tak payah mintak tolong dia angkat tangan nak tolong.tapi kalau lelaki korang tak jeluz sangat ...TAPI kalau perempuan tak senang duduk dibuatnya kan...

7. Terlalu banyak alasan




bila dah bosan alasan apa pun bole rasa kalau suruh list satu juta alasan pun dia boleh buat....



kepada lelaki:

kalau anda dah rasa bosan tak nak kad perempuan tu cakap awal-awal supaya dia bleh cari lelaki yang nak siyes dengan dia.korang nak keep sakitkan aty dia mainkan dia wat apa.so kalau korang tak nak cakap terus terang.ingat jangan suka main perasaan orang nanti akan kena balik.

kepada perempuan:

kalau dah jadi macam nie korang kalau sayang korang bertahanlah..kalau rasa dah tak tahan terus terang apa korang rasa k.


p/s .INGAT SETIAP PERUBAHAN YANG PASANGAN ANDA BUAT BERUBAH JUGA HATI DIA UNTUK ANDA.

fakta baru: lelaki memang cepat busan :) jgn maraaa..

Jan 9, 2012

Malaysia dan buang sampah

salam...

rindu tak rindu tak.....sory demam,bz ni baru mengagahkan diri updte ini blog
diatas permintaan adik shumel2 napa kak wani tak updte i'm not well la litle sis~

harinie rasa nak cakap pasal kesedaran sivik sikit rasanya tak semua suka buang sampah dalam tong sampah nie...angkat tangan cepat SAPA BIASA buang sampah merata2? bohong la kalau aku ckp aku xpenah buang sampah merata2 aku penah buat BUT aku dah INSAF..WUHUHUH~




bukan susah sangat nak buang sampah dalam tong sampah mai nak ajaq sila tiru gamba dibawah ye :))

p/s: buang sampah mesti wat peace dgn perasaan bangga k :P

pic kad atas tu nak bajet mcm prof2  hahah~ :P
TAHUKAH ANDA BUMI KITA DAH TENAT? 

apa aku nak cakap tolong lah buang sampah dalam tong sampah malas sangat buang dalam poket.satgi ada yang cakap eleh had tebang POKOK NALAAA tuu,wat sisa toksi NALLAAA tu apa cerrr kak?
macam nie lah kesedaran sivik kena ada dari permulaan yang baik.BENDA simple tak boleh BUAT mcm mana nak elak benda yang besar-besar? sedangkan benda kecik tak boleh handle.semuanya bermula dari kita.we start and we ended~

tak kesian kad diri sendiri kesian kad org lain kanak-kanak yang baru nak kenal sungai ,laut ,bukit,pokok,ikan n hidupan lain.kadang -kadang aku tengok lukisan adik2 sekarang dia lukis gamba sungai kaler cokelat and ada terapung2 ..aku tanya Y? adik2 aku jwb : betul sungai kaler cokelat and tu apung2 tuuu kak...ye la sbb dah tercemar~so >>>? nak jawab pe.....NO KOMEN..ok fine ..kuasa lari laju  (boboy) :P


kalau tempah bersih hati pun rasa aman~ 
nak selit pic aku yg terasa aman tu :P


 buat-buat usha :P

 think deep2...


 wit my boyfriend :P


adik2 jangan tiru aksi ini thank you!





sebuah cerita pendek kartunis CWL :)


klik utk tumbuhbesar


p/s: BUMI KITA DIKONGSI RAMAI JANGAN PENTING DIRI SENDIRI~

Jan 1, 2012

common melayu .....

salam...


saja nak letak gamba nie nak tayang juga hehehe...


act entry bukan racis atau what eva sekadar penkongsian kepada bloger2...

kadang-kadang tengok bila status dia speaking english sikit semua pakat nak hentam dia.

diowg hentam cmna?

  1. grammar ejaan u salah lah
  2. oit belagak lidah tu makan belancan juga
  3. huyoo speaking london aku pun bole.
  4. bla lahluuuuu
  5. bajet hebat english la tu...

ok tu antaranya. lah.......

korang biar lah dia nak cakap english dia nak belajar ,so korang jangan cepat mengondem orang sentap dia.nanti dia tak nak belajar.merajuk punya pasal.so kalau orang nak menuntut biar lah,bagi support kalau salah tegur jangan niat memalukan dia.nobody perfect.

P/s : selamat berfikir bye.

u thin u englihHH eh beter then otheh- ganu man Peace WORLD :p