Apr 26, 2012

THE CAT and CWL

salam,


cuti midsem nie cwl tak keluar pi mana-mana pun may be jumaat nie baru nak besuka ria bersama akak tercintaku .Dia cikgu so bz tak masa nak bersama cwl tambah cuti midsem cwl pada hari sekolah memey sangat tak kena. sedeh pilu keseorangan so cwl decide bersama kucing tersayang ...'' chamelion bobs'' miaw miaw.....dia asyik makan tido makan tido...sentap aku sebabnya ibarat macam aku makan tido makan tido cuti mid sem ni....ek eleh cwl ko cakap cuti mid sem ni macam cuti setahun je kan padahal seminggu je pon...kan

aksi bersama kucing saia.....





booooo,,,,,,tapi respond kucing sleep ...

 

sleep together-gether.... <3 omg sweet my cat but not me..eraser my face...plzzzz



main sorok2 wit kucing yg no feeling...


reupload kebahagiaan kami...



BAI...


sayangilah whateva haiwan peliharaan anda..

p/s: betul ke fakta kucing mendoakan tuannya ?????

Apr 20, 2012

Balik rumah hoyeee.....

salam...

setelah sekian lama di uitm puncak alam gua mau balik dowh dowh....dodol... :P

muka eksited sambil lepaking dibilik kawan saya..yg serba kosong hahahah.....




aiii rindu rumah...
rindu mak masak apa..
rindu adik2 kakak abe2...semua rindu...
dalam perjalanan pulang aku membawa buah tangan kek cokelat to my family..wuhuhu..
dalam pejalanan balik juga aku membawa buku serta assigment aku yg bertimbun best kan dengar..
dalam perjalanan balik juga seminggu ni aku nak prepare tu final.wlpon lambat lagi....
dalam perjalanan balik ni juga aku nak jumpa cikgu2 yg tersayang dan kawan2 ku...
dalam perjalanan balik ni jugalah aku nak balik wooooiiiiii.OK fine sentap.

dalam perjalanan balik ni juga aku bakal rindu housemate and dak kelas ku yg cantik ,hensem dan GAGAh... abaikan ayat tadi :P







ok bye uitm pucak alam jumpa pas seminggu nie..yerrrr

Apr 11, 2012

TSUNAMI 11 APRIL 2012

salam...

sesungguh tiada tuhan melainkan Allah s.w.t dan Nabi muhammad itu pesuruh Allah s.w.t.


Tsunami sudah melanda Pulau Simeulu dengan ketinggian 6 meter. Kelajuan ombak selepas gempa bumi yang akan melanda bandar aceh sebentar lagi adalah 756 km/j. Ombak tsunami dijangka tiba di Georgetown pada 9:11 PM dan Port Dickson pada 2:10 AM.


Alahamdulilah aku dipuncak alam tak merasa getaran tapi keluarga aku yang berada di taiping merasa getaran di inform oleh mama aku.tapi syukur alhamdulilah semuanya ok2.aku ada family di pulau pinang kazen aku yang g queensbay call inform yang keadaan kad sana kecoh sangat tapi alahmdulilah juga semuanya baik2.


cuma apa berlaku dekat aku dalam 15:38 aku tengah cal membe aku tanya pasal asgment tiba2 suara dia hilang bunyi macam ada ganguan macam lebah '''zzzkrekkk'' mcm tulah bunyi dia.aku ingat tak da pa-pa pas buka fb sekejap tengok2 semua update sal tsunami then baru tahu..


After solat maghrib ,tiba2 housemate aku datang cakap...


''sya cuba kau buka surah 15 ayat 38... 15:38 adalah waktu kejadia tsunami...


surah 15 tu surah  al-hirj







bermaksud :
'' sampai hari waktu yg telah ditentukan''.


aku dengan kawan aku rasa sejuk .. then buka lagi Gegaran 8.9..cuba tengok ayat 8:9 (Surah al-Anfal)
(Ingatlah) ketika kamu memohon pertolongan kepada tuhan kamu, lalu Ia perkenankan permohonan kamu (dengan firmanNya): "Sesungguhnya Aku akan membantu kamu dengan seribu (bala tentera) dari malaikat yang datang berturut-turut. banyakkan berdoa..insyaAllah Allah kan kabulkan... استغفر الله العظيم... استغفر الله العظيم... استغفر الله العظيم..
subahanallah....allahualam...


hanya Allah s.w.t yang maha mengetahui....


mari kita berdoa semoga semuanya selamat....amin

Apr 10, 2012

apa harus saya buat SPM teruk?

salam,

congrates kepada mereka yg straight A..TAHNIAH2..ande mmg hebat mcm mana anda stdy saya pun xtawu..tapi anda dah berusaha anyway congarates again..

haaa for yang unlucky dah study kawww tahap gaban tapi reziki tidak menyebelahi anda jangan bersedih.
setiap yang berlaku ada hikmah dan ada yang lebih baik untuk anda .ibarat menolak kain silver kain emas yang datang..suka hati kaww punya peribahasa ya cik wanie :p

betul kadang2 reziki kita bukan bergolek sekarang mungkin lambat percaya lah TAPI dengan berkat mak ayah,usaha kita n willingness kita nak succed tu kena ada.janganlah lepas ni menganga harapkan bulan jatuh ke tanah idok?

cerite my pengalaman mb boleh menjadi pedoman kepada anda anda....

STPM zaman kegemilangan bermula dan juga titik terakhir ( ayat ni titik terakhir ni hanya dak2 stpm yang faham sbab setiap kali cikgu masuk kelas dia akan cakap ni lah last track kamu untuk ke menara gading)

i yang menyorok2 dibelakang tuuuu

ZAMAN spm banyak main,main..agak la..spm aku tak de r teruk cemerlang juga cuma subjek mengira ngira tu juz medium tak sehebat kawan-kawan aku kebanyakkannya A1!!!!!.dan kebanyakkan kawan2 aku diaowang semua aply matriks and diploma.k fine aku tak mintak matriks sbbnya matematik aku C hahah so aku rasa aply pun tak dapatnya tambah matriks nie lagi more tu pengiraan tu memey bukan aku r memey tak minat.aku more tu baca baca je :p sebab tu aku suka sejarah n bahasa melayu.Pendek kata dalam duk aply2 menuggu dan di tunggu aku amek keputusan yang drastik amek STPM compare diploma.means bukan tak bagus dip bagus tapi aku nak jimat masa serta kos dip tu aku tak minat and banyak keraguan di situ Allah s.w.t dah rancang yg trbaik utk kita kan ..believe that..lupa nak cakap aku aliran akaun ,so kebanyakkan kawan2 aku yang take akuan go to matriks and diploma hanya tinggal aku ja yg amek stpm.mula2 aku nangis gak r agak sedih tapi aku kuat smgt aku masuk stpm ,bangun g sekolah ,pakai baju sekolah even kawan2 dip kata ''BUDAK SEKOLAH'' but kuatkan jati diri aku selama 1 1/2 sebagai pelajar stpm berlandaskan buku teks STPM yang maha tebal disandang oleh aku nahunyaa mahkluk Allah yg berbadan kecil hingga menjadi sasa..fuhhhh baca tanpa non stop penat dak?   dan 4 kawan aku yang mira,pika and una diaowg dari aliran sains. so bermula lah detik kerapatan kitaowg...

ni la mira pika n husna kawan yg non be replace

ini uitm puncak alam wit my new friends ting tong gak cam aku :P diaowg ni pangkat adik2 aku nie :)

so dalam STPM..mmg lah pakai baju sekolah.tapi bagi yang amek stpm tahu rasanyer cmne as candidates stpm.rasa mcm sbg sebuah keluarga abg adik kakak masing2 bantu each other utk suppot masuk ke universiti.tu lah je aku dapat gambarkan....zaman stpm aku..agak lew strugle bersaing dgn kawan2 aku nak best student so persaingan sihat berlaku disitu..pendek kata alhamdulilah kitaowg berjaya,husna beljar di uum,pika n mira usm.dan saya uitm :)

setiap orang berlainan cara ..ada rezikinya di diploma ada rezikinya di matriks dan di stpm.tapi aku besyukr even aku juz stpm aku dapt sambung degree awal dari membe aku yang diploma tu..


so ada kemahuan di situ ada jalannya insyallah :)


pesanan jangan putus asa jaga ibadah jaga akidah insy.dan tak payah caple2 single dulu kerana angka 20 masih muda untuk bercinta :)