Aug 28, 2012

riang riang rayer.....si pemalas

salam.....

malas nyer nak hupdte blog sekarang entah kenapa....sampai hilang byk kenalan blog sbb kemalasan...

pandai dak gue buat..bijak kan? puji diri emph!


melayan kerenah dua budak ni.....


hope tak terlewat nak ucap selamat hari raya  :)



ada mood updte lagi and singgah blog korang..

Aug 18, 2012

Bisikan Iblis Jalan pintas Wanita ke Neraka.

salam...
gambar hiasan google

kisah hari ni teladan utk semua khasnya pada para wanita.marilah kita bersama-sama menajaga aurat dan maruah .serta membaiki kelemahan yg ada pada kita insyallah.mohon SEBARKAN :)

iblis laknatullah membisikkan kepada para wanita bahawa apa jua pakaian termasuk hijab tidak ada kaitannya dengan agama, sebaliknya ia hanya sekadar pakaian atau gaya hiasan. 
Apabila seorang wanita masih bertahan dengan prinsip hijabnya, maka syaitan beralih dengan strategi yang lebih halus.

Bagaimanakah caranya? 

1. Membuka Bahagian Tangan 

Kebiasaannya telapak tangan sudah terbuka, maka syaitan membisikkan kepada para wanita agar ada sedikit peningkatan fesyen, iaitu membuka bahagia hasta (siku hingga telapak tangan). 

"Ah!Tidak apa-apa, kan masih pakai tudung dan pakai baju panjang."Begitu bisikan syaitan. 

Akhirnya si wanita menampakkan tangannya dan ternyata para lelaki melihatnya juga seperti biasa. 

Maka syaitan berbisik, "Hah,tak apa-apa kan?" 

2. Membuka Leher dan Dada 

Setelah menampakkan tangan menjadi kebiasaan, maka datanglah syaitan untuk membisikkan perkara baru lagi. 

"Kini buka tangan sudah menjadi lumrah, maka perlu ada peningkatan fesyen yang lebih maju lagi, iaitu terbuka bahagian atas dada kamu, tetapi jangan sebut sebagai pakaian terbuka, hanya sedikit untuk mendapatkan hawa agar tidak panas. Cubalah! Orang pasti tidak akan peduli kerana sebahagian sahaja yang terbuka." 

Maka dipakailah pakaian fesyen terbaru yang terbuka bahagian leher dan dadanya dari fesyen setengah lingkaran hingga fesyen berbentuk "V". 

3. Berpakaian tapi Telanjang 

Syaitan berbisik lagi, "Pakaianmu hanya begitu-begitu saja, cubalah fesyen yang lebih bagus! Banyak kain yang agak tipis, lalu bentuknya dibuat agak ketat biar lebih indah dan cantik dipandang."

Maka tergodalah si wanita. "Mungkin tidak ada masalah, kan potongan pakaiannya masih panjang, hanya bahan dan fesyennya sahaja yang berbeza, agar nampak lebih feminin," begitu syaitan menokok-nambah. 

Maka, jadilah mereka wanita yang disebut oleh Nabi s.a.w sebagai kasiyat 'ariyat (berpakaian tapi telanjang). 

4. Agak Terbuka Sedikit 

Setelah para muslimah mengenakan pakaian yang ketat, maka syaitan datang lagi.

"Pakaian seperti ini membuat susah berjalan atau duduk, kerana sempit, kan lebih baik dibelah hingga lutut atau mendekati peha? Dengan itu kamu lebih selesa." 

Lalu dicubalah idea baru itu, dan memang benar dengan dibelah mulai dari bahaian bawah hingga lutut atau mendekati peha ternyata lebih selesa dan mudah untuk duduk atau menaiki kenderaan. 

5. Tudung Semakin Kecil 
Kini syaitan melangkah dengan tipu daya lain yang lebih "power". 

Tujuannya adalah agar para wanita menampakkan bahagian auratnya. "Oh, ada yang terlupa! Kalau kamu pakai baju sedemikian, maka tudung yang besar tidak sepadan lagi. Sekarang kamu cari tudung yang lebih kecil agar serasi dan sepadan. Orang tetap akan menamakannya tudung." 

6. Terdedah 

Si wanita ternyata selesa dengan fesyen baru yang dipakainya seharian. Syaitan datang memberi idea lagi. "Rambutmu sangat cantik. Bukankah lebih selesa jika tudungmu dilepaskan. Kamu bebas mencuba fesyen rambut yang pelbagai. Malah, kamu boleh mewarnakan mengikut warna yang kamu suka supaya kelihatan lebih menawan."

Maka, sekali lagi syaitan berjaya mempengaruhi si wanita supaya mendedahkan rambutnya. 

7. Membuka Seluruh 

Syaitan kembali berbisik, "Kalau langkah kakimu masih kurang selesa, maka cubalah kamu cari fesyen yang lebih menarik. Bukankah kini banyak skirt separuh betis dijual di pasaran? Tidak usah terlalu terdedah, hanya kira-kira 10 sentimeter sahaja. Nanti kalau kamu sudah biasa, baru cari fesyen yang di atas paras lutut" 

Benar-benar bisikan syaitan telah menjadi penasihat peribadinya. 

Maka terbiasalah dia memakai pakaian terdedah. 

Terkadang si wanita berfikir, apakah ini tidak bersalahan dengan agama? 

Namun bisikan syaitan menyahut, "Ah, jelas tidak bersalahan. Kan sekarang zaman sudah semakin moden. Kamu hanya mengikut arus fesyen masa kini."

"Tetapi, apakah ini tidak menjadi fitnah bagi kaum lelaki?" hati si wanita curiga. 

"Fitnah? Ah, kalau kaum lelaki melihat bahagian tubuh wanita yang terbuka, malah senang dan mengatakan ooh atau wow, bukankah ini bererti sudah tidak ada fitnah lagi, kerana sama-sama suka?" syaitan menghasut. 

Begitulah sesuatu yang seakan-akan mustahil untuk dilakukan. 

Namun syaitan tidak pernah berhenti membisikkan hasutan-hasutan jahat sehingga ke saat kematian seorang anak Adam itu. 

Hingga pada suatu ketika nanti akan muncul idea untuk mandi di kolam renang atau di pantai secara terbuka, di mana hanya dua bahagian sahaja yang ditutupi iaitu kemaluan dan buah dada!!! 

Ingatlah, syaitan laknatullah hanya pandai menjanjikan kita dengan janji-janji palsu yang halus dan memikat, janji untuk keseronokan dunia, tetapi sebenarnya janji itu palsu dan racun yang mematikan! Nauzubillah...

Sumber : iluvislam

Aug 11, 2012

Tuanku yang paling dekat di hati rakyat Malaysia....

salam....



sumber :facebook

Al-Marhum Tuanku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad bersama dengan permaisuri baginda Tuanku Puan Besar Kurshiah binti Almarhum Tuanku Besar Burhanuddin
masih kah kau ingat?

tak cam lagi?

jap.....
credit : free market


hingga kini tak di lupakan.....RAYA ni aku bakal menerima duit baru hahaha..untung jadi student besar gedabak pun dapat duit.hahahar....

credit : uncle google

sebab tu cwl cakap dia paling dekat di hati rakyat..... :)


p/s: Mari kita beramai2 sedakahkan Al-fatihah kepada Al-Marhum Tuanku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad  .

Aug 10, 2012

Ramai nak jadi budak MC 5 hari

salam....

lols.......tragis betul kritikan yang diterima wuhuu oleh budak mc 5 hari ni.
hehehe....
cepat betul adik ku membesar. OMG :p

mula semua kecoh budak fetri...
bila aku tengok ta de mende....cuma mimik muka yang luar biasa ja.aku tabik spring la wat muka 90 degree krekkk!

this gurl.. tada..

credit: utube fetri.

this girl asal dari singapore.kalau ta sala..la.
kita semua tak tawu y she post this video.mb nak tarik perhatian.ok WHAT eva.
tapi......

ramai menumpang populariti dia .
sejak video dia di post...meriban popularity wah..video tersebut adalah... LINK ini.
video asal tak dapat di detect cuz ramai sangat copy and post dia punya video again again n again.

dan tak boleh blah.....
semua wat video macam dia.
meriban pulak tu..
tak caye?
google berapa ramai nak jadi fetri...
bagi aku cara diaowg tak betul even nak popular tak baik menggunakan orang dengan mencacat cela dan rasa kita bagus sangat mb cara si fetri tu agak anoying .but korang yang nak popular tak yah wat macam tu memalukan diri sendiri.banyak lagi video yang korang boleh wat dari memalukan orang lain.
BUKAN back up ke hape..rasa semua da ta de idea nak bahan orang....ta ka te sape.
be your self .je kan.Tak pasal korang kena karma mc 5 hari haaa....nanyeee je.nasihat je~

advice to adik ni

stop publish video.
abaikan org nak kata apa cuz benda dah jadi.
ubah diri ...
stop wat hyper facial expression...mybe in picture ok lah tapi for video..i don think so.
kesian kad diri sendiri.cuz ramai make fun dekat awak.


apa pun kad sini jangan suka amek kesempatan utk jadi popular~


Aug 8, 2012

Tips: BEFORE & USE ( skin care product )

salam....

BEFORE
( sebelum membeli)


1. jangan cepat percaya dengan statement SI penjual or seller. ( mana ada seller nk ckp produk dia x ok)
2.jangan cepat percaya iklan-ikan dan ayat targisss mereka
3.jangan cepat percaya kata-kata SI pengguna yg memuji produk tersebut ( tak semua pakai jadi sama)
4.Be ware dengan harga.
5. READ LABELS BEFORE BUYING SKIN PRODUCT.
6. Kalau memiliki alahan dan kulit cencitif macam saya ..jangan gatal2 nak cuba itu ini.
7.JANGAN suka IKUD ORANG.ikud kulit ANDA.
8.TANYA kepada orang yang boleh di percayai.

Tips use

simple step, jangan sapu semua kad muka anda .sapu dia pergelangan tangan korang sampai seminggu.kalau benda tu tak sesuai ngn korang dia tunjuk lah siptom2 dia kan...hehe
cara tak nak membazir produk korang tu guna lag kad badan gerenti badan korang clean and clear hehehe..

GOODLUCK! harap berguna ....

jadi budak sebelah aku senang tak payah pk masalah kulit...hahha


p/s :semua sibuk updte baju raya...dah beli ke?...