Nov 23, 2012

tutorial shawl:inspired Primadona Girls

hai salam..











hari nie adalah sikit wat benda alah lepas layan lagu primadona ..allalalal~ <3 awww
if korang nak wat style up 2 u .laa nak pakai iner neck or scraf ikud keselesaan...
hermmm...sangat malu tgk video ni ahahah..
sory la if anoy...kalu anoy juz pause...jgn tgk..kakah..byep!

cara2??

1 bawal and 1 shawl..simple rite?

all of us ada cara kreatif tersendiri..hijab fashionita..dan hijap adalah kewajipan bukan pilihan :)



tutorial just suka2..selamat mencuba..on the jumpa heliza helmi ..wuhu !!





Nov 15, 2012

sahabat backstaber

salam...


gambar hiasan semata2...


hai korunk sihat? ...
herm harini tetibe pas makan kitKat yummy..aku rasa feel nak tulis dengan feeling yum yum....


ok start ...korunk tawu tak apa tu sahabat backstabber???
which meanss... kawan tikam menikam hahaha.....
aku rasa semua penah alami benda ni .sangat bohong kalau cakap tidak right?
even depan kita dia senyum meleret..belakang? HAmpas je kan.

apa yang aku belajar tentang sahabat backstaber aku akan hadapi dengan cool relax dan tak melatah tak tentu pasal aku layannnnnnn je ..hehehe...

sometime kita kena muhasabah diri juga y? jadi macam ni ..y org tak suka kita.kita kena sedar cari kesalahn kita terlebih dahulu sebelum asyk salahkan org lain.
biasa laa kalu kita tak find out what problem..kita tak tawu.jadi betulkan diri sendiri terlbeyh dulu.

pesanan aku senang je..ignore je kawan-kawan macam tu
bcuz ramai lagi nak kawan dgn korang
one day ko akan berseorangan juga.
if one day ko masuk penjara ko rasa diaowg nak jenguk ko?
tak demakne kalu ada bagus laa
kad dunia ni kita kena berdikari ..
tak semua kita bole bergayut dekat orang..

tak guna nak membalas semua kejahatan orang lain 
sebab one day ..dia back to our..
so juz biar je. fahimtum?





p/s: belajar hadapi apa yang ada..sambil cool  beby~

Nov 5, 2012

kisah benar: DIARI AWEK untuk Kekasih yang tak setia

salam..

malam ni tergedik-gedik nak updte entry tertanguh.. .:)

aku bukan stalker tapi terstalker.....
kisah seseorang nak kata aku kenal pun..al maklum dia hOTS beby di fb sekali upload pic....em liker!!!
so...aku dpt tawu dia meninggal..
dia free hair,cantik comel..tapi aku tawu dia baik sbb dia penah berniat nak berubah tapi Allah s.w.t lebih sayangkan dia...

cuba nota terakhir copy from arwah blog...


sedihkan...
bila aku stalker blog si arwah aku tawu dia sangat syg kan lelaki tu :)
sbb tu aku rasa perempuan lebih setia berbanding lelaki but not at all t ada yg marah i...miaaaaaaaw!

so when stalker stalker aku tawu lah boyfriend dia and dia punya blog...and the boyfriend
aku agak kesian simpati dgn si boyfriend in the PERMULAAN...
aku ingat tahap kesetiaan dia sama macam si awek ni.aku kenal pgai si awek ni 24 update pasal pkwe dia...
sayang kan ...

Tak sampai beberapa hari si LELAKI dah ada ada awek BARU..
bai ,dee awek baru relax2 la..smlm lu sedey hari ni awek baru..
so..aku dah tak kesian kad mamat ni..
aku kesian kad arwah..
mmg dalam nota perempuan tu suruh teruskan hiidup tapi aku rasa bkn terlalu cepat pegantynya.
perhhh aku emosi pula....kacau2... hahahha

aku faham perempuan nak lupa lelaki dia penah syg take time...
lelaki pun ada yg take time if dia betul2 sygkan pmpuan tu la..

PERSOALAN...siapa setia ni???


apa yg termampu aku doa arwah ditempat dikalangan org beriman -Alfatihah