Aug 14, 2017

BRIDE SHOWER MALAYSIA

salam dearest

Waaaa last week we have done bridal shower photoshoot  . Not for me but for my really closed  bestie norashika.

The bride shower theme for first day women in white and second women in black.

Unexpected and unplanned  to the photoshoot but actually  the real motif we wanted memorable  between four of us!

The place have done at TAMAN TASIK TAIPING  and the lalang so on at kamunting giant but the transform picturs is abang syahor raizer seriusly we in good hand! 😂

Actually we very akward in lensa as i mentioned  early we in good hand.  He train us how to possing.  And yeah we really dud a good joob from zero "medical line" now become good MODEL!

I really love uols faten rashid,  dalilah rozman and Norashika may Allah bless our friendship till jannah.








For second picture faten not joined us because she on call but u always in our 💕!




WISH VERY LARGE LUCK FOR U AND PLEASE BEHAVE.

also,  pleasw be a good wife and cook everyday for u husband!




Anyhow do you like all the brideshower picture... ?



THANKS for reading!


Aug 10, 2017

AFIFAH NASIR DIBENCI RAKYAT MALAYSIA?

salam,

Kemelut yang dilanda oleh afifah nasir, adik kepada pelakon dewi remaja anzalna nasir nampaknya belum reda.

Sumber google. Kanan afifah nasir kiri anzalna nasir.

Kemelut di antara afifah nasir, alif aziz dan bella astillah nampaknya seperti tiada penghujung masing2 cuba membalas dan mempertahan diri masing-masing.Biasalah dalam dunia mana ada yang nak cakap Yes saya jahat!  .Lumrah manusia sentiasa nak menang.

Tapi untuk bella astillah dan aliff aziz.  Anda berdua telah melakukan perkara betul.  Alif mengaku silapnya dan bella yg baru melahir zuriat mempertahan kn rumah tangga mereka.


Ramai kutuk bella, suami playboy pon nk mempertahan kan lagi.  kita tahu penceraian atau meruntuh masjid sangat dibenci oleh Allah.sbb nitizen yg komen kebanyakkan ustad ustajah segera sepatutnya anda lebih ariff. Lagi pon anak mereka masih kecil dan tak tahu apa2 sebagai fans korang jangan kejam sangat suruh bella dan alif cerai berai.

Isu ni menjadi lebih hangat apabila Pihak produksi Seperti menyangkal kenyataan afifah bole tengok youtube ya

Dan seterus buat kali pertama bella astillah mengulas panjang kenyataan afifah dan wan ariff. Uols kena tgk video ni juga. Ok


Disini bella memberi kenyataan kita semua sebagai Wanita ada hak boleh cakap Yes atau No.Bella juga bercakap jika aliff byk memberi masalah kenapa afifah tidak direct dengan saya walhal dia ada nombor saya. kita pon tahu bella dah urus aliff dari diaowg tak kahwin, jika ada masalah di set kenapa pihak produksi tak direct dengan bella sy pon tak faham kenapa nak suruh berdating??? Begitu ka caranya mengurus artist malaysia?  Dimana professionalism?? . Ok sis bg contoh pelakon yang cakap yes dan No.  Macam mira filzah dia pon tahu batas dia jd kebanyakkan lakonan dia tiada adengan pegang-pegang. jadi sini kita semua ada Hak untuk dipegang atau tak. 

Entry ini tidak berniat untuk kecam afifah, tapi berharap Afifah meminta maaf secara iklas belajar apa yg telah berlaku pada kakaknya anzalna nasir yg pernah DISAMAN oleh nealofa dahulu kala. 

Saya tidak pernah lihat begitu banyak emoticon hate oleh rakyat Malaysia seolah2 afifah telah di banned.  Tapi apapun saya harap jangan ada cakap muka Afifah nasir mcm mona affendi sbb org tu pon dah meninggal dunia dan jika anda sangat marah pada afifah dan anzalna jangan kait ibu bapa mereka ok. Sebab marah mana pon kita benci mana pon mereka tetap manusia yg perlu diberi peluang untuk berubah. Mana tahu di akhirnya mereka menjadi manusia yg lebih baik. Contoh terbesar memey suhaiza isteri kepada norman hakim.  Masih ingat kes abby abadi, tapi sekarang mereka bertiga sgt rapat. 

Actually bella astillah pon ada buat silapnya, silapnya dia buka aib rumah tangga sendiri. Seperti kita tahu bukan ramai sokong kita kadang2 yg nk kita becerai lebih ramai dari tgk kita bahagia. Hope bella belajar dari kesilapan juga

PADA YANG MARAH PADA ANZALNA NASIR, korang kena faham anzalna tu kakak bila benda melibat family related sapa tak sayang adik?  Sapa tak mempertahan kan adik. Cuma kesalahan azalna menyatakan ayat meroyan.  Tapi itu biarlah suami dia iatu hanif zaki yg uruskan.sebagai suami hanif zaki tahu cara nk tegur isteri dia just korang jgn menyibuk sgt. 

Wan ariff yg hanya STATUS sebagai Boyfriend bukannya suami lagi.  Saya rasa enough tulis merapu2 di instagram just move on and support  afifah carrier sebab apa yang anda lakukan sekarang tidak membantu afifah malah mengeruhkan keadaan.  

beharap afifah iklas memohon maaf face to face dgn bella astillah buat perjanjian kedua2 pihak tidak membuka mulut lagi. Maybe dengan cara itu keadaan jd lebih baik.  I know what rakyat malaysia want. They wanted u both take picture and peace sure will ended. 

Stop cyber bullying! 


Jul 13, 2017

MAUREEN ASNTM NOT DESERVED TO WIN

hai hai hai

welcome back to my blog!

First at all I just make uols read this yes im from Malaysia but im not SHIKIN GOMEZ FANS.

Im Dorothy Fans haha I love her because she like a doll and be her self and not fake. I think the reason she kick out from astnm she Think a lot about other people which mean Her Bad girl Friends.. ok Closed

This is Maureen she the most beauty young in the Asian next top model.
I think maureen have exprience in modelling she just pretend that she inexperience in modelling.

I think the most favourite student yut sai is maureen. because maureen look determined each challange have been given.



In the astnm I follow all chap in their story.Also regarding maureen innocent and also been bullying in this show.

So my friends call her cindrella because she got beauty face and all other is her step sister hehe...

In the competition pinoy jenicca also be said that Maureen dont deserve to stay in astnm because she dont have talent and just beauty face only.






I also Read in instagram facebook that wrote MAUREEN DONT DESER TO WIN ASTNM.Should win shikin gomez.many criticisms and people feel unfair for shikin gomez.

In other side some people said that maureen always possing centre to show she beauty face.

But For me ,maureen possing in CENTRE MOOD  is work and worth because NOW SHE BE ASTNM even though many people questioning why she have been pick as winner???

but for me maureen already fight so hard to be there n win!


Shikin gomez potentially,talented andreal model quality. I think if AMERICA next top model she will be an winner. Because they not choose because u are cute,PRETTY FACE,innocent,be bullying and inexperience.The choose TALENT!

I think now shikin quite more famouse then winner eventhough she 2nd runner.




She look powerfull right.I also read some people said she to ugly beeing model ,like a man n smell stinky just by looking faced. PEOPLE LIKE WE CALL WITH LOW IQ EQ BECAUSE they judge people by beauty face only

nevermine my mom said no  2 always the best so shikin Good luck for carriers .go shikin go!






Dorothy is my lulaby!love u !


maureen vs shinkin

What do u think?







Jul 1, 2017

Fazura-Bisa apa? Fazura Rebecca black Malaysia?

salam,

Harini nak shared sikit tetang rebecca black, ada persamaan between rebecca black dan Fazura.

K,bagi yang tak kenal rebecca black dia ni kira lebih banyak hatter dari follower. Kecaman paling teruk apabila rebeca black starting Menyanyi lagu di berjudul Friday.
Kalau kat utubers dia ni 99% menghina je si RB ni.


ni lah rebeca black tu..


Fazura..

ok ni Fazura artist Malaysia yang bakat lakonan dia kita tak bole pertikai laaa.kalau cmna bole menang pelakon wanita terbaik. cuma hope pas ni Fazz diberi peluang berlakon watak wanita Antagonist yg jahat2 gitueww.

Fazura Start kena kecam oleh rakyat Malaysia ,bila dia start menyanyi la.mmg kat utube asyik kena kutuk ja...

Ok back to Track...

orang yang anda kutuk kutuk. sekarang improve diri diorang banyak sangat. sebab korang sibuk hentam orang. orang yang di hentam sibuk baiki diri.

Rebecca black sekarang kat utube penuh orang komen...antaranya jp



Totally bole baca kat sini...

No bad To FAZURA JUGA!

Lagu bisa apa yg playing the utube membuktikan fazura bole nyanyi,Rasa fazura ni improve a lot. im not big fans of fazura tp im big fans semangat dan usaha Fazura to give more n bukti she can do it.

so uols,rebeca black dan fazura dah move on muols bila?

Belanja sikit lagu baru dia..


Lirik Lagu Bisa Apa – Hero Seorang Cinderella – Fazura
Mungkin harus begini
Ku coba mengerti
Mungkin memang jalannya
Ini yang terjadi
Diantara penantian cintaku ini
Hanyalah kepadamu Kamu
Mungkin sudah waktunya
Ku yang harus pergi
Mungkin ini saatnya
Ku tak ada lagi
Setelah sekian lama aku mencoba
Memenangkan hatimu
Memiliki dirimu
Namun bila kini Kau pilih dirinya
Katakan padaku Aku bisa apa
Bila kau disana Bahagia dengannya
Tak mungkin terus mengharapkanmu
Ku bisa apa
Mungkin sudah waktunya
Ku yang harus pergi
Mungkin ini saatnya
Ku tak ada lagi
Setelah sekian lama aku mencoba
Memenangkan hatimu
Memiliki dirimu
Namun bila kini Kau pilih dirinya
Katakan padaku Aku bisa apa
Bila kau disana Bahagia dengannya
Tak mungkin terus mengharapkanmu


Jun 19, 2017

Episode Akhir Andainya Takdir Tv 3

Hai salam,


ok watak syukri yahya ni 5 star, bakat lakonan dia dari 7 hari mencintaiku hingga andainya takdir mmg tak boleh lawan .Mmg feel habis aku tengok syukri yahya berlakon..

paling gerun bila dia marah rasa nak lari beterabur ja kan. haha. pi terawikh pon org duk becerita. tapi dalam cerita mmg wujud penyakit mental macam ni.

Hopely ending akhir andainya takdir memenuhi cita rasa semua peminat #AT

Tapi cuba bayangkan jika Fattah Amin berlakon watak utama dalam Andainya takdir?


ceee komen uols rasa? berjayakah

Jun 16, 2017

Cara mengukur kelajuan menaip ( P.S.M)



Salam ,

pernah tak uols apply borang dia suruh kita tulis p.s.m iatu ketangkasan menaip.

cara nak mengukur kelajuan menaip kita : klik sini.. 
so dalam seminit berapa words yang kite boleh taip


 isi borang yang bertanyakan kelajuan menaip anda boleh la pergi ke:  link ni

Cara-caranya korang terus menaip masa tu akan begerak dengan sendirinya.
kalau Pro mesti dapat menaip dalam 70 perkataan kalau yang biase- biase je mungkin dalam 30++ perkataan.



Jun 13, 2017

Asyallie Tiru Design baju Jovian

Hai hai

kali ini apa kata jovian terhadap copycate asyallie.



Jovian sgt calm menasihati asyallie atau sya sya solero terhadap isu copycate.

Ni explanation asyallie terhadap dakwaan di tuduh sbg pengkhianat


Tetapi cwl tertarik dengan beberapa comment ,pegomen tegar di instagram



OK ... LAH BYE

Jun 12, 2017

Asyallie Tiru Design baju Designer Terkenal?

salam,
Asyallie atau lebih dikenali  syasya solero dengan videonya "Macam cantik Macam comel" . Telah di kecam teruk di instagram beliau dan suami.

Hal ini disebab Meniru beberapa design oleh designer sgt terkenal.



Cwl tak nak komen lebih2 tapi semalam cwl tengok leeyana rahman live pon dia Tak cakap nak sama dia cuma nk penjelasan dari Pihak asyalie. Ok ni penjelasan dari pihak asyallie.

FEEDBACK leeyana rahman tentang isu tiru meniru design LRC. saya ada tengok lrc Tak nak saman asyallie dia just mintak kejujuran dan penjelasan sahaja.



PENJELASAN ASYALLIE TERHADAP MENIRU DESIGN BAJU DARI DESIGNER TERKENAL.







ini penjelasa panjang dari pihak asyallie. Ini pula kenyataan balas e-boy atau suami asyallie.



Dalam live e-boy atau suami asyallie beliau amat marah ttg 3 perkara ini. Tujuan dia live atas sebab 3 things

1.JANGAN KAIT TENTANG IBU DAN AYAH ASYA YANG SUDAH TIADA

2.JANGAN CAKAP TETANG ANAK DALAM PERUT YANG BELUM LAHIR

3.JANGAN JUDGE REZIKI MEREKA HALAL ATAU HARAM.


Apapun cwl nk ckp tegur sikit apa2 terkenal kita jgn riak atau sombong terima kritikkan secara membina spt mana syasya solero di bash teruk ketika dahulu dan bangun seperti sekarang.

Apa pandangan uols?

Jun 9, 2017

TEMPAT MENARIK BERBUKA PUASA (TAIPING : THE GREEN HOUSE)

Salam Ramadhan lulaby olls,

Bertuah badan ya kita semua dapat rasa nikmat Ramadhan.Syukur sgt !

Harini wani nak review salah satu tempat berbuka puasa yang sedap,sempoi,and friendly sungguh pekerja dia.

THE GREEN HOUSE TAIPING, sederet dengan kedai makan Nagaria.

Tempat ni di suggest oleh rakan facebook kita.

Kita dating 4 lovelis kita every year mesti janji nak iftar sesama.

me,faten rased,norasikah,dalilah rozman



as can u see hipster tak background dia mmg The green sangat!


Rate food out of 10 I give 8

Dia offers banyak sangat tapi in bulan puasa dia offer buffet.  4 orang RM25.00 ,unlimited makan tapi dihidang siap oleh diorang uols just duduk makan macam raja. Puas hati sangat dengan customer service dia tuang air sangat cepat tak habis lagi asyik suruh tambah tak henti2 sampai weols Senak kut.



As can u see siap ada bantal bagai ni saya nak bg detail pada yang nak buka puasa best di taiping.


PROMOSI ! The Greenhouse unlimited 
Untuk tempahan, sila hubungi:
011 3721 3083
011 3980 7137
018 908 8923
Location: 73, Jalan Pasar, Taiping, Perak. 
(Same row as Petron Taiping and Restoran Nagaria. Behind RHB Bank)


before end this entry bawal kami yg cun dari hananesa k! 

comment if u