Jun 19, 2017

Episode Akhir Andainya Takdir Tv 3

Hai salam,


ok watak syukri yahya ni 5 star, bakat lakonan dia dari 7 hari mencintaiku hingga andainya takdir mmg tak boleh lawan .Mmg feel habis aku tengok syukri yahya berlakon..

paling gerun bila dia marah rasa nak lari beterabur ja kan. haha. pi terawikh pon org duk becerita. tapi dalam cerita mmg wujud penyakit mental macam ni.

Hopely ending akhir andainya takdir memenuhi cita rasa semua peminat #AT

Tapi cuba bayangkan jika Fattah Amin berlakon watak utama dalam Andainya takdir?


ceee komen uols rasa? berjayakah

Jun 16, 2017

Cara mengukur kelajuan menaip ( P.S.M)



Salam ,

pernah tak uols apply borang dia suruh kita tulis p.s.m iatu ketangkasan menaip.

cara nak mengukur kelajuan menaip kita : klik sini.. 
so dalam seminit berapa words yang kite boleh taip


 isi borang yang bertanyakan kelajuan menaip anda boleh la pergi ke:  link ni

Cara-caranya korang terus menaip masa tu akan begerak dengan sendirinya.
kalau Pro mesti dapat menaip dalam 70 perkataan kalau yang biase- biase je mungkin dalam 30++ perkataan.



Jun 13, 2017

Asyallie Tiru Design baju Jovian

Hai hai

kali ini apa kata jovian terhadap copycate asyallie.



Jovian sgt calm menasihati asyallie atau sya sya solero terhadap isu copycate.

Ni explanation asyallie terhadap dakwaan di tuduh sbg pengkhianat


Tetapi cwl tertarik dengan beberapa comment ,pegomen tegar di instagram



OK ... LAH BYE

Jun 12, 2017

Asyallie Tiru Design baju Designer Terkenal?

salam,
Asyallie atau lebih dikenali  syasya solero dengan videonya "Macam cantik Macam comel" . Telah di kecam teruk di instagram beliau dan suami.

Hal ini disebab Meniru beberapa design oleh designer sgt terkenal.



Cwl tak nak komen lebih2 tapi semalam cwl tengok leeyana rahman live pon dia Tak cakap nak sama dia cuma nk penjelasan dari Pihak asyalie. Ok ni penjelasan dari pihak asyallie.

FEEDBACK leeyana rahman tentang isu tiru meniru design LRC. saya ada tengok lrc Tak nak saman asyallie dia just mintak kejujuran dan penjelasan sahaja.



PENJELASAN ASYALLIE TERHADAP MENIRU DESIGN BAJU DARI DESIGNER TERKENAL.







ini penjelasa panjang dari pihak asyallie. Ini pula kenyataan balas e-boy atau suami asyallie.



Dalam live e-boy atau suami asyallie beliau amat marah ttg 3 perkara ini. Tujuan dia live atas sebab 3 things

1.JANGAN KAIT TENTANG IBU DAN AYAH ASYA YANG SUDAH TIADA

2.JANGAN CAKAP TETANG ANAK DALAM PERUT YANG BELUM LAHIR

3.JANGAN JUDGE REZIKI MEREKA HALAL ATAU HARAM.


Apapun cwl nk ckp tegur sikit apa2 terkenal kita jgn riak atau sombong terima kritikkan secara membina spt mana syasya solero di bash teruk ketika dahulu dan bangun seperti sekarang.

Apa pandangan uols?

Jun 9, 2017

TEMPAT MENARIK BERBUKA PUASA (TAIPING : THE GREEN HOUSE)

Salam Ramadhan lulaby olls,

Bertuah badan ya kita semua dapat rasa nikmat Ramadhan.Syukur sgt !

Harini wani nak review salah satu tempat berbuka puasa yang sedap,sempoi,and friendly sungguh pekerja dia.

THE GREEN HOUSE TAIPING, sederet dengan kedai makan Nagaria.

Tempat ni di suggest oleh rakan facebook kita.

Kita dating 4 lovelis kita every year mesti janji nak iftar sesama.

me,faten rased,norasikah,dalilah rozman



as can u see hipster tak background dia mmg The green sangat!


Rate food out of 10 I give 8

Dia offers banyak sangat tapi in bulan puasa dia offer buffet.  4 orang RM25.00 ,unlimited makan tapi dihidang siap oleh diorang uols just duduk makan macam raja. Puas hati sangat dengan customer service dia tuang air sangat cepat tak habis lagi asyik suruh tambah tak henti2 sampai weols Senak kut.



As can u see siap ada bantal bagai ni saya nak bg detail pada yang nak buka puasa best di taiping.


PROMOSI ! The Greenhouse unlimited 
Untuk tempahan, sila hubungi:
011 3721 3083
011 3980 7137
018 908 8923
Location: 73, Jalan Pasar, Taiping, Perak. 
(Same row as Petron Taiping and Restoran Nagaria. Behind RHB Bank)


before end this entry bawal kami yg cun dari hananesa k! 

comment if u

Apr 20, 2017

MARY KAY FEEDBACK (PARABEN?)

Dearest,

I pon macam terkejut tapi ini kenyataan ...

I malas cakap panjang I pon ex guna Marykay dulu kala. But not its time TO GREEN!

Baca sendiri lah kat link ni
WHY I LEFT MARY KAY

Pink TRUTHS

baca lah uols tau ok ke x,organic ke x.

gudluck


Apr 19, 2017

Product kembalikan dara dijual?

hai,

harini cwl nak shared sikit terbaca dekat instagram product kembalikan dara... Im like speechless what the H....  uols baca.









saya macam terkejut bukan apa product ni mengalakkan seks bebas ke? Bukan nk kecam tapi kalau macam orang dah tak ingat dosa pahala sbb ada penyelesaian untuk buat seks.

saya rasa product2 keintiman lain pon iklan terlampau,tak kisah product intim tu nak jual. tapi bole je awk iklan cara baik. ni sebut benda itu ini.kalau ya awak nk explain bole pm elok2.kadang2 lelaki baca pon kita naik segan .


Tak tawu la dunia akhir zaman ke. kerana malu itu adalah iman kita.  dimanakah iman anda?

Tanda wanita dah bosan ( Girl Sign Breakup)

hai ,

Thanks for reading ,actually im not expert to write the Real situations  "Breakups" sign for girl . What eva im wrote here only my opnion .ok!


Tanda-Tanda wanita sudah bosan dalam erti kata lain ,dia tak nak kau tapi in confused situations!

1.Perangai berubah
Sikap utama dia yang mula2 ,pot pet2 yg mmg ko aim sikap mula berubah.Dia lebih rela tak ambil tau pasal kau. But guys anything u must check whether kau yg buat hal or dia dah someone yg caring.

2.Whatssap phone call (-)
Kalau mula2 kenal dia teruja dengan kau,sesibuk mana pon dia reply means still on. But kalau dia halai balai guys...mb something bye bye

3.Confuse tak da keputusan
INI masalah paling utama ,dia confuse dia cinta kau ke tak. Tapi once breakup dia menyesal sebab tak ada lelaki layan dia sebaik itu.

Thats all, Actually sign wanita dia tak banyak.Kebanyakkan Ignore sbb dah tawar hati.

so guys jaga awek jga perangai!


Apr 17, 2017

PEWARNA TIRUAN TIDAK BAGUS UNTUK KULIT

Asalam hai back n back

harini nk ber penjelasan bagi yang tanya wani,product haro yang wani jual guna pewarna tiruan atau asli?

ini jawapanya

Haro Tak guna pewarna tiruan ok,Kami MENGGUNAKAN PEWARNA BERSUMBER DARI BUAH-BUAHAN .yang selamat di gunakan.

 pewarna tiruan tak boleh buat kulit jd pinkish untk info semua.
kalau hampa sedar atau pasan, makan buah Warna merah mcm strawberry, delima bole wat muka leh jd pink.

img: sleeping mask haro

Macam sleeping mask dri strawberry ,warna buah strawberry #merah.bila cmpur ngn glutha, kojic acid.  tu putih. merah cmpur putih= #Pink

                      img: treatment cream

TREATMENT CREAM kunyit tak kn la warna oren.Fikir logik hampa masak lemak .buh kunyit santan jadi oren ke? hahaha

 kalau pewarna tiruan
muka tak akn pinkish bila dh lama guna, muka pinkish awal2 je sbb dia brsifat sementara sbb pewarna semulajadi dia resap dlm kulit

pewarna HARO sume hasil dr ekstrak buah!

Buat kulit uols pinkish untk long-term effect tau!

#Teamwani
#Teamutara
oder 0142568121

Apr 15, 2017

Healing crisis / krisis penyembuhan Wujud atau Mitos?

Hai uols!

Healing crisis wujud atau tidak?
Apa itu healing crisis?

So yang masih tertanya2 tentang wujud ke healing crisis. Ni perbualan FOUNDER HARO dan Dr hafiz (my idol). Baca dan fahamkan
#Harobeautycare

Tp kimia merbahaya sprti steroid , merkuri, hydroquinone xde healing crisis.Sbb benda tu sume sekadar block keradangan dia tak sembuhkan..
Pengguna haro jgn risau kalau ade healing crisis.

Healing crisis bukan mcm peeling sampai muka mengelupas pedih2 tu tau.. tu bukan healing crisis.!

p/s: yang sembuh lawa sekejap pastu kulit hancur .fikir2 kan la uols nk long term ke short-term?

 credit DR Hafiz Sulaiman






 ok yang berminat nak beli Haro beauty care ingredient certified organic .You all wassap wani k
0142568121!



HARO BEAUTY CARE (SKINCARE) ORGANIC! HOMEMADE!

Dear everybody, 
update blog again today I nak review 1 skin care yang safe or all type of skin! Yes is from HOMEMADE! Ingredients certified ORGANIC! and from Malaysia.. The product adalah jeng jeng jeng HARO BEAUTY CARE!

beautiful packaging, roses pinkish gitu and ada KKM! founder by Hanim Roslan. Macam mana dia dpt nama HARO? HANIM ROSLAN.. Paham tak?

back on review
sebelum tu throwback my face

ok yes itu saya, bukan puberty hit me hard but tudung biru tu few year later muka saya berparut ber jerawat ,bermacam2 masalah. walaupon ketika itu saya dah Makeup. ULANG SUARA,saya dah makeup $$$ :-)
The white face the latest picture after 1 year I guna HARO BEAUTY CARE.
First product yang saya guna dari haro adalah
        ........SLEEPING MASK........
dulu2 dia dlm container skrg upgrade in tube for more hygiene
 
ok ni texture sleeping mask mmg wani guna yang ni sampai now haro ade byk item.
ni soap haro yg super organic super HOMEMADE. 
Kepercayaan saya pada product di luar jangkaan, walaupon kesan dia tak secepat product 3 hari dah putih tapi dia punya for long term effect mmg super amazing.

my skin perubahan super ketara just lekuk2 jerawat need more times.

High recommend this product,sehingga saya dari dropship terus jadi Stokis perak.

For nak jadi agent atau nak beli direct wasap saya 0142568121

or check out at pages link bellow.

https://www.facebook.com/Harobeautyhqperak/

saya akan review each item

TO BE CONTINUE....MMMM



Apr 14, 2017

Admit at columbia

hai,

fellow ,follower and friends....

this kinda weird lama tak update blog setelah kian kian lama cwl dah tak update blog.. 2 3 time writting to come back.

Gonna be truth I masuk ward at columbia hospital. ni bukan experience like going to hotel and you go happy.. its not.

im going for minor surgery... what is it. jangan tanya but ya ramai betuii pm cwl tnya ok ka? sihat ka? tetiba ja some pula tak habis2 doa kan wani.

Franklyn talk .Thank you yg doa kan wani. Back on track my exprience!

this peace means im still HIDUP.

I tak da problem admission but disappointed some staff at there but its ok just forget...but honestly Layanan Dokter jeya (columbia taiping) mmg I bagi 5 star rate! Softness way dia treat patients n humble make me eh I kat 5 star hotel ke. high recommend !

then... semasa nk operation

macam biasa mana ot procedure dia ask name and etc. I dah buka cermin mata jgn ckp tahap rabun mmg jln hrp dipimpin haha...

masuk je ot room dokter anaesthetic suruh sedut gas. I pon ingat apo ni I tak pitam2 lagi ponn... suddenly I rasa kebas n badan I mengigil.. Tooop!
AKU TAK INGAT TIME BILA AKU LENA WEI!

bangun2,the staff call me syazwani bangun, all done..

What ever is it.. its going smooth.Alhamdulillah.semua fine I pon dah discharged.. honestly the nurse yg jaga I they so kind the doctor u r the star.and Finally my family.

pada sahabat thanks yg wasap I pm I ade yg tak sempat explain.hopely u ols fine ok!