Apr 20, 2017

MARY KAY FEEDBACK (PARABEN?)

Dearest,

I pon macam terkejut tapi ini kenyataan ...

I malas cakap panjang I pon ex guna Marykay dulu kala. But not its time TO GREEN!

Baca sendiri lah kat link ni
WHY I LEFT MARY KAY

Pink TRUTHS

baca lah uols tau ok ke x,organic ke x.

gudluck


Apr 19, 2017

Product kembalikan dara dijual?

hai,

harini cwl nak shared sikit terbaca dekat instagram product kembalikan dara... Im like speechless what the H....  uols baca.









saya macam terkejut bukan apa product ni mengalakkan seks bebas ke? Bukan nk kecam tapi kalau macam orang dah tak ingat dosa pahala sbb ada penyelesaian untuk buat seks.

saya rasa product2 keintiman lain pon iklan terlampau,tak kisah product intim tu nak jual. tapi bole je awk iklan cara baik. ni sebut benda itu ini.kalau ya awak nk explain bole pm elok2.kadang2 lelaki baca pon kita naik segan .


Tak tawu la dunia akhir zaman ke. kerana malu itu adalah iman kita.  dimanakah iman anda?

Tanda wanita dah bosan ( Girl Sign Breakup)

hai ,

Thanks for reading ,actually im not expert to write the Real situations  "Breakups" sign for girl . What eva im wrote here only my opnion .ok!


Tanda-Tanda wanita sudah bosan dalam erti kata lain ,dia tak nak kau tapi in confused situations!

1.Perangai berubah
Sikap utama dia yang mula2 ,pot pet2 yg mmg ko aim sikap mula berubah.Dia lebih rela tak ambil tau pasal kau. But guys anything u must check whether kau yg buat hal or dia dah someone yg caring.

2.Whatssap phone call (-)
Kalau mula2 kenal dia teruja dengan kau,sesibuk mana pon dia reply means still on. But kalau dia halai balai guys...mb something bye bye

3.Confuse tak da keputusan
INI masalah paling utama ,dia confuse dia cinta kau ke tak. Tapi once breakup dia menyesal sebab tak ada lelaki layan dia sebaik itu.

Thats all, Actually sign wanita dia tak banyak.Kebanyakkan Ignore sbb dah tawar hati.

so guys jaga awek jga perangai!


Apr 17, 2017

PEWARNA TIRUAN TIDAK BAGUS UNTUK KULIT

Asalam hai back n back

harini nk ber penjelasan bagi yang tanya wani,product haro yang wani jual guna pewarna tiruan atau asli?

ini jawapanya

Haro Tak guna pewarna tiruan ok,Kami MENGGUNAKAN PEWARNA BERSUMBER DARI BUAH-BUAHAN .yang selamat di gunakan.

 pewarna tiruan tak boleh buat kulit jd pinkish untk info semua.
kalau hampa sedar atau pasan, makan buah Warna merah mcm strawberry, delima bole wat muka leh jd pink.

img: sleeping mask haro

Macam sleeping mask dri strawberry ,warna buah strawberry #merah.bila cmpur ngn glutha, kojic acid.  tu putih. merah cmpur putih= #Pink

                      img: treatment cream

TREATMENT CREAM kunyit tak kn la warna oren.Fikir logik hampa masak lemak .buh kunyit santan jadi oren ke? hahaha

 kalau pewarna tiruan
muka tak akn pinkish bila dh lama guna, muka pinkish awal2 je sbb dia brsifat sementara sbb pewarna semulajadi dia resap dlm kulit

pewarna HARO sume hasil dr ekstrak buah!

Buat kulit uols pinkish untk long-term effect tau!

#Teamwani
#Teamutara
oder 0142568121

Apr 15, 2017

Healing crisis / krisis penyembuhan Wujud atau Mitos?

Hai uols!

Healing crisis wujud atau tidak?
Apa itu healing crisis?

So yang masih tertanya2 tentang wujud ke healing crisis. Ni perbualan FOUNDER HARO dan Dr hafiz (my idol). Baca dan fahamkan
#Harobeautycare

Tp kimia merbahaya sprti steroid , merkuri, hydroquinone xde healing crisis.Sbb benda tu sume sekadar block keradangan dia tak sembuhkan..
Pengguna haro jgn risau kalau ade healing crisis.

Healing crisis bukan mcm peeling sampai muka mengelupas pedih2 tu tau.. tu bukan healing crisis.!

p/s: yang sembuh lawa sekejap pastu kulit hancur .fikir2 kan la uols nk long term ke short-term?

 credit DR Hafiz Sulaiman






 ok yang berminat nak beli Haro beauty care ingredient certified organic .You all wassap wani k
0142568121!



HARO BEAUTY CARE (SKINCARE) ORGANIC! HOMEMADE!

Dear everybody, 
update blog again today I nak review 1 skin care yang safe or all type of skin! Yes is from HOMEMADE! Ingredients certified ORGANIC! and from Malaysia.. The product adalah jeng jeng jeng HARO BEAUTY CARE!

beautiful packaging, roses pinkish gitu and ada KKM! founder by Hanim Roslan. Macam mana dia dpt nama HARO? HANIM ROSLAN.. Paham tak?

back on review
sebelum tu throwback my face

ok yes itu saya, bukan puberty hit me hard but tudung biru tu few year later muka saya berparut ber jerawat ,bermacam2 masalah. walaupon ketika itu saya dah Makeup. ULANG SUARA,saya dah makeup $$$ :-)
The white face the latest picture after 1 year I guna HARO BEAUTY CARE.
First product yang saya guna dari haro adalah
        ........SLEEPING MASK........
dulu2 dia dlm container skrg upgrade in tube for more hygiene
 
ok ni texture sleeping mask mmg wani guna yang ni sampai now haro ade byk item.
ni soap haro yg super organic super HOMEMADE. 
Kepercayaan saya pada product di luar jangkaan, walaupon kesan dia tak secepat product 3 hari dah putih tapi dia punya for long term effect mmg super amazing.

my skin perubahan super ketara just lekuk2 jerawat need more times.

High recommend this product,sehingga saya dari dropship terus jadi Stokis perak.

For nak jadi agent atau nak beli direct wasap saya 0142568121

or check out at pages link bellow.

https://www.facebook.com/Harobeautyhqperak/

saya akan review each item

TO BE CONTINUE....MMMM



Apr 14, 2017

Admit at columbia

hai,

fellow ,follower and friends....

this kinda weird lama tak update blog setelah kian kian lama cwl dah tak update blog.. 2 3 time writting to come back.

Gonna be truth I masuk ward at columbia hospital. ni bukan experience like going to hotel and you go happy.. its not.

im going for minor surgery... what is it. jangan tanya but ya ramai betuii pm cwl tnya ok ka? sihat ka? tetiba ja some pula tak habis2 doa kan wani.

Franklyn talk .Thank you yg doa kan wani. Back on track my exprience!

this peace means im still HIDUP.

I tak da problem admission but disappointed some staff at there but its ok just forget...but honestly Layanan Dokter jeya (columbia taiping) mmg I bagi 5 star rate! Softness way dia treat patients n humble make me eh I kat 5 star hotel ke. high recommend !

then... semasa nk operation

macam biasa mana ot procedure dia ask name and etc. I dah buka cermin mata jgn ckp tahap rabun mmg jln hrp dipimpin haha...

masuk je ot room dokter anaesthetic suruh sedut gas. I pon ingat apo ni I tak pitam2 lagi ponn... suddenly I rasa kebas n badan I mengigil.. Tooop!
AKU TAK INGAT TIME BILA AKU LENA WEI!

bangun2,the staff call me syazwani bangun, all done..

What ever is it.. its going smooth.Alhamdulillah.semua fine I pon dah discharged.. honestly the nurse yg jaga I they so kind the doctor u r the star.and Finally my family.

pada sahabat thanks yg wasap I pm I ade yg tak sempat explain.hopely u ols fine ok!