Aug 10, 2017

AFIFAH NASIR DIBENCI RAKYAT MALAYSIA?

salam,

Kemelut yang dilanda oleh afifah nasir, adik kepada pelakon dewi remaja anzalna nasir nampaknya belum reda.

Sumber google. Kanan afifah nasir kiri anzalna nasir.

Kemelut di antara afifah nasir, alif aziz dan bella astillah nampaknya seperti tiada penghujung masing2 cuba membalas dan mempertahan diri masing-masing.Biasalah dalam dunia mana ada yang nak cakap Yes saya jahat!  .Lumrah manusia sentiasa nak menang.

Tapi untuk bella astillah dan aliff aziz.  Anda berdua telah melakukan perkara betul.  Alif mengaku silapnya dan bella yg baru melahir zuriat mempertahan kn rumah tangga mereka.


Ramai kutuk bella, suami playboy pon nk mempertahan kan lagi.  kita tahu penceraian atau meruntuh masjid sangat dibenci oleh Allah.sbb nitizen yg komen kebanyakkan ustad ustajah segera sepatutnya anda lebih ariff. Lagi pon anak mereka masih kecil dan tak tahu apa2 sebagai fans korang jangan kejam sangat suruh bella dan alif cerai berai.

Isu ni menjadi lebih hangat apabila Pihak produksi Seperti menyangkal kenyataan afifah bole tengok youtube ya

Dan seterus buat kali pertama bella astillah mengulas panjang kenyataan afifah dan wan ariff. Uols kena tgk video ni juga. Ok


Disini bella memberi kenyataan kita semua sebagai Wanita ada hak boleh cakap Yes atau No.Bella juga bercakap jika aliff byk memberi masalah kenapa afifah tidak direct dengan saya walhal dia ada nombor saya. kita pon tahu bella dah urus aliff dari diaowg tak kahwin, jika ada masalah di set kenapa pihak produksi tak direct dengan bella sy pon tak faham kenapa nak suruh berdating??? Begitu ka caranya mengurus artist malaysia?  Dimana professionalism?? . Ok sis bg contoh pelakon yang cakap yes dan No.  Macam mira filzah dia pon tahu batas dia jd kebanyakkan lakonan dia tiada adengan pegang-pegang. jadi sini kita semua ada Hak untuk dipegang atau tak. 

Entry ini tidak berniat untuk kecam afifah, tapi berharap Afifah meminta maaf secara iklas belajar apa yg telah berlaku pada kakaknya anzalna nasir yg pernah DISAMAN oleh nealofa dahulu kala. 

Saya tidak pernah lihat begitu banyak emoticon hate oleh rakyat Malaysia seolah2 afifah telah di banned.  Tapi apapun saya harap jangan ada cakap muka Afifah nasir mcm mona affendi sbb org tu pon dah meninggal dunia dan jika anda sangat marah pada afifah dan anzalna jangan kait ibu bapa mereka ok. Sebab marah mana pon kita benci mana pon mereka tetap manusia yg perlu diberi peluang untuk berubah. Mana tahu di akhirnya mereka menjadi manusia yg lebih baik. Contoh terbesar memey suhaiza isteri kepada norman hakim.  Masih ingat kes abby abadi, tapi sekarang mereka bertiga sgt rapat. 

Actually bella astillah pon ada buat silapnya, silapnya dia buka aib rumah tangga sendiri. Seperti kita tahu bukan ramai sokong kita kadang2 yg nk kita becerai lebih ramai dari tgk kita bahagia. Hope bella belajar dari kesilapan juga

PADA YANG MARAH PADA ANZALNA NASIR, korang kena faham anzalna tu kakak bila benda melibat family related sapa tak sayang adik?  Sapa tak mempertahan kan adik. Cuma kesalahan azalna menyatakan ayat meroyan.  Tapi itu biarlah suami dia iatu hanif zaki yg uruskan.sebagai suami hanif zaki tahu cara nk tegur isteri dia just korang jgn menyibuk sgt. 

Wan ariff yg hanya STATUS sebagai Boyfriend bukannya suami lagi.  Saya rasa enough tulis merapu2 di instagram just move on and support  afifah carrier sebab apa yang anda lakukan sekarang tidak membantu afifah malah mengeruhkan keadaan.  

beharap afifah iklas memohon maaf face to face dgn bella astillah buat perjanjian kedua2 pihak tidak membuka mulut lagi. Maybe dengan cara itu keadaan jd lebih baik.  I know what rakyat malaysia want. They wanted u both take picture and peace sure will ended. 

Stop cyber bullying! 


No comments: