Feb 27, 2011

DUNIA ADA YG SUKA KITA ADA YG TAK*

askum 

thanx membaca...

dalam dunia ada owg suka kita dan ada yg benci kita..

 aku dah baca entry budak 2..
thanx yg support aku..i'm not the person suka burukkan owg
kalu dia puas haty mcm 2 up 2 u...
 thanx wat entry sal aku..
 but semua owg boleh nilai entry dia..


 n dia owg said>>>

jgn layan ngn budak terencat 2,
 jangan layan budak 3 suku 2

n mcm2 lagi..
 ( kesian lah juga bila owg kata dia mcm 2)

ada yg wat pengakuan xsuka dia 

so agak terkejut lah..
but xkisah lah what eva..

so as prof aku mtk maaf kd dia ..

then dia halau2 so
it's up 2 u..

i do my job..!

peace no war bebey..




aku xheran sangat sbb aku penah alami benda ni n dia berulang kembali...

dulu pekara mcm ni terjadi but aku diam n lama kelamaan dia rasa bersalah n mintak maaf

so  aku xamek masalah ni sbb masalAh besar jika owg nk buruk2 kan aku..

even ayat dia wat telah diubah 100%


aku maafkan segala perbuatan dia :)



now aku dah paham bila akak nurulbadiah cakap :


kenapa dalam dunia ni perlu ada perasaan benci terhadap sesuatu yang dicapai oleh orang lain..?dan kenapa perlu ada perasaan gembira terhadap sesuatu yang hilang dari orang lain?

i lost my blogging spirit..
blogging bukan something yang happy dah bagi saya..
too much drama and hypocrisy..
too many people love to bitch about someone..
saya rasa dunia blog tak macam masa mula2 saya kenal blog.
saya ada blog bukan nak cari musuh.saya nak berkawan.if xsuka my blog or xsuka the way i wrote..or even tak suka saya..just stay away..i wont bite dunt worry.im not your enemy.

btw..just because u know me..doesn't mean you know everything about me.



sekarang saya dah segala maknanya.....

yup saya mmg baru dalm duni blog dan dapat banyak musuh...

if dapat jumpa blogger otai cam akak cunda,datin abg teror diowg mmg giler2 r support aku..tremasuk akak nurul..

blog2 yg support aku...

first akak nurul



banyak lagi mesej akak nurul..dia lah org pertama aku kenal kd blog n selalu support aku!
i love u sis!

kemudian aku kenal DATIN





datin terkenal dgn sifat caring dia kad semua org termasuk aku...


pas tu aku kenal ngn 

dia banyak tolong aku..

dalam header n bg semngat...

                                                                         


abg teror mmg baik header dia wat kan untuk aku..
hehe dia jadi brother angkat aku k hehe..dia banyak support n menaik kan blog aku..

payah kita nak jumpa blogger yg baik ngn kita iklas..aku xlupa depa2 ni..thankyouk akak nurul,datin n abg teror!

yg banyak support aku g 





dia ada waktu aku susah n senang..
I LOVE U SO MUCH!



tq my beloved cousins



and semalam aku nanges2 cal sepupu aku kd peneng citer semua ni kad dia..
hanya air mata duk mengalir ...

ayat dia kad aku


TAKHENTI2 CAKAP...

 kesian ko ,kesian ko, kesian ko ,kesian ko!..
napa dia wat ko cam tu..
ko tabah semua ni ada hikmah..
smbil wat lawak sapa suruh ko hot sgt..



herm n ramai g yg support aku..


danish aiman
wan fahimah
erin
akhbar
bieyla
arabella

sayang semua n yg support aku dalam susah muahh!


kepada sesiap yg xpuas haty n berdendam ngn aku...


serius aku mintak maaf...


xda niat apa2 n xda niat memburukan sesiapa..

terlalu banyak drama dalam dunia blog ni...


saya berblog bukan mencari musuh but mencari sahabat...


moral of the story be silent peep bter be talktive person

Feb 26, 2011

QIEY FANEEA khas untuk awak!

askum blogger semua...



entry cwl hari ni utk  khas untk sumone..
yg sgt2 special..bg cwl n kawan2..





mesti korunk tau pic sapa cwl tunjuk kan3?

 qiey faneea

semua blogger dah tawu cite sal adik qiey..
n cwl pasti semua bersimpati..
cwl dah add qiey personaly kad fb...
mmg banyak sangat2 owg prihatin n syg qiey tmsuk lah cwl...
dan mcm2 nasihat yg qiey dapat..
qiey semua org sayang n risau kan awak.k...



NIE ANTARA ORG YG HANTAR MSJ SMGT KAD QIEY...

sebenarnya sangat2 banyak..cwl mmg terkejut mmg banyak...


 dan antara blog yg becerita ttg qiey 









n semua owg tahu qie sangat sayang kan arwah...

cwl pasti arwah pon sangat syg kan qiey..!



but 
qiey yg pergi xkan kembali qiey mesti tabah...
mb mmg mudah melafaz dgn kata2 but susah kita nak lalui ..i know that..
kalu jadi kad cwl mb jadi mcm qiey..
but qie kena pk arwah mesti nak yg terbaik untuk qiey kalu dia tahu qiey mcm ni mesti dia sangat sedih..

qiey mesti kena teruskan hidup!

qiey mesti sentiasa berdoa untuk dia!


qiey mesti rela kan kepergian agar roh arwah berasa tenang!

qiey mesti tabah hadapi semua ni k...


sis n memebe2 sayang qiey!


qiey mmg susah nk melupakan ssowg yg pernah muncul dalam hidup kita..
but percayala setiap kejadian ada hikmahnya...


percaya lah qada dan qadar..


sentiasa beristigfar..

sentiasa mengingati ALLAH s.w.t



inssy qiey akan berasa tenang dan akan merelakan kepergian arwah...


 dan arwah pasti akan tenang dan gembira jika qiey gembira n merelakan kepergian nya..




qiey faneea awk mesti tabah...

cwl dam membe2 sentiasa menyokong awak k!

xmo nanges2..!

hidup harus diteruskan


be strong !

arwah pon mesti nak tgk qiey bjaya dunia dan akhrat!

qiey we all love u...





Al-Fatihah buat Allahyarham QIEYDZARIF Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat oleh Allah S.W.T dan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Amin.
 
 
 
 
 

Feb 25, 2011

TQ ALL

ASKUM..

FIRSTLY NK UCAP TQ KORUNK YG BACA ENTRY CWL..

serius aku mula menulis blog baru 3 minggu...

n dah ramai support blog cwl...

thanx all jasa mu dikenang....


walaupon folower aku baru 200 lebih but dalam masa 3 minggu alhmdllah...
n kebanyak org yg aku xkenal tewus kenal n jadi rapat!

cayalah blog mmg besh!

owang utama yg support aku..

GENG WB


tanpa anda siapalah saya ...





n paling penting tq alll!

Feb 24, 2011

saya bukan yg terbaik ...

mb saya bukan yg terbaik...UTK AWAK DAN SAPE2..


MB SIKAP SAYA AGAK TERUKK..




SAPA2 YG TERASA NGN CWL..























SAYA MINTAK MAAF











SEPANJANG HIDUP SAYA...

JIKA SAYA PERNAH MENYUSAHKAN HIDUP AWAK






















SAYA MOHON MAAF KAD SEMUA ORANG..





MAAFKAN SAYA..



(maaf entry xmenarik) 
niat saya cuma utk mintak maaf

Feb 23, 2011

blog ni wat aku nanges

askum


xleh nk cita panjang...
mb kalu cwl jadi dia ...
cwl leh mental juga....
YUP
SBB
hilang owg tsyang sekelip mata....
cwl doa dia berada di kalangan org beriman...

korunk baca sendry...!
 


KOREAn Fesyen TIMES baby~

askum..

serius..
aku suka kan fesyen...
maklum lah ada bakat lukis melukis ..eleh thape2 nk blgak ...
nk g tau spm seni A1 hehehe...(gelak riak)..
seni and fesyen mmg related....
yup fesyen n trend skg ada lah trend warna warni owke...


acct aku nk jadi fesyen designer lah skg...perasan..tapi kalu yg pakai  fesyen aku mst nanges kan teharu haha..


skg girl yg bertudung pon leh mngebat sakan k..
jgn igt kita bertudung kita dah leh berfesyen..
boleh but dgn batas2 lah...
jgn korang bertudung pas tu pakai lengan pendek xpakai cardigan..
bukan pe..juz mencacat keadaa pakai tudung lengan pendek...bak kata budak boy
buka tudung terus lah dgn sendat lagi..
commons girl jgn jatuhkan martabat kita k!

FESYEN ALA2  BERKOREA HEHE...






FESYEN korea mmg besh..
warna dia
tekstile dia
n plg penting selesa..
harga dia ok xde mahal sgt..
mampu beli 

skg ni kad malaysia dah berlambak2 jual

mana2 pon leh cary..
pandai2 cari la kalu nk nmpk lawa..




huhu~
















Serius gua engak tipu sama lu deyh...

fasion nya lucu skali...aku suka deyh ( NGOMONG INDONESIA)

HEHE...
 yes fesyen korea digilai ramai gurl sbb ia amat comel n swee bila di pakai...



serius tgk lah....

comel kan.....

lengan pendek cam seksi jer...?
xsemestinya korang kena pakai cardigan ...
korunk leh match ngn jacket ala2..korea juga!


dgn jacket merah ni..wah gila cantik siut...



so xde masalah kan...?

serius banyak juga koleksi aku ala2 korea but..2 baju yg aku dah beli..

tapi xdpt g serius xsabar nak dapat ni....

bila dapat i show u all k..

haha...




fesyen korea ni sesuai untuk semua org k..
umo xde masalah cuz dia sesuai dgn semua org...


you should try !





haha aku gila xleh tgk kalu tgk tiap2 bulan aku jadi miskin n papa kedana~




k kita layan2 fesyennya...







kaka eja pon ada..hehe




cik epal pon ada ala2 comeynya dia hehe...
cik epal pinjam pic k!




hehe Fatin Liyana...pinjam pic


akak nurul tersayang saya...





saya sendiry juga layan~







serius mmg nice semua kculi sya merosakkan keadaan hahaha!

anyway

you all mst try..

 dia


SIMPLE BUT COOL GILERK!

Feb 22, 2011

CWL bukan sombong~

askum semua...

kadang2 kiter xde niat nak nk sombong ke apa ke..

cuma ntah nk cakap nk layan ke x..

kalu layan kang jadi lain..

herm..

mb kowang xkenal g cwl kalu kenal mst xkan ckp sombong...


berani jamin!


AKU NI BUKN JENIS awek buject cun..

jenis gila2 lah..
membe aku pon gilerk2
terutamanya pika dan mira hehe..


kami mmg gedik...



serius ada yg tanya kenapa bila htr chat xjwb??


then maki2..

bukan anda je saya xlayan..ramai lagi..

bukan xnak layan kadang xsempat nk menjawab..

tapi bila melayan dapat ayat ni pulak..





sudah ditapis...




herm..

mcm mana wat tu...

pendek kata OFF9



HEHE...ESOK SAYA OFF NK G ENJOY2 NGN MEMBE2 TATA!

Feb 21, 2011

Thanx abg TEROR


hai semua..



hapy hapy semua...hehe..


elele..


firstly nak ucap than kad abg teror sbb dia wat header percuma kad aku 


wah..


bukan senang owng nak spend waktu wat header kan2?

but abg teror ni baik lah ..

ucapan

thanx kad abg teror k!


hedaer dia wat aku ala2 comey pink hehe


nak tgk??


ni dia...


JENG2


comel kan hehe..hak milik CWL owke!





berbanding ngn header aku yg lama ..yg ala2 kuno nih hehe..


ternyata jelas perbezaanya haha...




hehe terbukti header aku buruk..
xde bakat langsung haha..
hahahhaha (gelak bangga dapat header percuma lagi cun)



hehe anyway thanx 2 abg teror yea..


abg teror juga menyediakan khidmat membuat header percuma..

apa2 nak tau lebih lanjut

datang lah sini 



HEHE..

dia mmg teror...


sape abg teror?

ni lah org nya..yg bnyk support aku dalam dunia baru nk kenal blog nih..




beliau juga mengajak2 ramai join contest dia k..
serius contest dia ni mnybbkan aku dapat ramai kawan2 tau..
cmna nak join??

click this

I
I
I
I
V






serius try la x mohong besh sgt2...



anyway xlupa juga kepada blogger yg support aku sgt2..



A BIG thanx to..







diaowg ni banyak support aku dalam dunia blog..


serius aku wat blog ni lama.

tp xpenah update apa2..


but 3 minggu aku start blog alhmdullah aku dah byk folower..

200 mb sikit bg korunk..but 4 me aku hargai sgt..


also big big thanx

to korunk semua yg sudi 
jenguk coment blog
CWL!


I  LOVE U..

alhamdullilah result stpm mengejut semua orang hehe~ cwl hapy giler

hai semua...

 asal sengih2 ??
nk penampaq hehe..

gurau jer..

xnak cakap banyak sangat ...
tapi
aku peduli apa..
nak cakap juga ..
hahah (nada riak)

hari ni hary paling bahagia owke..

usaha aku xsia sgt2

mmg xjangka result dapat baik mcm ni..

pergh ..

3 hari sebelom dapat result

dapt result mcm owg gila dibuatnya..
makan
mandi
apa lagi
semua xjadi..
terketar2 aku dibuat nya..
mcm nk pengsan..aku
serius 3 hary sebelom dpat result
aku xmakan k
aku minum air ja
sambil keresahan
...

24 jam sebelum dapat result

pagi bgun awal
sbb malam mmg aku xtido dah..
sambil berselawat dalam hati..
sambil melihat jam



lantas ke sekolah sambil muka cam  bangang ja..
pucat cuak ja..

tema aku ke skolah putih pink

arggg... baju xde masa aku nak aion2 haa..
tudung skop haa cam minah indon lagi tu..!
mampos lah aku nk p amek result bukan melaram..

dalam otak lak

dah set lah mind sejarah cam kantoi ja..

semua cam kantoi..

pas tu
dgn perlahan2
tanda tangan..
cikgu senyum2 bg slip..



dgn

pelahan2
aku
koyak tebing2
kertas  tu..


but
bila buka2
alhamdulilah sgt2 semua nya di luar jangkaan..

lulus semua
n
mcm 2 gak ngn membe2

sepasukan wah..

mcm  geng gusti pulak dah!
nak nanges aku..
(T_T)

kepada cikgu2 thanx bg tunjuk ajar selama ni..

dan buat
kawan2 6ASB terutamanya..
CONG8!
semua..

Muga2
kita semua jumpa di UNIVERSTY
 Amin!


gambar ni masa aku form3..
cam poyo kan..?
hehe..
DULU2 kira habes mati cun haha..
kakak2 aku semua bijak2 semua bjaya..

apa motif gambo ni???

gambar nie amek berkat dari kakak2
aku..
muga2
aku dapat ikud jejak diaowg ..
Amin

Feb 19, 2011

MANUSIA PEDENGKI IBARAT API !


السلام عليكم

GAMBAR INI XDE KENA MENGENA NGN ENTRY hehe..

Hary ini entry agak mencabar...

DAN 

ENTRY HARY NI AGAK SERIUS
TTG

DENGKI OR WE CALL DONKEY!

CWL penah lalui lah
n
agak sedih...


y

dia nak dengki kad cwl??/
FENOMENA DENGKI BUKANNYA ASING LAGI DALAM BUDAYA KITA..

BUDAYA DENGKI NI IBARAT TREND YG MERUNTUHKAN SESEBUAH KAUM
DAN
UMAT  ISLAM TERUTAMANYA~

  Ibrahim bin Aliyah dari Abbad bin Ishaq dari Abdurrahman bin Mu'awiyah berkata Nabi Muhammad s.a.w. bersabda:

"Tiga macam sifat yang tidak dapat selamat daripadanya seorangpun iaitu:
  • Buruk sangka
  • Hasad dengki
  • Takut sial kerana sesuatu

TGK ???HASAD DENGKI DALAM KETOGORY YG BAHAYA !

HASAD DENGKU UPAMA API YG MEMBAKAR DIRI!
Abul Laits Assamarqandi r.a. meriwayatkan dengan sanadnya dari Alhasan berkata Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: "Hasad dan dengki itu keduanya akan memakan habis hasanat sebagai mana api makan kayu."

serius dalam dunia yg fana ni..

biasalah xramai yg suka kita 

but
ramai yg buat2 suka kita..

itu sentiasa berlaku di sekeliling kita..

sebenarnya kita ada satu senses
yg kita sndry tahu dia
sdg dengki kita..

but saje je wat xnampkkan

rite?

langkah yg kita boleh ambil
adalah elakkan diri.. dan berjauh dgn dia..

sbb kalu kita wat pe pon dia mst cam xsuka kan..
dgn muka dia bekerut2 tgk kita aiya..

org donkey

ni xyah tunjuk pon kita leh cam..

CUZ MUKA PENUH DGN NUR2 KEGELAPAN 
DAN
HILANG SERI DI WAJAH..

sama ada dalam penulisan,pertuturan,tingkah laku..

kita tawu yg dia sedang berdonkey..

BUT CHILX..

owg mcm ni xtahan lama kd dunia..

sbb haty dia penuh dgn hasad donkey..


Dalam sebuah hadis, Nabi s.a.w. menegaskan:
Jangan kamu dengki-mendengki, jangan tipu-menipu, jangan benci-membenci, jangan musuh-memusuhi, jangan sesetengah kamu berjual-beli atas jual-beli setengah yang lain, dan jadilah kamu sekalian sebagai hamba-hamba Allah yang bersaudara. (Riwayat Muslim daripada Abu Hurairah).


konflik
DENGKI MENDENGKI
kini
tercetus 
melarat-larat pula kepada pertelingkahan emosi hingga terputusnya ikatan ukhuwah dan terlerainya kasih sayang yang selama ini menjadi asas kekuatan umat Islam!



owg hasad donkey bahaya
sbb
ada
benda yg suka sangat kad dia...


nak ke benda ni hitam kan haty kiter???
common peeps!




kata kan tidak padanya
hehe!


owg dengki ni mcm2 reasons

first
dia  x leh kita lebih dary dia
dary apa2 segi..
N
bersegi2 haaa..

apa lah kita nk dengki sgt..

reziki ALLAH S.W.T nk bg nie adil..
semua owg dpat rasa..

xyah lah
  nk p bomoh sanA bomoh sini
..fitnah sana fitnah sinun!

XDPT APE..
DPT
DOSA JA!!

BUT ANYWAY cwl nak share mcm mna kita nak HADAPI sifat PEDONKEY


AMALKAN AMALAN INI SETIAP HARY DAN MEMULA KAN LANGKAH HARY KITA DENGAN 

"Wahai Tuhan kami,ampunkan dosa kami dan dosa saudara-saudara kami yang mendahului kami dalam iman dan jangan Engkau jadikan dalam hati kami perasaan dengki dan dendam kepada orang-orang yang beriman.Wahai Tuhan kami,sesungguhnya Engkau yang memberi belas dan kasihan.



Syeikh Abdulkadir Al Jailani 
telah memberikan beberapa panduan tentang bagaimana untuk
sentiasa bersangka baik sesama manusia.
Dibawah adalah panduan dari beliau:

Jika kita bertemu dengan seseorang, maka yakinilah bahawa dia lebih baik dari kita.

Ucapkanlah di dalam hati :

"Mungkin kedudukannya di sisi Allah jauh lebih baik dan lebih tinggi dariku".

Jika kita bertemu anak kecil,

Ucapkanlah di dalam hati :

"Anak ini belum bermaksiat kepada Allah, sedangkan diriku telah banyak bermaksiat kepadaNya. Tentu anak ini jauh lebih baik dariku"..

Jika kita bertemu orang yang lebih tua,

Ucapkanlah di dalam hati :

"Dia telah beribadah kepada Allah jauh lebih lama dariku, tentu dia lebih baik dariku."

Jika kita  bertemu dengan seorang yang berilmu,

Maka ucapkanlah di dalam hati:

"Orang ini memperoleh kurnia yang tidak akan kuperolehi, mencapai kedudukan yang tidak akan pernah kucapai, mengetahui apa yang tidak kuketahui dan dia mengamalkan ilmunya, tentu dia lebih baik dariku."

Jika kita bertemu dengan seorang yang bodoh,

Maka katakanlah di dalam hati :

"Orang ini bermaksiat kepada Allah kerana dia bodoh (tidak tahu), sedangkan aku bermaksiat kepadaNya padahal aku mengetahui akibatnya.
Dan aku tidak tahu bagaimana akhir umurku dan umurnya kelak. Dia tentu lebih baik dariku."

Jika kita bertemu dengan orang kafir,

Maka katakanlah di dalam hati :

"Aku tidak tahu bagaimana keadaannya kelak, mungkin di akhir usianya dia memeluk Islam dan beramal soleh. Dan mungkin boleh jadi di akhir usia diriku kufur dan berbuat buruk.
so
kad sini kita dapat sebuah pengajaran
bukan nk mengajar
but 
dgn niat saling igt mengingati
dan
berkongsi
sesuatu yg kita xtahu dan di share bersama2
dan 
memperbetul apa yg salah
mudah-mudahan kita mendapat keredhaan daripadanya,
dan 
menjadi orang-orang yang baik pada akhirnya ..
Amin....
P/S MAAF JIKALAU ADA SALAH DAN SILAP SAYA MSIH BARU DALAM DUNIA BLOGGER 
BARU JER 3 MINNGU! 
PEACE~


Feb 18, 2011

AMALAN FOLOW MEMOLOW PENTING BG BLOGGER!

ASKUM..

entry nie penting bg semua blogger!

kalu kita nak jadi blogger yg disenangi ramai~




amalkan amalan folow memolow

yes ini penting...
supaya korang saling keep in touch..
but jangan dia folow korunk ..korunk xfolow dia 
ini xfair!
y i say xfaiR???
MB
KORONK DAH RAMAI FOLOWER 
BUT DIA BARU NAK MULA
DIA FOLOW KORUNK DGN HARAPAN KORUNK FOLOW Dia BALIK..
KADANG2 ENTRY KITA BUKAN BEST PON ..
DIA FOLOW KITA DGN HARAPAN KITA FOLOW DIA..
SO JGN KITA PERASAN ENTRY KITA BESH OWG FOLOW KITA HAHAHA
BUKAN 
SEBAB DIA PAKSA KORUNK..
BUT
KITA
BLOGGER
KENA
SALING SUPPORT..
BARU MAJU!

amalan ziarah menziarah

rajen2 datang melawat blog membe2
wat semak kad shoutbox dia tu hehe..

amalan komen mengomen 

kawan2 tulis dengan penuh semngat alang2 buka tu komen lah juga jgn lupa..
di jamin
di komen korunk balik!!

amalan cakap sopan dan hormat menghormati sesama blogger 

support membe2 anda
cakap baik2 n sopan!

jangan cari gadoh
  kalu nak jadi blogger yg disukai ramai jangan kaki gado ea!

Amalan saling sayang antara blogger
means caring each other!





 tulis entry yang mengembirakan orang lain bila org baca dia pon gembira bak KATA
  >DATIN 



saya sayang group walking blog
sape nak join 
klik link nie..




smua geng wb love u!