Jun 30, 2011

Jangan terhege-hege dengan BF orang...

salam....

semalam cwl kesian dekat membe cwl bila dengar cita dia.....
cwl rasa sangat-sangat tak patut dan tak adil untuk dia....
cwl takut benda-benda mcm nie jadi kad cwl....
mood feeling putus cinta lah konon hehe....


Sebagai perempuan kita janganlah menyakitkan perasaan sesama kaum kita.saling hormat menghormati milik orang lain.Kita tak tahu benda ini akan terjadi kad kita balik rite? sebab tu cwl tak suka layan or rapat dengan lelaki yang dah ada awek sebab cwl pk perasaan awek dia..mmg lah cuma sekadar kawan tapi perasaan orang kita tak tau ? kalau dia mendoakan kita balik dan kita kena balik macam dia rasa.. padan muka kan..so jalan selamat cwl tak nak kacau balak2 orang nie....


 Cerita kawan cwl ....

Memang lah mereka cuma kawan sahaja...tetapi terlalu akrab sampai bf tu tak layan awek sendiri dengn kawan perempuan dia sentiasa ada masa.tetapi dengan awek sendiri tengking2...kadang2 si awek nie sentiasa tengok diaorang mesra kad facebook dengan gamba diaowg dengan ayat-ayat manja menyakitkan perasaan si awek nie....yang peliknya perempuan yang terhege-hege dengan balak orang tupon dia dah berpunya tapi tah lah dia tak rasa malu dan tak hormat perasaan orang.si laki tu pon salah juga dah ada gf agak-agak lah kan.ingat lah awek sendiri...

EVEN perempuan tu tak da niat or suka kad bf orang just hormat perasaan org..tak salah kan?


cerita kedua CWL...
pasal adik angkat...adik angkat ni dah berpunya dan selalu duk mesej dgn pkwa orang.si awek ni saba ja..kata si awek nie tengah-tengah dating si adik tu boleh cakap sayang-sayang..BENTAK LAH HATI si awek nie....adik angkat ..adik angkt je lah jgn duk gewdik sgt.dekat fb pon duk gewdik2.
BILA SI AWEK NI BESUARA lelaki ni mula CAKAP pikir negatif and queen control..lelaki nie kalu dah bosan dgn perempuan xde ayat lain kan..KAta si awek nie kalu kita cakap dekat bf nak buat macam tu..tahu lak si laki nie jeluz macam tu lah si awek ni rasa..Tp si awek ni baik dia kata dia syg bf dia ..dia xsanggup wat mcm tu..teharu cwl T-T...

-> BAGI CWL BENDA NI TAK KAN JADI KALU DUA-DUA PIHAK TAK MELAYAN....

->KALU JADI PEREMPUAN TOLONG HORMAT PERASAAN PEREMPUAN LAIN..

->KALU JADI LELAKI JANGAN LAH NAK CURANG SANGAT...



korang percaya karma itu wujud kan?  what goes around comes around...so be ware...
jangan sesekali menyakitkan perasaan orang lain..



Kau hancurkan aku dengan sikapmu...Tak sadarkah kau telah menyakitiku.. ♥ cinta ini membunuhku
layannn...





NEED FEEDBACK...

syarat nak berkerja TAK BOLEH PAKAI TUDUNG ....?




salam...



poyo itu sya
.
ok semalam cwl jejalan seronok gila jumpa kartunis binjai dengan nud's...nanti cwl tunjuk story diaowg tau nie nak cita pasal menda yg menyebalkan hati semalam..

mula-mula cwl nak minak maaf kalu isu ni agak senstf
bg org lain tapi ini sekadar luahan dan dimana keadilannya..
 (kad sini juga bkn cwl nk tjk cwl baik sgt...)

mmg lah  tak semua yg tak bertudung tu jahat n teruk..tp kalu dia hijrah dari tak pakai tudung then pakai tudung mesti orang semua akan ucap tahniah atas penghijrahan dia ke arah yang baik.
 tapi kalu kita dah mmg wear tudung or hijab tiba2 kena buka mesti owg mengata  dan tak kan semata-mata nak job tu kita sanggup buka tudung? rite?


ok cwl nak cerita semasa kejadian cwl nak aply keja...
sementara tgu upu cwl nak keja cari duitkan sapa nak bagi betul tak? mmg cwl skg dah keja kad kedai perfume tapi nak lah tukar angin keja kedai kosmetik mmg cwl suka kosmetik2 nie .
tambah bab meka up sukanyaaaa...tiba2 ada job kad kedai kosmetik tuu..mm popular tapi tak nak sebut jenama apa kan... biarlah rahsia.....
jawatan yg di tawar kan sales lah kan..
ok dalam nak aply borang tu mmg dia bagi dan dalam borang tu 
TAK MENYATAKAN NO HIJAB OR ELSE...
so cwl isi borang tu dengan gembira..
tiba-tiba dia cakap ''you isi sajalah tapi kalu u dapat u xboleh pakai tudung lah''...
ok fine aku ronyok kertas tu dan blah...


MENJADI PErSOALANYA ..???
KENAPA KALU BERTUDUNG TAK BOLEH KERJA? 
apa masalahnya bukan tudung or hijab tu menggangu orang lain now mcm2 style yg ada yang kita boleh pakai dengan kemas....
lagi pon agama utama negara ni islam ..so apa motif dia nak menggalakkan amai buka tudung ke?
buat aku hamok ja...huh!

TAK HERAN lah tak keja kad situ aku bsyukur mungkin ada hikmahnya..
kad tempat aku yg skg ni bagus siap ada kemudahan tempat smyg lagi ikud time...alhamdulilah..


need u feedback bye..

Jun 28, 2011

Resipi ROTI ARab by cwl

salam...


sebenarnya cwl dapat resipi nie dari membe facebook nama dia zatie  org dia cun gila.cwl suka tgk org cantik nie..  :) 
CWL mmg suka bab masak memasak try resipi baru..tapi time cuti je lah leh wat..
so cwl dah cuba buat dan menjadi sekarang nak share dengn korang ..yang bujang2 nie try lah cuba yea!



resipi dia senang ja..


stgah kilo tepung Gandum
1 sudu besar yeast @ mauripan
3 sudu susu pekat
garam & air secukupnya ..agak2 korung..masak2 nie kena pandai agak2 ja..



first stape

pasti jari jemari mu bersih ..guna life boy ka dettol suka haty lah janji bersih...suci!



niat di hati nak tayang gelang crystal kite tu hehe...


second....

bubuh kesemua bahan-bahan tadi tu dan uli sampai jadi doh...
memerlukan tenaga luar biasa bila nak menguli nie..berotot sudah tangan cwl hehe...



korunk yg kali wat jgn pakai gelang2 nie rimas  n susah hehe...niat tak baik mmg lah selalu susah :P


third 
dah siap uli ..doh tadi kena rehat kan kejap nak bagi dia kembang....satu rumah...!!
kalu korunk nak doh tadi  nail dengan cantik .ambil kain basah dan tutup doh tu.
tapi kain tu kena bersih la jangan kain lap rumah korang wat tutup doh tu ...euuuuu!



lepas  dia kembang
korang uli dia jadi berapa doh untuk di uli lagi mcm nie..
teringat zaman kecik2 uli plastesin...hehe...

comey x hehe...


then korang gelek...jangan xgelek..germ kad pkwa ka mak we ke..bayangkan korong tgah giling dia hahaha..




then cwl suka wat lubang2 udara b4 goreng guna garpu ja..jangan cucuk over2 pula..



then goreng...

minyak sikit ja...jgn berminyak sangat tak baik untuk kesihatan...

goreng ja ..kalu nak bakar pon bole sapu mentega sikit..


dah siap boleh makan dia kuah gulai ke sambal tumis what eva korunk suka..



rasa dia sedap rasa mcm kad negeri arab masa tengah melantak....<<< bangga diri riak dan tabur hehe..

apa-apa pun
cwl nak cakap cubalah tau...

GOODLUCK!




















THANKS. atas sambutan korunk kad GA cwl

salam....

cwl nak tulis entry ringkas...


CWL nak ucapa berjuta2 lemon THANKS you kad korunk yg tggalkan link utk GA yg cwl wat..


teropong2 yg joined GA cwl

ada yang wat ENTRY...
tq sgt2 cwl xsempat nak coment satu2 maklumlah internet slow
motion..

ada yg folow blog cwl..
tqsm yg folow inform tau nanti cwl folow balik...
igt biar sikit folower tp ramai reader 
that y cwl xnak pksa folow blog cwl..biarlah dgn kerelaan hati..

ada yang sebarkan kad kawan guna header cwl hehhe
cwl tak wat pon header utk GA ..sbb cwl nak simple2...
tapi xsangka ada yg link header cwl sbg GA..apa2 je lah tq hehe..


CWL skg tengah kait hadiah utk pemenang dah siap n GA tu dah ramai cwl tutup tau..saba tau..
OK cwl UCAP SEKALI TQ YG JOINED ... 
syg korunk <3
:)


Jun 27, 2011

anon tak suka singkatan dia tak paham..... :p

salam....

cwl lepas ni kamu jangan wat shorfom lagi..nanti orang tak paham....


i'm try to be someone..sory but i 'cant..this is my entry..n this my lovely blog..tq


jawapan cwl utk dia..


mesti blog anon ni hebat tak pernah short fom teringin nak tgk....



kepada cik anon tq very much.saya akan perbaiki..mungkin awak tak paham ...
sebab awak bukan oang utara kud....
dalam entry cwl kebanyakkan loghat utara...tak pandai nak skema-sekamatic...
but cwl terima nie sebagai kritikan yang membina..
cuma i hate anon...pengecut....
just show your self then tegur..itu lebih afdal..

cwl rasa setiap orang ada cara penulisan dia sendiri...
ada yang bahas diri dia sebagai aku,kami,a.k.a or exct...
setiap blogger ada cara penulisan dia sendiri...
takkan semua nak sama kud...tak da lah identiti sendiri..tapi takpalah.
maybe shortfom cwl mmg tak faham langsung sampai orang baca tak faham and tak boleh komen sebab tak faham kan... :(

TAK pe lah cwl terima je lah kritikkan tu...jangan gatal-gatal nak shortfom lagi..
kalau buat juga???

AKU PUNYA BLOG AKU PUNYA SUKALAH..hehhe...


cuma disini nak cakap...

TAK ADA MANUSIA YANG TERLAHIR SEMPURNA....



tapi tiba2 cwl teringat bukan JANGAN BERSEDIH ..LA TAHZAN...

ADA SATU AYAT DIA Macam nie.tapi cwl lupa-lupa...

''janganlah cuba mengkritik orang lain sedangkan kita melakukan hal yang sama....''


apa-apa pon cwl hapy dengan hidup cwl.... :)


Jun 26, 2011

antara CINTA DAN BLOG?? mana korunk pilih....

salam...

kadang2...kounk pernah terpikir tak...

antara CINTA DAN BLOG MANA KORUNK PILIH???





kalu yg asyik bercinta...mesti lah CAKAP I PILIH CINTA..blog i xboleh kahwen xde zuriat hehe...

kalu MOOD BRUTAL @ tgah bujang @ mood gaduh ngn pasangan...I PILIH BLOG..BLOG ADA LAH SEGALA2NYA...HAH!


TApi...bila di pk balik korunk byk luah perasaan di blogor kad psgn cer citer???

kalu cwl ..cwl pilih blog la.....kalu dia nak kad cwl dia kena terima lah cwl kaki blog..dia kena ikud juga lahkan..dengan blog ni juga2 kdg2..kita duk luah isi hati kan...

entry ni pendek...


JUZ NAK TANYA 

KORUNK PILIH APA..


CINTA

ATAU

BLOG...


JAWAB YER..DGN JUJUR... :)


aik BLOGING pon rasa masam manis pahit???? kau mkn blog ke?

SALAM.....




HAI hui ya hoi......
uluitapaikakai....
 HEHE.....
OK...STOP CWL...back 2 normal....
huh........
 
ok selama korunk bloging.....setelah rasa pahit,manis dan masam bak kata abg ben...

 semalam ada adengan mintak padangan n nasihat dari abg ben hehe..sumber insprasi..

KORUNK ANTARA 3 RASA NIE? YG MANA PALING KORUNK RASA ...
MANIS?
MASAM?
PAHIT?

So kad sini semua ada cerita masing2kan...TP ni apa cwl punya pdgn jelah..

KES ANON YG BERLUAR-LUASA...

BG pendapat cwl cik anon pengecut..kalu ada apa2 xpuas hati..just ckp elok2 direct..ni mai2..u xbagus la..u ni harap muka je lah..u ni apa lah..apa kata u just ckp betul2 n state u name..mb dgn cara kita sesama bloger dapat naik kan kita...kan?
tp ada pulak ..yg kena hentam..asyik2 kena hentam dgn cik anon ..sikit2 buka blog dia cik anon hentam da..ye lah tu style dia nak tarik perhatian kan... 
BUT.,...jangan korung sendry JADI CIK ANON DAH lahkan....
hehhe....

BIAR LAH SIKIT FOLOWER ASALKAN RAMAI READER...BUKAN KAME RIDERS...
 
ini ..YG..selalu di tekankan oleh otai2 bloger.....
adik dgar sini adik...biar blog kita xramai flower ....tapi ramai reader ..jgn kita gila flower ye adik...
haaa amek kena sebijik...tapi tu realty tapi kalu kita tulis berjela2 folower byk..tp xde yg cument...xguna gak...


RENDAH DIRI ...YUYU ZULAIKHA PILIHAN HATY..heheh..

dalam2 byk bloger ..cwl tetarik ngn yuyu..dia nie wlpon top..dia xsombong kud...semua entry2 dia rendah diri..xde dia asyk nak membanggakan diri..ygplg best dia aggp folower itu kwan..n plg teharu ..kalu dia ada masa smua coment dia balas..smua blog dia terjah..that y i adore dia..:P

selain yuyu bloger yg cwl suka..ABG BEN.KAK NURULBADIAH,AND MARIA ELENA...




korunk lak???
 
ok lah cwl nk p beli....rantai kad butik maya....
burung hantu mata bolat + cute....
korunk kalu nak boleh klik sini.. 
@  
 
banyak lagi barng dia ade.....


daaa...

tq yg mengomen akan ku belanja mu makan tempe cicah budu k..hehe


Jun 25, 2011

kena hentam sbb dituduh xfolow blog dia??? aiyaa

salam....

entah lah...datang2 org yg entah siapa xberani link blog dia....cakap jgn jd penipu???
woooo.....
kesnya..dia kata kita xfolow blog dia....
semalam cwl punya GOOD MOOD...dtg blog org g lah folow2 balik cuz ada yg ckp sy folow2...yg tertangguh tu cwl p lah folow balik kan...

BETUL CAKAP MARIA ELENA...jangan tgk folower nanti anda jadi RIAK...

DAN 

JUGA BETUL CAKAP

YUYU ZULAIKHA.....ramai folower xsemestinya blog dia bagus lebih kurang mcm tu lah ayat dia..xbapa igt,,,,hehe....


tah lah semenjak folow guna google account xde owg nampak ke yg cwl folow balik??? huh..sebal betul dia penat aku folow blog dia..tawu un folow balik..
mb line kad tmptcwl xcukup kuat ka...huh..
mb banyak folower penting kud bg dia....


bagi cwl cuba anggap FOLOWER tu kawan..kalu dia ckp folow tapi tiba2 xde...ckp lah elok2..pas nie nanti dia g jengah balik..n folow balik...

BUDI BAHASA KAN BUDAYA KITA....



tapi jangan jadi mcm nie.....dtg2 serang terus....


sory if dah folow tp xde tp jgn mai marah2 ckp baik2 kan boleh...sambut lah seruan kerajaan ...hormat menghormati amalan kita...


TAK ADA MANUSIA YANG TELAHIR SEMPURNA,,,,KAN???


so di sini cwl mintak maaf..cwl pon kad mana kesilpanya bila dah folow tapi ...xkeluar kad folower korunk..kalu terjadi mcm ni inform cwl.. i will chek n folow back...


tq all... need feedback...!




Jun 24, 2011

hope fatin liyana pon datang like...korunk pon sama..like like tau!

SALAM....

mmg hari tu rasa down sgt malas nk update blog...tapi..bila pk balik y aku nak sedih2 nak stop bloging n terlalu byk pk..sedang dia duk huu..haaa....so cwl skg aggp  masalah cwl sbg kerepeng...:P
xpayah duk feeling2 sgt...cuz ramai g syg cwl waktu susah...after aku solat doa elok2....cwl cam tersedar...ALLAH S.W.T mmg sahabat sejaty kita ...
also kawan2 cwl yg byk support kad fb..bak kata org life mst go on jgn byk pk pasal org xsyg kita..pk pasal org yg syg kita dah la....


KEREPENG tul dia tu huh..waekk! HAH malas pk..aku nak hapy2 juga...


sebagai tanda nk tgk ada g x respon orang datang g x blog aku...

tolong like this pic..





FIRST STAPE...

LIKE THIS LINK



SECOND STAPE...

LIKE THIS PIC..




hope FATIN LIYANA PON LIKE..hehe.....

n semua yg tolong like cwl teharu smp menimba air mata ja cwl bleh balas hehe...muaaah

wasalam...



Jun 19, 2011

NAK STOP BLOGING....

SALAM....

KORUNK..KORUNK..KORUNK THANX YG SUPPORT AKU SELAMA NIE....

wani a.k.a cwl....nk stop bloging bukan selama2nya...juz a moment...seriusly xde mood nk bloging....
banyak pekara yg memeningkan kepala....so wani igt nk stop smp masalah satle n xgangu fikiran...
bila wani dah temukan jalan yg terbaik utk wani insy wani akn kembali bloging..korunk doa2 jalah...
tah lah bila xde mood jadi malas sgt2... smpai kadg2 p kerja bru pasan betery hp xchge...skg dah jarang pegang hp kad tangan....jgn tanya kenapa...maaf la kdg2 sape2 msj wani xjwb..wani malas nak topup juga,,,,huh kehidupan serabut...

I WILL ......CONTINUE  BLOGING BUT I NEED TIME 4 MY SELF...


  

CAntek x shoutbox baru...wan hazel wat kan..tq wan ...kamu mmg terbaik..hehe....



ok korunk semua apa2 contc wani kad fb kalu rindu...bubye....yg folow wani bg tau wani..insy wani folow back..sbb wani menghargai korunk yg penat2 folow wani....

lagi satu doakan wani muga2 dapat upu bulan 7 nie..gementar..bye

wasalmm..

Jun 18, 2011

selamat hari ayah...hari2 saya sambut hari ayah :)

salam...



bukan bermakna saya sambut haribapa hari ni saa menyambut peristiwa di us...
hary2 saya sambut hari ayah selagi hayat dikandung badan..cuma xsalahkan kita ada kan satu hari istemewa utk mengenang jasa dan pengorbanan abah ,aah,bapa,or walid kita..
hargai lah mereka selagi ada...


bagi cwl ..abah cwl adalah abah NO1 yg terbaik di dunia!
 
 
nak tgk gamba my abah masa muda remaja...jum hehe...cwlcury kad alnum n scan gambar mmg retro n classic..hehe..




abah masa muda..smart hehe..


with his sapa aku cwl xtau hehe...xtanya pon

in united states
tawu kad mana?


 suka lah suasana dengan basikal lama tu hehhe


 wit his friend..

 my abah..

 jauh perjalanan luas pengalaman..hhee

kawan abah..

 tengah duduk hujung sblah kanan is abah cwl..
 
 
in the end ilove my abah.

Jun 16, 2011

cwl rasa watak yvone lebih menyerlah dari nora elena.....

salam..

berakhir sudah fenomena citer nora elena adaptsi novel qaseh suci...
cam bengong teriak2 tgk citer tu hehe..itu lah wanita suka emosnal bila tgk citer jiwang,,tawu kenapa pmpuan cpt nges sbb dia berangan watak utama tu dia kiki....




tahniah yg buat pelakon2 y berjaya menghidupakn novel qaseh suci dan jadi fenomena...dan tren di facebook mahupon twitter...


walpon siti salehah ada fans club nora elena..dan walpon wan sharmila sbg watak yvone  fan club yg ditubuhkan sbb dibenci..ini mnjukkan begitu dalam kesan lakonan wan sharmila..cwl tetap pilih lakonan wan sharmila yg berbakat!!!




VS





cwl pilih lakonan wan sharmila sb watak yvone sbb dia menghidup kan cerita....

KORANG PILIH SAPA???


semua pmpuan nak suami or bf mcm seth ..dengan romantik giler....setia nak mampos...
tapi satu dalam sejuta nak dapat mcm tu hehe...
syukri apa yg ada....


babak romantik seth kad nora...


dalam novel je lah nak dapat suami yg mcm ni hahaha....



apa pon aku rindu dekat watak ...sorang lelaki yg wat flying kick masa nak selamatkan yvone masa tgh mabuk...alaa kawan baik eid...awu x nama apa??? hehe..suka cara die kekeke....


apa pon TAHNIAH sbb wat citer NORA elena ni fenomena....

tak saba tgu citer DEWA CINTA...

layan this song...dalam semua lagu lam citer nora elena...i love this song so much!






bye!



Jun 14, 2011

love is blind.....

salam...

hari ney nak layan lagu nie..nk tergelak tgk ajai masa muda2 ensem gak hehe...





janji kekasih boleh pecaya ka?


no mood nak update wat masa ni..mintak maaf korunk...


Jun 13, 2011

lelaki lebih suka luaran..

salam...

sesiapa sentiasa akan tetarik benda yang cantikkan...??
tapi adakah cantik luaran menjanjikan kebahagiaan???

 
 pic from google....
not at all lelaki mcm tu lah....but 99 % mungkin mcm tu..cuma kemungkinan..jer..lex der jgn marah..
even lagi tu dah ada awek...ada awek cun sikit mula nak ayat len...bukan cwl ckp membe2 yg selalu luah perasaan ..

lelaki ni masa xdapat terkejar2 bila dah dapat slow..nak tak nak jer....
 ( mula keluar ayat dikong2) ceehhh hampas...
balik story tadi....

nak share satu story..kisah benar yg berlaku dekat membe PLKN satu are pulau pinang...pulak..dulu lah...

emmm nama samaran je lah...cik ct nie owg dia badan besar lah..kan...bg cwl di cumil je.n yang penting perangai dia baik sgt... lemah lembut and sopan,santun..dia cple dgn satu dak laki kira kad setahun n kebetulan satu plkn pulak...pas tapi biasa lah lelaki tu memberi harapan kad dia...lelaki ni pelik kalu xsuka bg harapan bengang toll...

cwl xsuka sgt lelaki tu sbb suka ayat pmpuan lah...tapi cik ct syg punya pasal pcya habisss...cinta mati katakan..even laki tu kawan dia sekadar nak duit ja..one day lelaki tu asyik duk kata dia gemok lah...bukan taste dia kena kurus lah apa...hello kata cinta mati asal xterima seadanya..kalu syg terima lah seadanya..awak tu pon bukan elok sgt pon..nak mtk2  jadi mcm idaman awak..dan kamu xda hak nak menghina orang.. cee cwl yg bengang lak..

pendek kata laki tu mtk brake bg alsan yg xmunasabah ...kata mmbe xmemahami dia.so membe tu pon nanges lah masa dalam dom..ye la lelaki tu mtk brake masa kad plkn lagi tu..n cik ct ni salhkan diri dia..dia igt lelaki tu tgglkan dia sbb dia xmemahami..nak jadikan cita  pas habis plkn lahkan..ALLAH tu maha kuasakan nak tunjukkan kebenaran...lelaki mmg kantoi ada gurl len...yg xbestnya dia cple dgn membe plkn juga..

pas tu cik ct tu msj smp aty awak tipu saya...then laki xguna tu jawab..

SEBAB KAU GEMOK....

lebih kurang mcm tu lah story dia....

now skg dia dah jadi awek cun badan slim gila..usaha tangga kejayaan...and dia cakap dia kurus bkn sbb laki tu..ni sbb dia usaha dia sndry xde kena mgena ngn laki xguna tu.mmg rasional pemikiran dia..sokong sgt2!

now lelaki tu duk tergila2 membe cwl balik..tau sbb apa??

konon awek yang dia duk kata cun melecun tuu..tipu dia and tinggal dia..
tuhan tu maha kuasa.main perasaaan orang pekena org ko kena alik lah..lauu ko nk jilat ludah balik..mmg padam muka cik ct xmoo kau darh..
baru dia nak kenang pasal sayang...dah terlambat kod...

the moral of story...


Don't judge a book by its cover

luaran xmenjanjikan dalaman dia cun juga...jangan nk cun2 jer...hehhe...


wasalam...