Oct 31, 2011

SAYA TAK SOLAT TAPI SAYA BERJAYA!

salam.....

Mula-mula saya nak sentuh hal ini.kita selalu bercakap pasal Aurat.Tapi adakah kita menjaga solat kita?
ada yang menyatakan ..tapi saya mintak maaf jika anda bakal terasa dengan ayat dan kata-kata ini.saya pun petik ayat nie dekat bloger top.tapi biarlah rahsia.tapi ada benar juga ayat nie.


'' KALAU KITA MENJAGA SOLAT KITA,KITA AKAN SECARA AUTOMATIK MENJAGA AURAT KITA''

solat itu tiang agama...jika kita tak solat ibarat rumah yang tak da tiang mungkin kah rumah itu akan bediri dengan gah nya?

Firman Allah, 
'Apakah yang menyebabkan kamu masuk neraka? Jawab orang-orang yang bersalah, 'Kami tidak termasuk dalam kumpulan orang yang mengerjakan sembahyang'. (Al-Mudassir : 42-43)


tq uncle google...

kadang-kadang kita terlalu alpha mengejar keduniaan yang sementara ini sehingga mengabaikan tanggung jawab kita sebagai hambanya.tapi cwl ada satu story nak shared dengan korang dia nie nak kata sahabat cwl pun tak rapat sangat tapi boleh lah ...

kisahnya....
ok dia cakap kad cwl...
kawan cwl: wei aku ni solat ''entah kemana-kemana tapi alhmdulilah aku berjaya''
tapi dalam banyak-banyak kejayaan aku .aku tak penah rasa puas.setiap kali aku berjaya aku rasa kosong.
berjaya pun otak aku serabut.
cwl jawab lah:alhamdulilah juga sebab kau masih sebut ''alhamdulilah'' ini bermakna kau masih mengingatinya .tapi sayangnya kau tak ingat nak bersolat.apa pun kita buat kerena Allah s.w.t bukan kerana dunia.
kawan cwl :kau perli aku ka? sentap aku wei....
cwl jawab.:tadi kau cakap kau bejaya tapi kau kosong..kosong kad mana tuuuu??isi lah kekosongan tu sebelum terlambat mungkin esok mungkin harinie ajal menjemput.jangan sia2kan masa kita dgn tak mengsyukuri apa yg Allah bagi sekarang.
kawan cwl: thanks kawan.

bagi yang rasa-rasa tangungjawab nie yang dah lama korang abaikan berubahlah..mulakan dengan bismillah jadi tarikh 1.11.11.sebagai azam dan titik permulaan bagi korang.bagi sesiapa yang meninggalkannya kerana malas dan menganggapnya satu perkara remeh dan mudah serta sering meninggalkannya, maka dia akan digelar sebagai seorang yang fasik dan penderhaka. Bersabda Rasulullah, 'Yang membezakan seseorang dengan kekufuran ialah meninggalkan sembahyang

ingatlah...

Dalam hadis yang lain Rasulullah bersabda,
'Lima waktu sembahyang yang Allah wajibkan ke atas hamba-Nya. Sesiapa yang melakukannya dengan baik dengan tidak meringankan hak-Nya, maka Allah menjanjikan dia dimasukkan ke dalam syurga dan bagi sesiapa yang tidak melakukannya, maka Allah tidak mempunyai janji dengannya. Jika Dia (Allah) mahu Dia akan menghukumnya dan jika Dia mahu, Dia akan mengampuninya'. (H.R. Ahmad, Abu Daud & Al-Nasaei)

Bersabda Rasulullah,
 'Sesiapa yang meninggalkan sembahyang dengan sengaja, maka Allah dan Rasul-Nya tidak akan bertanggungjawab terhadapnya'. (H.R. Ahmad)

sumber: doaharian

P/S:BERJAYA DI DUNIA ADAKAH DI AKHIRAT ANDA BERJAYA JUGA????

SAYA MENGANDUNG ANAK AYAH SAYA!!!

SALAM...

we so in love!!....mmg siput betul kau nie! ayah kau mestilah kau sayang.... -_-

kalau di malaysia bagi yang beragama islam kita menyebut hal nie sebagai hal sumbang mahram.begitu juga bagi none muslim.kalau tak hal cam gini tak masuk lah surat khabar betul tak?

apa maksud sumbang mahram tu???
perbuatan sumbang mahram’ ertinya persetubuhan antara lelaki dengan perempuan yang mengikut hukum syara’, dilarang mengahwini antara satu sama lain”.

 isu sumber mahram nie dia ketogori dalam isu nasional.namun apa yang berlaku sekarang di atas surat khabar yang dipaparkan mereka sumbang mahram yang direlakan selalu kes-kes sumbang mahram di kaitkan dengan kes dirogol oleh setalian darah daging sendiri berbeza dengan kes di atas.kerana mereka fall in love emm..apa mendalah..emmm

persoalannya ??
bagaimana dia boleh melakukan hubungan seks dengan ayah yang membesarkannya dan bagaimana perasaan ibu yang melahirkannya? dan bagaimana juga perasaan si ayah melakukan hubungan terlarang nie dengan anak kandungnya sendiri secara rela ?? saya ulang suara secara rela bukan terpaksa....dengan bangganya tayang perut dia and so in love...ok what eva .

bagi yang beragama islam..copy from  abu razeen
Dalam konteks hukum syarak hubungan sumbang mahram adalah berdasarkan perhubungan seks diantara orang yang diharamkan berkahwin mengikut garis panduan ayat qur’an yang diterjemahkan seperti berikut: “Dan janganlah kamu berkahwin (dengan perempuan-perempuan) yang telah diperisterikan oleh bapa kamu” [An-Nisaa: 22]

"Diharamkan kepada kamu berkahwin dengan perempuan-perempuan yang berikut - ibu-ibu kamu dan anak-anak kamu dan saudara-saudara kamu, dan saudara-saudara bapa kamu dan saudara-saudara ibu kamu dan anak-anak saudara kamu yang perempuan dan ibu-ibu yang telah menyusukan kamu dan suadara-saudara susuan kamu dan ibu-ibu isteri kamu dan anak-anak tiri yang dalam pemeliharaan kamu dari isteri-isteri yang kamu telah campuri; tetapi kalau kamu belum campuri mereka (isteri kamu) itu dan kamu telahpun menceraikan mereka, maka tiadalah salah kamu berkahwin dengannya. Dan haram juga kamu berkahwin dengan bekas isteri anak-anak kamu sendiri yang berasal dari benih kamu. Dan diharamkan kamu menghimpunkan dua beradik sekali untuk menjadi isteri-isteri kamu kecuali yang telah berlaku pada masa yang lalu. [An-Nisaa: 23]


jadi apakah opnion anda-anda semua????

wait wait...status anak tu apa eh? 




ISTERI RAMPING RAHSIA RUMAH TANGGA BAHAGIA

SALAM BLOGER

entry pendek..need ur opnion NOW!


copyrite: imas


Betulah kud lelaki suka perempuan yang ramping-ramping nak yang best-best nak yang lawa.
tapikan ada orang nasihat kita ayat ni agak keras tapiharap korang open...

'' LELAKI KALAU NAK KITA KURUS KE GEMUK LAH...DIA BUKAN NAK KITA DIA NAK SEKS JA ..NAPSU JA TU''

bila dipikir ada benornya juga...kalau sayang mestilah terima kita seadanya kita pun boleh terima dia seadanya kan kan...

so adakah pingang ramping nie penting?

Oct 30, 2011

DAGING KUCING SEDAP DI MAKAN!.

SALAM...



mesti korang terkesima membaca daging kucing sedap di makan kan?????
tapi itu berlaku di china daging kucing dimakan di masak di rebus di goreng dan di steambot kan tanpa belas kasihan....demi permintaan yang tinggi utk bussnss diawog..sedih gila aku TAK SANGGUP MAKAN KUCING WEI!!! hangpa sanggup ka?

nanges aku tengok video nie sambil peluk kucing aku kuat-kuat....korang tengok lah..



malas nak wat entry panjang-panjang sebab aku tengah terkejut kucing kena potong-potong wat sup...
apa perasaan korang sangup ka nak makan kucing????

plz plz save the cat!!!!

Hobi aku usha LELAKI main bola .

salam.....

saya ada hobi yang pelik....dan hobi itu adalah usha lelaki main bola entah apa-apa ja hobi itu.hehehehe..








awat hang nampak macho sangat kunalan tergoda iman ku hahahha.....


apa pun hapy devapavali naa kunalan.aku suka tengok style hang main bola memang smart memang paling rajin kejar bola dari pemain lain.cuma satu ja kelemahan kunalan nie depan goal kaki dia krem..tapi but passing bola mmg dia macho lah hahahaha..aku pun suka. :P

suka bukan bererti aku jatuh cinta..kadang aku suka tengok bola.kalau dah start sembang habis habis kawan kawan pempuan aku cakap boring bola bola ja hang nie.entah nak wat cmna mb sebab aku selalu geng dengan abang aku,di apiti oleh adik lelaki dan ayah aku.sebab tu kud aku suka tengok bola hehehehe....

LELAKI MAIN BOLA NAMPAK HENSEM .jujur dari hati aku..bila tak main tak tau la :P

ulasan kejadian fernando toress gagal depan goal.. cwl cover toress

aku fanatic gila dengan tores jangan kutuk dengan kejadian dia terpengkar depan goal sbnarnya toress gado dgn cwl malam tu.cwl sms dia..sbb tu vibrate dia terpengkar depan goal tulah ulasan cwl :P sumpah tak lawak T_T

 bye...

p/s: lelaki suka tengok gadis main apa? hahahaa......mesti batu seremban kan :P

Oct 29, 2011

Keputusan Piala Malaysia 2011 Negeri Sembilan VS Terengganu

salam....



Negeri Sembilan (2) VS Terengganu (1) 




tak sokong mana-mana pun cuz saya bukan orang terenganu mahupun N9..

tapi prefer sokong N9 ..HEHEH SORY.

semalam meloncat2 negok bola tak sia-sia petaruh N9 :P xde lah...T.I.P.U 

apa-apa pun terenganu tak kurang hebatnya juga semalam.

apa-apapun game best!

muka saya bila riang N9 menang hoyeah!!! mulut itik cepat!!!




bye!


Segmen : SAHUT CABARAN BAJET KAHWEN HANYA RM300 ~cwl

salam


p/s: NAK TENGOK ENTRY BARU SCROLL BAWAH


TERIMA KASIH sebab jadi reading yang setia blog cwl jasa mu tetap ku kenang!!!!...



cwl nak wat segmen |


"saya kahwin hanya bajet RM 300"

Buatlah entry mengikut daya pemikiran dan kreativiti anda.bayangkan situasi anda yang bakal berkahwin dan hanya membajet RM 300 sebagai majlis perkahwinan korang.list kan apa yang patut  sebagai persiapan perkahwinan anda  dengan bajet yang tak seberapa tuuu.Tagged kepada rakan-rakan terpulang lah.

syarat-syarat joined

1. berkahwin atau belum berkahwin boleh je joined
2.nak folow xnak folow blog cwl up 2 u
3.tajut entry:SAHUT CABARAN BAJET KAHWEN HANYA RM300 
4.ENTRY BERMULA DENGAN AYAT : kalau saya kahwin........
5. nyatakan kad saya anda berkahwin dengan siapa ? dan kepil kan gambarnya...belakon ja.kalau letak betul2 pn tak salah :P
6.Selepas wat entry paste kan link anda di komen
7.tarikh tutup rasa-rasa ramai sgt tutuplah....

HADIAH...
entry yang paling kreatif mungkin boleh di guna pakai oleh orang-orang yang nak wat kenduri bajet rendah.
cwl akan paparkan entry dia dekat blog cikwanielovela.blogspot.com.
sambil pomot-pomot blog anda lah.kalau cwl rasa baik hati and rasa entry korang best mungkin nak bagi hadiah misteri....
ADA BERANI? JOINED LAH................!

LELAKI | trend boyfriend KULIT sawo matang a.k.a SWEET...


salam


herm lain orang lain taste betul idak ? setengah orang suka choclate setengah suka vanilla..so tak salah kud nak suka mana2..

secara jujur dan rata-ratanya aku tawu korang nak jawab apa...

''TAK KISAH KULIT WARNA PA PUN JANJI HATI MAU BAIK BETUL TAK?''


Secara faktanya hati wanita nie kalau dah sayang memang dia tak kisah.kalau kulit sawo matang pun .tapi muka sweet tak salah eh..kulit putih pun untung juga tak dapat LEE min Hoo..DAPAT suami cerah macam lee min ho cukuplah kan?




KALAU SAYA?
"Tak kisahlah macam mana pun.jujur saya nak yang sedap mata memandang.yela saya nak hidup dengan bukan sehari .bertahun-tahun jadi biar lah sedap di pandang setiap hari.jadi tak salah kan kalau nak bahagiakan diri sendiri...tapi kalau dah jodoh dengan sapa-sapa terima je lah..."


ada pula yang menghina lelaki kulit  sweet.copy from status facebook masahmadsafwan credit 




opnion: kepada mereka itu kalau tidak suka lelaki berkulit sweet pun pandang lah kiri kanan sebelum wat statment .anda di facebook semua membaca jaga lah sensitivty rakyat jelata dia facebook.kerana mulut badan binasa.naseb baek mood mas masa tu baik.kalau kurang baik dia print screen letak muka korang.malu je....

info
kalau dekat negori oleng putis mereka tidak called sawo matengs or hitam they call kulit TAN...
kad sana mat salleh pun nak kulit macam asia tau sebab kulit kita ada milanin so kulit asia cam kita lebih bagus dari kulit diaowg. lebih gelap orang tu lebih sihat kulit dia.bangga lah wei!
cwl ada satu kawan yang stayed kad america heritaged  dia owg mat salleh ler...dia cakap kalau kulit terlalu putih sangat kad sana diaowg anggap macam kulit tu tidak sihat atau tak berapa cantik dan dia cakap dia adore kulit asia!!!! .kalau kita belajar sains pun mmg fakta menyatakan kulit sawo matang nie lebih bagus dari kulit putih..sebab tu orang putih berlumba-lumba bejemur nak kulit macam asia.tapi orang asia yang nak kulit macam mat saleh..susah ler~


so......sekarang nie nak putih banyak krim putih nak gelap bejemur je lah.besyukurlah dengan ciptaan Allah s.w.t yg tersedia untuk kita.biar lah mereka menerima kita seadanya...

p/s: jadi gadis apa pilihan hati mu?

Segmen : SAHUT CABARAN BAJET KAHWEN HANYA RM300

salam.....
NAK TENGOK ENTRY BARU SCROLL BAWAH
mereka ini buat entry yg kreatif singgah blog diaowg.
1.http://pingkyviolet.blogspot.com/2011/10/sahut-cabaran-bajet-kahwin-hanya-rm300.html
2.http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2011/10/25-things-random-giveaway-by.html
3.http://incikanik.blogspot.com/2011/10/sahut-cabaran-bajet-kahwen-hanya-rm300.html
4.http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/2011/10/join-segment-cik-cwlsahut-cabaran-bajet.html
5.http://suanazhar.blogspot.com/2011/10/sahut-cabaran-bajet-kahwen-hanya-rm300.html
6.http://kagarikitaro-ikram.blogspot.com/2011/10/aslmkm.html
sapa nak joined sini linknya: sahut cabaran cwl

Oct 28, 2011

puisi TAK AKAN ADA CINTA SEPERTI DULU

salam..
Tiada guna kau kembali
Mengisi ruang hati ini
Semuanya telah berlalu
Bersama lukaku

Semua yang telah berlalu
Antara hatiku dan hatimu
Takkan ada cinta
Seperti yang dulu

Tiada guna kau berjanji
Untuk setia menemani
Hatiku yang telah terluka
Karena dustamu

Semua yang telah berakhir
Antara diriku dan dirimu
Takkan ada yang rindu
Seperti Yang dulu


ok aku ciplak lagu ungu spt dulu f.i.ne :P



Oct 27, 2011

"Saya mahu Nelly The Strange Review Blog Saya ''CWL le'' !"

salam....
jumaat nie nak joined: http://nellythestrange.blogspot.com/2011/10/nelly-strange-mahu-review-blog-yang.html

 "Saya mahu Nelly The Strange Review Blog Saya !"


Tugasan : Tulis kenapa korang rasa LAYAK untuk terpilih diriview oleh Nelly The Strange ! 

since dah dah lama akak dah lama mengenali kamu.sampai hati kamu ye tak penah review blog akak.ni rasa nak tombok kamu....nie hehe..

sbb apa kamu kena review blog akak..sbb akak suka gossip kamu dengan adik tiri akak 
mas ahmad safwan :P.

berserta bukti :

2.
.

nak wat cmna akak suka kamu berdua caple ....semuga da jodoh amin.mas baik pe..nely pun baik sepadan lah tu :P

3. sebab AKAK SAYANG KAMU NELLY....sebab akak tak de adik perempuan.jadi dah anggap kamu cam adik sendiri.semua lah adik2 perempuan yg nak amek kakak cwl mu nie jadi kakak angkt cemua cwl sayang....nely lebih sikit :P


ok tu ja..lain2 rahsia akak...

saya tag kepada semua yang membaca blog saya.lebih lanjut klik sini ...nelly.bye!

to EX aku tak sangka perangai hang macam nie.....

salam

aku tak sangka
aku tak sangka
tapi sangkaan aku betul...
itu lah ucapan bila kita mengetahui perangai ex kita jeng jeng..............


ku sangka perangai kamu diam dan baik baik sahaja tapi sangkaan ku salah perangai kau lebih hina dari diri kau ...:p

dunia ini sunguh kecil bila engkau cuba burukkan kita kepada kawan wanita kita yg cantik manis...rupa2nya wanita yg cantik manis itu...dia adalah kawan kita lama kita sendiri dan kamu sudah terkantoi.jeng jeng..dia sekolej dgn kamu dia juga penah sekelas dgn kamu dia xsangka kamu ex saya..mereka-mereka dah tahu tembelang kamu.kamu kata aku yg burukkan kamu.rupa2nya kamu yg burukkan aku meon!!!! so kamu dah tak boleh lari...dia pun telah ceritakan apa yg kamu dah burukkan saya.dia kata gila mamat tiba2 je cerita pasal kau wani siap bagi link blog lagi....kesian kesian!

SEBAB ENGKAU TERDESAK NAK AWEK SANGGUP KAMU BURUKKAN ORG YANG KAMU PERNAH KASIHI KETIKA DAHULU...SEDIH HATI KU..


aku bukan nak malukan kamu ingat lah siapa yang menangung kamu.duit siapa yang kamu pakai,barang siapa....ku tidak pernah mengungkit.setelah kurasa kamu mmg busuk hati.ku terpaksa bongkar betapa busuk hati kamu...wahai wanita jauhkan lah dengan ex aku itu....

MAAF SEBAB KU TULIS SEMUA INI..KU DAH TAK TAHAN DENGAN PERANGAI HUDUH KAMU!

di sini ku kepil kan gambarnya,,,mmg dia xkacak perangai dia lagi tak kacak....
sila pergi jauh....wahai MEON...nama samaran :P
SEDAR DIRI KAMU ku tidak mencintai mu.bila ku sedar ku rasa ku xpenah teringin  nak hang yg ada cinta simpati :P
KU kasihan wanita yg termakan dengan kata-kata mu.kawan-kawan mu sudah mengakui betapa buruknya sikap mu.ishk2 ..harap kamu sedar udah2.la..jgn meroyan sorang2!

awas wanita dengan lelaki ini..ia hanya mata duitan tak tau malu puiiii....





apa pun aku cakap..aku tak sangka....















-


entry ini tak da kena mengena dengan sesiapa....kalau terkena naseb engkau!!!!!
hahahah rekaan semata2..kesiaan aaron aziz..maaf naaa jadi mangsa...sory abg aaron..! love u and bini kamu juga :P....hahaha syook kacau hangpa :P


p/s: the moral apa pun kita dah putus,diputus atau memutusi kita jangan duk jaja mereka cerita sbb nak tagih simpati awek lain demi kepentingan kita.duk diam2 dah la.JANGAN MUSNAHKAN CINTA YG INDAH.sbb anda pernah mengasihinya...sebab dunia nie kecik org yg hang buruk org jauh alor staq pun org dari ipoh nie leh tau....betui lah cakap org bangkai mmg busuk begitu juga manusia hati bangkai.....nasihat ini dibawa oleh mak jah!!!

Oct 26, 2011

wordless hari khamis ! :P

salam....

semalam depavali kita keluar hoyeee...dengan mak kita...kita ta dee boyfriend jadi mak kita jadi boyfriend kita seharian...sweetkan kan....


muka anoy sbb makan bubur ja :P
mama kita yg snap tau.... :P ada vibrate sikit..tapi kita suka :)



sila like....secar muka terpaksa...

bye!!

Oct 24, 2011

pesanan dokter cinta cwl :P

salam..
buruk sungguh tulisan aku guna paint..
jgn salah paham tulisan aku cantik tau..ni guna paint teketar2 sikit janji kome semua boleh baca udah la....

bye!

ODER Varsity sekarang!!!!!

salam ...
ini bukan saya tapi kawan saya we like a sister k.ok f.i.n.e dia comel dari aku hehehe....
di sebab sis aku yg sowang nie nak start bussns dia aku sbg rakan support usaha dia yang gigih ini!
igt mudah ke nak start ber'busnss..!

so sape minat dress ala-ala musim dingin di korea boleh pm SHASHA KIG ok!

owner Varsity
i'm edit she face it became wrost sis jgn marah tau niat kita lain.nak bagi nmpk lawa.tapi its not works..huhu
she naturaly beauty tak payah edit pun dah mmg lawa...bodek sakan nak baju free le tu :P


owner sendiri pun pakai code
avy blue varsity
RM120
Shoulder Length 65 Bust 106

HOW TO ODER????

1. ADD SHASHA KIG
2.KLIK ALBUM Varsity




3. OK boleh tengok almbum nie


4.PM dia kalau berminat ^_^

senang tak???

lebih lanjut klik sini  SHASHA KIG

bye!!!!

Oct 23, 2011

ANDA BLOGGER YANG MANA SATU KAH?

salam.....
sebagai permulaan saya mintak maaf jika ada yg bakal terasa dengan entry nie.saya cakap berdasarkan bukti dan pandangan orang ramai.jadi jika anda terasa entry ini auta semata-mata up 2 u.tapi baca sampai habis dulu...

first cwl nak cakap pasal Bloger Lelaki VS Bloger Wanita


sory jika anoy sgt menda nie :P

Blogger Lelaki mudah femes dari Bloger wanita pecaya tak?
Bloger wanita Lebih ramai berbanding Blogger lelaki .jadi selera kehendak wanita terlalu banyak dipasaran dan dapat dipenuhi klik je situ ada blog perempuan klik sini pulak semua ada pasal perempuan.oleh sebab itu susah nak cari blog lelaki kalau ada pun tak banyak .Bak kata orang lelaki ni suka pendam dan dia tak suka tulis apa dia rasa.jadi bloger-bloger wanita mereka lebih prefer membaca blog lelaki.sebab semua orang nak tawu apa si lelaki tulis. Blog lelaki juga jarang di kondem jika beranding blog wanita .sebabnya kalau lelaki bagi ayat pedas mana pun it's will be ok sbbnya kalau perempuan buat ia agak kurang sopan ler kononya mentalti  masyrakat kita skrg :P.Even Folower blogger si lelaki tu tu tak banyak tapi Komen dia kadang-kadang MELEBIHI folower.

saya amek blog sapa rahsia tapi jujur nie mmg blog lelaki yg tu blog wanita....

jadi rasanya korang pun ada pendapat sendiri mb.....

 Blogger cantik hensem vs Bloger cantik hensem juga tahap sederhana

maaf le lukisan nie menyebalkan hati anda....

Yang ni aku rasa tak di nafikanlah.bloger hensem bloger cantik tak PERLU bloging bertahun pun sekejap ja dia naik ,sekejap je folower dia meriban sekjap je komen dia meriban dan sekejapa je semua orang nak wat entry pasal dia -_-.Dengan gambar-gambar dia yang cantik dan hensem BERPOSSING MAUT depan lensa .so aku nie tak da lensa yang capt pic aku sekadar camera olympus cikai then upload kalau rajen aku edit lah bagi muka nampak lawa kalau tak rajen aku upload lantak lerr org nak kaa apa.tapi THIS IT IS ME no lensa yg menganggunkan aku :P.aku ni ketogry bloger cantik hensem serdahana biar lah orang folow aku sbb iklas bukan sebab cantik mahupun hensem yg sementara semata-mata...tapi BONUSlah kalau ANDA CANTEK HENSEM...!

LAGI satu Blogger KAKI KOMEN KAKI FOLOW pun mudah FEMES...
See full size image

Bloger nie mmg rajen tinggal jejak and keep touch.
I LOIKE IT!!!
hidup bersatu padu baru muafakat...

P/S: JADI ANDA BLOGER YANG MANA SATU KAH?????

Alahai cinta bulu.......

salam

 

aku jujur aku boring dengar masalah cinta duk gado raplah tengo boring.korang kena pecaya dalam hubungan nie asyik negatif mesti psgn korang boring.aku ada ayat bagi orang yg bermasalah dalam cinta.


''SIAPA CAKAP ORANG TAK DA CAPLE TAK BERUNTUNG,
LEBIH TAK BERUNTUNG ADA CAPLE TAPI MENYAKITI HATI KITA TERUS.''



p/s: malas taip pjg2 hari nie sejuk nak tido lg :P angin sepoi-sepoi bahasa wuhuuu....

Oct 22, 2011

selamat hari sabtu | AMARAN bahaya bajet duck face!

 salam...
selamat hari sabtu jadi saya nak taip pendek je...

sumber pic ini dari : sini
ngat COMEL la kunun buat DUCK face..MONKEY face ada la..Yuks~~ saya copy ja bukan sya cakap k :P
mb lari bajet kud masa th poss :P

sentap hati mak tengok pic nie,masa zaman membajet comel kita pun selalu juga muncungkan mulut tau masa tu zaman gelap lagi :p..

sampai satu masa tu abang kita cakap
'' kalau dah comel wat muka macam mana pun akan comel tak payah tarik muka lagu stroke''..
ok fine taubat aku tak wat muka cemgini dah :P


p/s: apa pendapat korang?????

Hakikat Manusia Suka Orang CANTIK Luaran

salam....
kecantikkan bukan terletak pada makeup tebal :P
kecantik asli juga bukan terletak KLIK EDIT PHOTO...

entry ini bukan bermaksud iri hati,dengki dengan org yg bermuka cantik mahupun kacak atau pun comei lote...disini saya hanya menyata fakta dan bukannya auta.saya cakap berlandaskan benda yang nyata terang lagi bersuluh-suluh dikalangan masyrakat kita yg sentiasa mengamalkan konsep ini.walaupun ramai yang akan berkata-kata '' saya tidak begitu lah'' itu omongan kosong semata-mata ,mungkin ini kerana kita manusia biasa yang lazimnya mudah tetarik dengan benda-benda yang cantik dan tetarik the boom!!!!

sebelum kita pergi lebih jauh ,saya nak cerita tentang di zaman persekolahan saya.
saya nie di kategory muka chumell.alalala perasan sudaaa....3jam.ok f.i.n.e
bukan saya nak cakap kadang2 bila undi ketua darjah,penolong,pengerusi ,naib pengerusi majlis ,setiausha dan sekutunya..di takluk oleh orang yang cantik femes dan popular .renungan sejenak..glurrpp!
sikit-sikit saya nak undi kakak yang tepi tingkap yg comel tu...then lelaki-lelaki pun tengok wah comel nie kalau jadi pengerusi kita undi undi..ok !!
walaupun dia bukan pemimpin yang best tapi lama-lama dilatih jadi best lah juga...aku penahlah juga merasa jawatan pengerusi,setiusaha dan AJK..:p
 thanks adik2 yg undi aku..thanks juga sbb tlg aku isi sisa-sisa di sijil berhenti sekolah daku dgn jawatan-jawatan itu..diowg  undi sbb aku comel thanks lah korang walaupun tak da ciri pemimpin :P

BONUS LAH KALAU ANDA CANTIK....
aku bukan nak cakap orang cantik semua orang nak jadi kawan dia kan?
semua orang nak jadi kawan baik kan..?
semua orang nak buat dia jadi kakak angkat and adik angkat kan..terangkat jee?
semua orang nak tawu apa dia pakai dari atas sampai bawah kan?
apa dia buat semua nak tawu kan kan?
SEMUA nak LIKE status dia kad FB kan :P
MENGAKU KE TAK????

Bohong sebohongnya kalau orang tu cakap....

'' AKU TAK KISAH TAK CANTIK LUARAN
 JANJI DALAMAN CANTIK''

wak luuuuu..penipu besar tahap kacau dodol lah weiiiii......

ye lah hakikatnya walaupun muka tak seberapa nak awek selawa bidadari...hakikatkan in fact yg tak boleh ditipu oleh hati manusia tapi fact juga kalau ati dah sayang tak kenal rupa..

kadang-kadang kita mengenali seseorang itu pertamanya dari rupa paras kan? so fakta nie tak boleh salahkan sesiapa mmg lumrah hati manusia mudah tetarik dengan benda yang cantik..GILALAH..kalau dia cakap dia tak kisah..hermm nipu lah che mat oit...kakak semah jual nasi lemak yg bersaingan dengan gerai kak ton tu  pun tawu minat LEE MI HOO yg hensem tu...

artist cantik mudah femes...
bloger cun mudah femes...
org cantik ramai suka...
hati manusia tak penah berbohong bila suka yg cantik..... :p

kadang-kadang sampai satu tahap tu aku pikir  nie....
aku tengok orang-orang baik dengan dia dekat fb mahupun dari segi apa SEBAB CANTIK???
adakah betapa plastiknya cara kita berkawan dan menghargai dia...korang penah pikir tak? kalau tak penah cuba pikir sekarang..perlu ke kita baik-baik dgn dia sbb dia cantik??? even mulut dia puaka?
cee habaq mai?

jika berlandaskan kecantikkan  sesorang itu berjaya  ia tidak akan bertahan lama trust me...kerana kecantikkan itu hanya pinjaman ALLAH S.W.T yg bersifat sementara....

jadi adakah cantik ini sebagai trend dan fenomena di zaman sekarang.
even tak cantik ..KALAU bersolek 8 inci bergaya seperti Badut Mungkin juga akan diminati ramai.
 kerana kelihatan cun???.atau mungkin juga dikritik ramai...

hermmm lumrah manusia....maaf lah jika terasa kekecewaan keterasaan hati membaca entry ini..
saya meminta maaf dari hujung kepala ke tangan sbb sy tak salam kaki maaf ler....
entry ni juga kekecewaan saya. yg diluahkan...saya mendapat ilham dari safeeah bukan nama sebenar .beliau mencerita kecewanya beliau di rejet oleh lelaki yang perasan hensem dan mengata safeeah ni huduh...boleh blah mat!! kawan aku ni cun tau!!!!

p/s: jadi wahai penduduk kampung ubah lah mentaliti kita sekarang k jgn berlandaskan nafsu semata-semata!

Oct 21, 2011

Adi Fashlaa dah lupakan saya..puii...

salam....
korang kena baca pelan-pelan baru dapat hayati...apa yg saya lalui    :'(

awak mmg cepat lupakan kita adi?

dulu adi fashlaa nie abang angkat masa dekat skolah kita..kita sayang dia...
dia mmg femes sbb dia di ketogory lelaki paling cool dekat sekolah aku.
mmg tak dinafikan dia mmg berbakat dari dulu lagi...
Kiranya aku kira bertuah lah dapat  jadi adik angkat dia.dia selalu dengan kita...tau..
tapi after dia masuk AF dia dah lupakan kan kite..
mmg kite ta puas hati lah dia cepat lupakan kite...
mmg kita benci la...pui...


bila kita benci sampai gambar abang pun kita conteng2...
time nieee kita igt lagi abg paksa kita pakai hijau..
pdhal kita tak suka hijau..T_T

walaupun ati kecik sebab awak dah lupakan kita..awak tetap abang kita sampai bila-bila..
kita ingat lagi janji awak...

awak cakap ..................

'' nak jadi abang saya sampai mati''..

tapi lepas jadi retis jadi dj abang ta penah ingt kita kan..
dulu abang panggil kita nini..
sekarang bila kita jumpa abang ..
abang wat tak kenal kita sedih hati kita nie..sebab abang dah lupa kita.

dulu-dulu masa kita jadi pengawas abang datang lambat sekolah
kita banyak cover abang dengan cikgu..kita tolong abang masuk curi2...
sedih hati kita abg tak ingt pengorbanan kita.. :(

dulu masa abang masuk AF..abang paksa kita AFUNDI abang...
abang paksa kita datang konsert abangkan..
time tu sapa yg sokong abang 
kawan-kawan ngn kite juga  bersusah payah sokong abang 
even abg kalah.kan kan..

sekarang bila kita n kawan jumpa abang kat mana2 function selambe je abang cakap...

'' nak sign ke nak amek gamba??''

sedih haty kita dgn kawan-kawan ingat ke abang ingat kitaorg...siap jeling lagi ye abang..

dulu kita abang adik
dulu kita banyak tolong awak
dulu kita juga afundi abang
dulu kita juga tolong awk tackle awek walaupun time tu awak tak hensem pun.

tapikan bila kita baca balik semua entry kita rasa serba salah tau dengan abang adi faslaa...

SEBAB KITA PUN TAK PERNAH KENAL AWAK... :p

kita tipu ja....

thanxs abang adi sebenarnya awak seorang yg peramah dengan peminat..gamba tu 3tahun lepas bila era datang taiping kad GIANT..:P

the moral: KALAU NAK MENIPU ITU SEMUDAH ABC....

hahah korang jangan mara :p

p/s : sy dapat ilham wat entry nie dari  sini  kakak nuwul thanx bg ilham muach!


web lagu paling senang download.

salam...

sekadar nak shared dengan korang dgn web yang best.selalu juga download lagu kad sini.free ja.siapleh test lagi before download .SEMUA LAGU ADA K dunt wory..dia ala-ala  4shared tapi rasanya lagi koool kud. 
so jum lah kita ramai-ramai download lagu kad sini :)



Oct 20, 2011

jumaat | BILA CINTA BERTASBIH ( WARDINA SAFFIYAH)

salam......


Saya suka suka sangat ayat-ayat  wardina dalam nie.antaranya...

''Tak boleh mencari lelaki yang tak mampu bersolat.NO CANCEL..kalau dia tak mencintai penciptanya macam mana dia nak Mencintai kita.''

kadang-kadang kita terlalu leka menyulami cinta antara lelaki dan wanita sampai terlupa batas-batas kita sebagai bukan muhrim.MULA-MULA tangan lepas tu..lepas tu.dan akhirnya akan berakhir dengan zina.


jangan kita ingat ..

''laaa PEGANG TANGAN je..lu nak kecoh..''

even hanya berpegangan tangan kita boleg tejerumus dalam zina..ingat jangan terlalu amek mudah dengan usapan tangan yang akhirnya mengheret kita ke neraka yang jahanam.
saya bukan yang sempurna tapi saya belajar dari kesilapan ..kita semua harus belajar dari kesilapan jangan terlalu mengambil mudah dalam beberapa hal.jangan bila nasi dah jadi bubur baru kita MENYESAL.masa tu perkataan menyesal pun dah tak guna.kita boleh meminta ampun..tapi adakah kita kuat dan mampu memadam sejarah hitam tu? kita manusia bukan komputer yang boleh padam memori yang kita tak suka.BERINGAT lah kita sesama manusia tentang besar yg hukum bezina.


pengertian zina
Dalam al-Mu’jamul Wasith hal 403 disebutkan, “Zina ialah seseorang bercampur dengan seorang wanita tanpa melalui akad yang sesuai dengan syar’i.”
Allah swt berfirman:
“Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” (QS al-Israa’: 32)

p/s : cwl igt nak wat bisness baju muslimah bagi para muslimah......nie cth baju yg mb cwl nak jual.nak tgk ada tak respon..org nak beli..kalau ada mb insy next month start bisnes..dunt wory dear banyak lagi patern..:)

saiz yg cwl jual dari (s-xxl)
comming soon..

Oct 19, 2011

dia ada kau pun nak ade eh?

salam.....


i think benda nie berlaku seharian dan kita turut melakukan...sory kalau ada yg terasa but cuba fikir dalam-dalam.

means if DIA ADA KAU PUN WAJIB ADA BENDA TU...


saya tak faham why should korang nak copy dia? kenapa tak build you own identity...? tak ke itu lebih menarik dan baik.? kadang-kadang sanggup habis beribu-ribu asalkan kita ada benda mcm dia ada..so like klone..should be?

contohnya artist or bloger pujaan hati.if dia ware mcm tu korang pun nak ware mcm tu korang pun patut ada.

contoh

= if dia ada SHAWL or style dia pakai shawl mcm tu korang pun nak juga,,..dari pakai bawal sgup tukar asal nampak cantik mcm dia juga...
kalau dia PAKAI braces korang nampak cute... korang pun nak pakai juga padahal gigi dah lawa.
if ada Dress mcm tu ,korang pun punya cari nak beli.....nak pakai dress cam tu juga.
= kalau dia pakai jam kaler yellow korang pun nak juga....
rambut dia botak korang pun botak
dia suka PINK korang pun suka pink
blog dia mcm nie korang pun mcm nie..
=dia stdy luar negeri korang pun nak juga wlpun result xseberapa
dia mandi kad longkang korang pun nak juga opsss....:P


Boleh nak fanatik tapi berpada dengan kemampuan kita..dia lain kita lain...muka dia lain muka kita lain jadilah diri sendiri cari kesesuaian dgn diri kita.,.jgn tak sesuai kita nak wat..napa xbedah muka mcm dia ja? :P so renung2 sebentar...

p/s: pesan diri sendiri pesan juga pada kawan..moh lah kita yob and jah...........

Oct 18, 2011

SHAWL MURAH DAN BERPATUTAN DI : butikpinkku

salam....


hai korang ..korang selalu pm cwl dan tanya kad mana cwl beli  shawl ala2 up 2 date tu kan....bukan sekadar up 2 date mmg cantik dan MURAH!...cwl beli dekat kawan baik cwl dia dah lama dalam bussns jual shawl .
so cwl nak shared best buyer shawl online shoping at : http://butikpinkku.blogspot.com/
kenapa? cwl suka beli shawl di BUTIKPINKKU..


1.MURAH!!!!
2.BERKUALITI
3.OWNER DIA MMG RAMAH COMEL BOLEH RUNDING LAGI
4.TAK PERLU RISAU BARANG DI JAMIN SAMPAI ( SELAMAT)
5.SHAWL DIA MMG UP 2 DATE
6.SETIAP SHAWL ADA TUTOR DARI FARA SO SENANG KORANG NAK GAYAKAN.
( tutor dari fara yg best dia cover aurat so rasanya tutor nie sesuai kpd sbg para muslimah tak saja bergaya but it cover aurat kita)

about BEST THING AND MEMORY AT BUTIKPINKKU..
cwl selau beli shawl kad fara banyak juga lah koleksi2 hehe....cuma bila duit slow nak beli slow tapi mcm cwl cakap owner dia BEST..if korang betul2 nak shawl tu boleh mintak farah keepkan  tapi kena serius BUYER LAH...jangan korang suruh simpan THEN blah mcm tu tak nak lah. kan.jangan amek kesempatan terhadap kebaikkan dia.

nie salah satu shawl cwl beli kad BUTIKPINKKU..


 cwl beli shawl wit dia punya iner cotton mmg naik inner cotton dia
and oder pun barang cepat sampai.MMG TERBAIK!!
PALING COOL dapat diskaun har har har!..yg tak cool bila bajet mulut itik :P

tapi tutorial TERBAIK KORANG BOLEH USHA SINI  BUTIKPINKKU.senang paham and cover!

senangkan dan dah tutor dia nak ikud pun bole kepada para GUYS..jangan jatuh dgn owner dia pula hehehe.okkorang boleh klik video nie kad Utube banyak lagi tutor dari fara nie yang boleh korang folow :)

so kad sini sempena HARI RAYA QURBAN. BUTIKPINKKU.. ada buat SALE secara MEGA-MEGAAN.so korang dt membeli barangan di BUTIKPINKKUdengan harga SERENDAH RM5 !!! 
DETAIL..tentang sale nie...

Happy to announce, we'll be having SALE!!!
                                                                        Date: 24 Oct (Monday) - 4 Nov (Friday) 2011.
                                                                                 Masa upload: 8.30 malam.


kalau nak lebih lanjut  shawl apa yang ada jual kena tunggu.....

selamat bershoping di  BUTIKPINKKU.klik jgn tak klik

p/s: insy bulan depan kalau tak ada halangan cwl nak buka shoping on9 utk baju muslimah... :)

retiss KOREA K-PLASTIC

salam hai....annyeong!!


plastic itu fantastic betul tak?benar atau tidak nilai sendiri kehebatan dunia sekarang dgn plastic sugery.
tak nak cakap panjang lebar takut terfitnah layan sendiri info nie dapat kad web korea ttg retis dioawg juga...ermmm rasa retis mesia majorty natural beauty dak? :P
layan sendiri pic2 nie..sapa nak jadi mcm retis korea boleh wat plastic sugery gak..


first tengok video nie ending dia kelakar hahaha...


ini bukan KPOP TAPI K-SUGERY




Song hye kyo ( awek full house )                                                                  kim ah joong ( yang belakon cite MARIA jadi demok





                                                                                                                    
                                                                                                                                                         lee ji hyun








jang na ra ( hehe sapa tau lagu dia yg sweet tu mesti tau)





                                                                                                                 RAIN ( pkwa full house)     



BAE YONG JOON ( abg winter sonata kita)
                                                                                                          ahli kumpln girl generation tak salah la
                                      


SEBENARNYA BANYAK LAGI RETISS KOREA BEDAH2 PLASTIK NIE TAK TERSENARAI AKU NAK WAT SATU2...BAGI MEREKA INI CUMABENDA  KEBIASAAN LAH...


CUMA KALU RETISS MALAYSIA BUAT IA BUKAN KEBIASAAN SBB KBYKAN RETIS MALAYSIA BERAGAMA ISLAM...
Tak perlu kud nak ubah ciptaan tuhan yg sedia maklmum indah betul tak?


a. Firman Allah dalam QS ar-Rum (30): 30: ... jangan lakukan/tidak dibenarkan perubahan dalam ciptaan Allah.

b. Firman Allah dalam QS. an-Nisa' (4): 119, yang menginformasikan sumpah setan: ... dan akan saya suruh mereka (mengubah ciptaan Allah), lalu benar-benar mereka akan mengubahnya.

c. Beberapa hadits Nabi SAW yang melarang perubahan atau penambahan atau pengurangan dalam bentuk fisik manusia, seperti hadits yang diriwayatkan oleh Muslim: Allah mengutuk pemakai tato dan pembuatnya, dan yang mencabut rambut wajahnya serta si pencabutnya, dan yang mengatur giginya yang mengubah ciptaan Allah.



sumber:http://ramadan.detik.com/read/2011/08/29/101236/1713147/1254/hukum-mengubah-bentuk-tubuh
entah berapa lama agak boleh tahan plastic nie eh???


so nak layan lagu nie la....rasa tersuka lak lagu kolea..acct xminat sbb xnmpk apa yg menarik ttg korea i'm proud to be malaysian kud... rasa yg lelaki melayu lagi HENSEM kud ....so sory koleaa....:p






P/s: nak bedah ..bedah jadi tak elok teruis...aishh naya!!!