Nov 30, 2011

LAGI LAGI SI NAZMI FAIZ MANSOR

salam

KENAL KE TAK?  nie muka FERNANDO toress malaysia :P


junior aku nie selalu hantaq surat nak tackle aku tapi aku tak berjawab menyesal tak layanko dulu nazmi.
waekkk udah2 nipu cik wanie oit!!

TAHNIAH wat NAZMI FAIZ !!!

Gol yang dijaringkan adik kecik cili padi nie masa vs bahrain terpilih GOL ke 7 terbaik di dunia oleh FIFA


tak tawu la nazmi nie amek spm ke dak sbb dia busy skang kan kan.tapi apa pun aku rasa dia akan amek lepas tamat semua permainan anatara kau dan aku :p.aku doa yang terbaik for nazmi faiz semuga prestasi cemerlang dia bukannya seperti KISAH DONGENG  yang ada ketika low profile dan hilang selepas popular meningkat harap even popular pun biar prestasi  cemerlang macam cristiano ronaldo.CR mmg popular mmg kaya playboy but prestasi tetap di utamakan tak nak lah nazmi faiz jadi macam segelintir pemain kita sekejap2 ja NAMA TOP .bila dapat awek retiss HANcur...so nazmi faiz carilah awek BLOGER k.hahaha....

ok bagi peminat si nazmi korang boleh dapat informasi dia dari web nie


"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

salam...


wani joined giveaway kak irine nadia marcello kita nieh.!! wah teruja teruja sangat2!
sebenarnya wani baru beli soab saja dari kak irine seriusly soab tu pakai dalam 2 hari memang nampak effect.effect dari segi apa? rasa kulit cam fresh dia tak da gatal2 cuz mmg sesuai utk all type skin.mcm wani kulit cerah mmg mudah alah n senang naik bintik2 merah jerawat so bila pakai alhamdulillah bukan nak belagak ka apa mmg OK SANGAT!!! sudah beralih arah pada procuct nie terus! sbb best best best!
memang nak buat entry alang2 baca ada GIVEAWAY..apa lagi laju2 nak joined boleh save money.
baru GUNA tab soab  dah nampak impak BELUM 3 set lengkap lagi!!!!

nie lah 3 product tu 
1. TAB EX
2.TAB SOAB ( wani dah cuba nie mmg best!!)
3.HD glow essence

LEBIH LANJUT BACA NIE!

1.TAB EX: Tab EX = RM 180 per bottle ( 60 tablet)
More info tentang faedah Tab Ex :- KLIK SINI 

2.TAB SOAP : RM 70/ 125 gram
More info tentang faedah TAB SOAP yg HOTTTTT ni :- KLIK SINI

3.HD Glow Essence : RM 180/ 50 ml
More info tentang faedah HD GLOW :- KLIK SINI

( korang cuba ,kalau tak best wani cakap tak best sbb best wani sugest)


KENAPA NAK SANGAT PRODUCT MIRACLE TAB NIE?

 ANSWER:
wanna be cantik macam kak irine bole? serius nak sangat-sangat sebab BERKESAN.kalau tak berkesan tak mau lah.sebab dah try TAB SOAB dia memamg best sangat2 tak bohong korang untuk tujuan promosi sebab kita dah cuba nak juga korang semua rasa sendiri betapa bestnya tab soab belum lagi tab ex and hd glow..mmg nak sangat tapi nak beli tab ex and hd glow tapi TAKDA bajet T_T sedihkan...so harap dapat pree dari kak irine yg cumel!! ok dah terangkan sebab apa.huhu!

p/s : korang nak joined klik sini
       yang nak beli picit sini terus  ( banyak lagi product kecantikkan dari irine meroyan tengok)

harap-harap menang AMIN.wish me luck!

Nov 29, 2011

MY TASTE LELAKI MALAYSIA

salam....


aku nengok ramai beno mintak lelaki korea mata sepet-sepet.aku blogwalking ja mesti si min hoo.lee min hoo mu guna manderem apa wat awek-awek mesia gila-gilakan kamu wuhuuuuuuu heheh :P gurau ja.tak pasai kena saman  jap gi.

tapi bahana korea menjajahi malaysia dengan lagu-lagu depa  mmg hebat aku TAK NAFI kan lagu depa best,tarian depa best muka depa hensem aku akui tu..mesti hangpa baca sambil hanguk2 kalau hangpa baca sungguh-sungguh la~

aku juga tak nafikan kekuatan K-POP bukan aiskrim POP.anak buah aku si sepet nie haa..bukan main lagi dia menari menara meniru  bila dengar lagu  korea yang pop tu. bahana k-pop sunguh !

nah amek kau maksu poss ala2 retiss korea lagik!!...


kenapa aku tak minat korea sangat...bukan tak minat kureng~.

1. mata dia sepet  bajet mata aku bulat sangat lah :P
2.aku tak faham bahasa korea what the fish diowg cakap apa tu hehehhee...
3. lelaki korea kebanyakkan jambu2 pakai makeup geli lah........ heheheher.abis peminat korea hentam aku pasni!!!
4. aku seronok tengok tarian diowg tapi time aku nak bersenam je la.time tak bersenam aku katup TV !!

hoohoho masing-masing ada cara tesendiri aku tetap suka aktress malaysia.entah mb taste aku lelaki melayu kud....sebab kalau mengharap korea jauh sekali baik aku lupakan niat aku dan jauhkan diri daripada realiti dan angan2.nanti hati juga terluka dan TERKERCIWA huhuhu....muah

hehehe minat dato F lagi... hehehe

p/s: peminat koreaaaaa~ jangan marah ye :P

Nov 28, 2011

segmen : NOTA KAKI bukan KICK

salam..

ingat dak aku suruh hangpa tinggal link nota kaki .tujuan dia adalah aku nak bagi komen blog tentang blog hangpa sambil visit2 n pomot2.wah wah rajennya kau wani.nak komen blog org dah bagus sangat ke.pANG..kang. :p..k kita stat one by one ok! mari kita tengok blog sapa yan kena :)

1.http://youthyousof.blogspot.com/

Masih ada plan B
KOrang bleh klink kad atas aku bagi tu n terjah2.
-suka blog dia simple kemas n warna biru dia wat aku tenang nak visit dari blog aku oren sakit mata hahah..




blog budak cantik comel my friend  ely .
- terasa terselah kewanitaan aku bila terjah blog dia yang kemas pergh...kalau ada bau mesti wangi nie.
tapi dah ada pkwa hahaha.telan air liuq lah wahai jejaka sekalian!



also my friend blog awie berkasih..aku suka header dia agak cool plus sempoi.
suka uitm dan churp2 kenapa bkn agry bird? ehehehe...
bila masuk blog dia aku rasa nak baca up 2 down.tak cya masuk ler...


rasa di buai2 mimpi masuk blog nie...wah wah!
blog dia agak funky dengan kaler yang ala-ala ceria gitu seyh!
terasa mimpi menjadi sempurna!


blog adik manis nie...
comel gamba dia style ala-ala header cam aku
.nah tempek gamba besar2 cam aku style berani mati .tapi tak pe adik nie cute no hal!!!
hehe..luv u style dik!



adik cute nie even blog dia kecil jiwa besar k!
heheh nice nice ver nice! <3


 heheh aku suka blog budak cun nie
lagu korea dia full house nie aku tercari2 tak tau tajuk apa.kerap aku skodeng blog dia nak tau tajuk apa haha..pecah rasia! 
korang try klik best tak lagu tu>? hehe


ini bukan blog pegemis hehehe! jangan marah yang!


heheh sayang aku nie minat korea habis..
apa boleh buat dia xminat aku :(
hehehe blog dia best suka ayat2 yg digunakan yg membuat aku tido xlena huhu 

9.http://khairulakmalazman.blogspot.com/
poyoness..poyo ke koya? hehehe..



poyoness ..hehe dia xpoyo k!.blog dia mmg Man HABIS...
suka writing dia .one day leh pemes.da pemes jangan lupa kami naa!
ok belia juga berbloging bukan kerna napsu tak cya baca kd pfle dia hehe..

10.http://mrsladysstylo.blogspot.com/

ini blogshop kali petama datang sini.insy ada reziki kita beli ya!

11.http://nuwarzainudin.blogspot.com/

blog dia agak cool.so nak cool terjah.
dia punya blog pun pepel belaka .so peminat pepel mai lah tengok!


ada dua blog wani amek satu je lah yg plg wani suka ya!
aku suka ekspresi2 dalam blog dia!
wat aku rasa nak baca lagi2 dan lagi..
so terjah wei...

blog nie mmg panas tapi dia tak goreng pisang panas.
kritikkan yg diberi setiap entry dalam blog dia semuanya membina and aku rasa patut baca sendiri.
komen dia wah wah banyak peminat.wei dah popular hang jgn xmai blog aku dah >>
kawe aku nie juga pandai masak .katanya masak tomyam yer hari tu :P


comel blog adik nie simple ringkas.dan nak baca pun xpayah buka lampu cuz blog dia cerah mata!
suka style dia .hari2 wani baca tau!!



diri ku bukan aku...k heheh..suka lagu nie.
adik manis punya header fulamak comel r .nak seketul!
like2..

16.http://shafinazshaez.blogspot.com/


nie org kuat kita cik pinaz walla so cute kan.org kuat apa?
kuat balas2 komen ngn aku hehehe..

17.http://syairanitarmizi.blogspot.com

blog nie sangat cute mcm tuan dia pun sangat2 cute,my lovely friend!
wahhh..pemes lagi!
penulisan dia pun jelas dan mudah difahami bukan mcm aku tebelit2.
wah apa g folow!

p/s: semua bloger adalah my BFF.thanks korang yang kasi link.sory lah yang tak de yang kali tinggalkan link lagi ya kalu ada segmen nie lagi :).maaf kalau kritikkan aku tu agak terhapa2.hope korang suka.muah...!

sapa yang tak da tinggalkan link nanti wani updte nota kaki part 2 :)

Nov 26, 2011

wedding kazen kame hehehe....

salam....

weding my kazen nurul and azrul semuga bahagia ke anak cucu,,,wani bila lg? aik....:p
aku kenyang makan lauk kenduri seriusly habis lah kadar klastroool naik pas nie.nevermine sekali sekala.
bkn senang mkn nasi minyak.nasi minyak sendiri entah ada entah tak wuhuuu~

ok TEMA semua pinky hot pink habis!! MEANS SEMUA jambu-jambu belaka!


out fit suka hati aku tudung kelabu... :P 
mata kau sepet tiba2 kenapa bah???



macam barbie dol kan bridal suka suka!


asyik gambo aku ja korang nak tergamam nah....





gamba kazen dan kakak aku :) 



skandal aku


tak delah nie adik tinggi dak?


amy mastura kazen kesayangan ku heheheh...dia marah aku pggl dia amy mastura.

aku bosan sbb weding aku bila taun entah..

nie princess aku comel kan.....

macam ibu mithali dak?




lastly aku makan kek~

thanks layan gambo2 aku......

p/s: hai bestnya kahwin....SALAM MAAL HIJRAH KORANG TCRE!

Nov 24, 2011

online shop terbaik dihatiku NOW

salam,
p/s :harinie entry lebih kepada kegurl-gurlan ,lelaki jika busan jangan terus membaca abaikan tapi coment :P

wah wah...hepi nie hepi nie cuz dapat pakai ala-ala princess la konon caittt! tak dapat jadi tuan puteri berangan-rangan pakai mcm tuan puteri cukup lah har har....bila masa kau jadi princess wahai wani bangunlah dari mimpi macam maharani yang kejam ada ler~

bukan tujuan promot ye. nak juga korang cantik2 comel2 so jum terjah girls

1. LDYA WEAR ( PRINCESS dress)
2.TEENS FLAVOUR ( CUTE little shawl)

klik je!

macam-macam ada sesuai untuk semua peringkat umo so JOM BELI!

SO JUM TENGOK AKU BERANGAN2... :p 

i feel like a little princess rite now!

aku agak tinggi tau sbb baju nie jadi cam singkat so alterntf 
aku pkai iner and kalau rajin nak
tambah lace.korang t beli chek ukuran k!


Seriusly selesa cuz material dia lembut sangat!


suka all my outfit :)

korang kalu nak klik sini k
1. LDYA WEAR 



nie gamba online shop diaowg beli tanpa was-was barang di jamin sampai




klik-klik cepat!!!!!!


muka keterujaan!!!

jom shoping girls..

bye~

p/s: nota kaki tu nanti wani updte thanks ya yang tinggalkan link! :) 

kepada yg folow i will folow and komen back intenet cam ciput wat masa nie....saba tau :)

Nov 23, 2011

SILA TINGGALKAN LINK DAN NOTA KAKI

SALAM


NOTA KAKI TU BUKAN BAGI PENENDANG K!

hangpa bagi link BLOG HANGPA dan NOTA.

LINK BLOG sebab ada lah aku nak buat apa..bagi ja.....

YANG folow aku pun HABAQ t aku folow BALIK! satgi merajuk unfolow -_- marah2 kad shoutbox sedix hati aku nie terkoyak2.kadang intenet lambat tu aku polow kemudian hari.jgn marah2 sayang!

p/s : ingat tinggalkan link.cauze aku nak kemas kini bloglist aku. :)

Apa blogger tak suka?

salam...


apa yang blogger tak suka my personal opnion apa yang aku tak suka blog.

1. intenet lambat nak loading 

bila intenet lambat blog ibarat berat dan payah nak load so aku benci situasi ni.
lepas tu aku fedap dia jadi hang.geram geram geram mula aku salah kan blog sapa2 yang tak berdosa tu hehehe.

2. Button folow,komen,shoutbox TAK JUMPA.

heheheh aku tak suka bila tak jumpa tiga benda nie.aku rasa setiap blog perlu ada menda nie.ia sangat penting dalam sesebuah blog .aku rasalah....aku tak suka buton folow yang susah nak cari bila fedap aku mula malas folow,komen dan sebagainya :P

3.Tak suka entry berbau FITNAH atau PERGADOHAN

aku tak berapa suka entry yang bila baca aku dapat dosa kering and bila baca aku tensen.
bukan tak suka .kurang menyenangkan kud.if nak jadi bloger profesional entry mesti ada style dan selalu hapy2.bila baca pun rasa hapy .blogger yang aku petik mcm yuyu zulaikha,fatin liyana,irine nadia marcello,nurul badiah lai.even entry diaowg base on gegurl club or lebih pada life diowg.tapi suka baca :)

4. BLOGER yang 24 jam KONDEM ORANG LAin.

rasa ramai yang tak suka tak payah nak explain.cause it's hard to explain.y? kain aku pon duk koyak rabak kalut nak tampai owg len mmg la ta muleh!!!!


p/s : kalau korang?

 cwl :ada request mintak aku wat video aku ware apa utk skin..huhuhu malu.insy i try make it baby.kaku sbb lama tak vloging :P

Nov 22, 2011

WORDLESS WEDNESDAY

salam...



asal pic nie macam demam kuning..her what eva,,,terbalikkan aptop anda sekarang!


main aci nyorok sampai esok pun korang cari tak jumpa :P #

EGO GARUDA TERKAMBUS DITEMPATNYA SENDIRI

SALAM...

hapy bukan sebab apa hepi sebab dapat tundukkan ego penyokong indonesia  :)

betul lah cakap orang even indonesia menang 1000 pingat emas pun.hati dan maruah diowg tetap hancur.
y? GAGAL menang bola di tanah air sendiri .even kita dapat satu ja pingat emas tapi SATU MALAYSIA HAPY!semua puas hati sebab kita nampak pemain kita dah wat habis terbaik semalam! blogwalking ja semua bercakap tentang bola bola bola.....

aku rasa sebab-sebab kita menang

1.sikap kesukanan rakyat malaysia kuat!!!
2.menghormati pasukan lawan tak de lak aku dengar pemain indo naik barakuda mai maen mesia.
3.Fans malaysia ada tata tertib
4.TIADA taktik KOTOR!!!! malaysia main dengan bersih so indonesia watch and LEARN!
5.yang terbaik tetap akan menang kami bukan jaguh kampung tp terbaik di asia tenggara!

proud to be malaysian senantiasa #

Nov 21, 2011

Tutorial : Facebook Like Box.

SALAM.....

cmna nak letak facebook page korang kad blog?



korang nak shared even korang dah ada Facebook like box.ok selalunya para bloger atau yang ada blog shop ada page masing so.cara nak letak like page box korang boleh ikud stape nie k!


1. Korang kena Create Page kat Facebook dulu . KLIK SINI !!  create lah dulu ikud korang page korang ke,blogshop or whateva .

2. Korang Fill In apa Yang patot ! G kat Wall .. Copy URL Address tuh! 
 contoh :


copy link di atas tu...


4. Then , korang pergi link ini . KLIK SINI !! 

dia keluar cam nie


5. * Paste Url Fanpage korang tadi tuh !
    * Adjust Width !
    * Tick mana yang patot !
    * Get Code ! (Jangan lupa Copy Code iFrame!)


ikud korang punya suka besar wat besar nak kecik wat kecik :)

 (Jangan lupa Copy Code iFrame!)



6. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript




7. Paste Code tadi tuh okie tak ?



8. Da siap. SAVE ! 

apapun preview dulu k good luck!!!

GOODLUCK SELAMAT MENCUBA SHARING IS CARING ^_______^