May 29, 2012

1 teguran 1 pergadohan

salam,

payah lah dunia sekarang update status sikit entry ada je yang mengamuk macam naek hantu..ops naek hantu then mula sangkut kisah kita dengan tak patut.lumrah manusia tak puas hati haa ko kait satu dunia.istilah lebih sesuai kepada orang yang mudah perasan ni ada psyo facebook.kerana mengila dan syok sendiri di facebook. :P

I'M LOST BILA DUNIA NI TAK DAPAT MEMBEZA KRITIKAN..





Sometime dont make people fedup with u perangai chumel...rupa yg comel tetap tak dapat menutup kebusukan hatimu.tak kata sapa2....



Orang yang berfikiran positif akan menerima teguran itu sebagai teguran membina.

Orang yang berfikiran negatif, menerima teguran itu sebagai pemula kepada perbalahan. Ia sebagai cacian. Dia tak suka mendengarnya dan menyalahkan org itu dgn pelbagai cara agar dia berpuas hati menutup cela wlpon sudah rabak~

Jangan gunakan agama untuk menutup salah sendiri -.-




p/s: anda positif ke negatif



kalau semua nak terasa. baik kawan dgn katak duk bawah tempurung.then jaja cerita satu dunia kasi tau lu teranaiya....


walaupon saya diam.saya block awak.sbb saya respect awak and more i edu person..stop talk about me.stop recreate story .u knoe u mcm budak2..i tak group nak kumpul org ajak gado.i knoe u admire me ..muaaahaha to hater -copy paste

May 27, 2012

15 minute turn t00 a HOUR!!


salam...

thanks god dah balik taiping ..sangat-sangat penat rasa nak tercabut kaki b4 balik tepeng
my rutin this week agak best habis rasa macam tak terkata kerana terlalu gembira muahaha....

cuzz....

study last minit begin. taubat cuti ni aku nak baca buku ...tak nak last minit...tp aku rasa
mcm awesome study last minit..agak memory full juga ler..tapi wat relax leh layan movie
lagi.hebat kan? pdhal ada test dan quiz jerk .test ofice 4 chapter to cover.esk test tp lex.ada 4 subject tak cover lagi relax...relax.still relax.minum hot chocolate playing wit housemate.read read pastu housemate said jum tido dulu.kita pas baca kena tido sbb otak kita process the data.diowang cakap k skrg 10.00 pm 10.15 pm kita bangun .kita tido 15 minit ja k. you know wat hapen....... kita orang bagun 6.15 TADAAAAAAAAAA!!!! hebat tak???
aku rasa awesome bangun pagi dalam kedaan lambat ,baca buku pon half dalam muka keadaan redha ( actually) ... damn....napa aku bangun lambat..kenapa ....why why???....
wohoho may be it happen becauseseparuh jiwa ku pergi.nak balik taiping.

so the conclusion jangan pecayakan minit....kalau nak baca buku you baca terus.jangan nak tido lah hapelah.if u seorang yang boleh bangun dari tidur ok lah..muahah..atau pon korang pesan kad membe yang stay up.jangan percaykan alarm . :p


now aku dah sampai taiping....to be continued...




May 17, 2012

Baca lah kalau korang blogger....sejati

salam,




korang-korang sedar blog aku dah bertukar wajah jeng3......

sory korang aku dah tak aktif berblog ..ada benda yang aku rasa wajar aku kejar dahulu.....

kepada blogger baru yang sudi singgah my blog say thanks......

mesti tertanya-tanya why aku slow blogging yang kenal aku lah kan aku tak se HOTS kak aten ke kak yuyu ke so on....
with adik john..sahabat itu perlu iklas :)



first memey aku fokus study,mesti korang cakap eleyh tak reti urus masa lah tu..fatin liyana dokter pon boleh...keupayaan manusia lain-lain tak sama k.FINE... haha..


sebab kedua aku slow blog cuz aku rasa ,aku berblog atas dasar shared informtn bukan sebab nak KEJAR POPULAR...

Jadi popular ni susah semua nak tawu pasal kita,
semua nak gooogle sal kita,
semua nak fake jadi kita,
semua nak ngaku kakak adik dan etc,
semua nak wat entry pasal kita...

SORY to said aku tak berapa gemar BODEK blogger,kalu nama nak naik biar lah orang suka aku atas dasar penulisan aku.memey yang akan terasa bila baca apa aku cakap ni.tapi korang fikir masak-masak apa gunanya korang menulis tentang orang yang tak pernah kisah pasal korang.baik korang cita sal diri korang.nasihat khas aku kepada blogger baru.aku tak nak diaowg ikud kesilapan aku tulis entry tentang orang lain untuk naik.bukan korang yang naik tapi orang yang korang create tu yang naik..

KALAU KORANG SUKA DIA KORANG JUJUR TAK PERLU ENTRY BODEK MEMBODEK....

aku tak suka jadi popular sebab..

AUTOMATIK orang sekeliling kita fake dengan kita,
semua baik dgn kita sebab kita top,
dan sepanjang entry kita orang akan cakap awak cantik awak comel...ADAKAH ITU YANG KORANG NAK??

aku rela tak popular asalkan orang sekeliling aku IKLAS dengan aku,dari ramai orang di sekekliling tapi semuanya fake???


so korang fikir sendiri apa yang korang kejar,kenapa korang menjadi seorang blogger...

jangan kejar kehidupan yang fana kejar lah kehidupan yang baqa...

jadi lah manusia yang bangga dengan apa adanya kita

tak perlu jadi orang lain...

setiap manusia tetap ada kelebian yang nyata dan tersirat...

siapa anda..

anda lEBIH TAHU......

May 15, 2012

saya rindukan ia.

salam..


sedih sangat kucing kesayaaagan dah tak de...mak cal cal...kata chammy dah mati kena langgar sedih sangat.dah lah cuti mid sem dapat jumpa dia kejap sangat :(



memory with chammy..

jumpa di syurgaa...........

May 11, 2012

i wanna be -BILL GATES


salam n hai to all thanks 4 reading my blog.....may be a blog .......din't i?


i wanna be him
who?
him loxl...
who?
he la...
u wanne be a man...
no lah hee
plz jus saying bill gates ok....

(intrapersonal comunication canot be miscomunication if it occur ..may be u r....crazy...hoho)



my workspace aka STUDY SPACE....



i wanna be him but....

ada HALANGAN DAN RINTANGAN.......apa halangan dia?


1. sleep
2.eat
3.dreaming

got it?


so..... so.... i hope i will get dean in this sem to aply gpa or mara..hope so..aRisso?


wish me luck...


b4 i ended my entry yg no motip.....
  IN MALAY

BILL GATE BOLEKAH SAYA MENGAGAGALI BEBERAPA SUBJECT AGAR SAYA DAPAT JADI SEPERTI ANDA? MUAHAHA...


BILL BOLEHKAH SAYA MENGAGALI BEBERAPA SUBJECT AGAR SAYA DAPAT JADI SEPERTI ANDA? muahahaha...




May 4, 2012

wanita ibarat pohon serta malu itu ''IMAN WANITA''

SALAM....

saya tak pandai melukis....

dulu saya teringin juga jadi model gambo2 tapi lepas tu saya bersyukur xbuat ada hikmah semuanya .sbbnya, biarlah diri kita hanya'' only one to special one'' n kita sbg pmpuan kena perasaan ''malu'' kerana malu itu iman yg melindung kita.....hope stiap hari kita akan berubah ke arah lebih baik insy amin.


percaya tak wanita ibarat pohon....
kadang2 saya sedih dengan statment2 kalau wanita
''pakai tudung tak semesti dalaman dia baik''
even benda tu bukan semuanya begitu.cuma satu yang saya nak kongsi kan....

bermula dari akar..baja ibarat akidah serta ibdahnya kita lakukan.jika kita fikir dari logik akalnya pohonnya dapat berbuah dengan banyak dan subur bermula dari akarnya.Begitu juga wanita kalau dari batinnya baik insyallah ia akan terpancar dari ZAHIRNYA dgn bertudung dan melakukan segala perintah Allah s.w.t.

Surah Ibrahim ayat 24
Tidakkah engkau melihat (wahai Muhammad) bagaimana Allah mengemukakan satu perbandingan, iaitu: kalimah yang baik adalah sebagai sebatang pohon yang baik, yang pangkalnya (akar tunjangnya) tetap teguh, dan cabang pucuknya menjulang ke langit.

maaf jika ada yang terasa bila membacanya ,sya juga tak sempurna.tapi ayuh kita beramai2 berubah ke arah yg baik kepada lebih TERBAIK..Allahu A'lam.

iklas dari saya cwl