Dec 24, 2012

The Gojes Blogger and Gojes Dress Wedding

salam......



first at all tahniah buat sapa2 yang merancang nak kahwin atau sebagai ..nya congartes wokeh!
and tak lupa pada kak iena or @MARIA ELENA AND ABANG AS...congratesss....hapy 4 you..
untung le kak datin a.k.a najah dapat g sana ...sampai salam sayang pada FL k ..sob3...


ok stop cakap benda merepek2 ni proceed....as we know many bloger cun2 dah kahwin and dah berpunya...kita bercakap bukan pasal ranking but pasal dress make up ...waa cun habis...kita stat dgn kak iena sbb dia baru kahwin hehehe ...hug*


maria elena

 
green gojes gaun..  cantik dowh....kak iena and datonyer
even kaler dia green pekat dia still nampak cun...tgk la sapa yang pakai kan...
nak tgk full g blog kak iena...<3


 after sah jadi suami isteri wah2.....

i love this picture..natural and sepandan plus PELIK.hehhe...
semoga kekal hingga akhir hayat plus syurga!


next my kak long saya..yang paling saya sayang nurul badiah lai....


 masa belum jadi puan sangat cantik kak long..kak long without makeup still cantik yuoolsss!
kak long ni pakai apa pun sangat cantek..


tahniah sbb dapat suami yang macam super badang abg mirull yang bley protect akak <3 hehe..yarrkkss!

kay tema kak long ala2 arabic sikit and pink tu penting!...kak long mmg cun sangat dengan kaler....smuga baby tu pun comel macam kak long kay..hug*



rozita che wan a.k.a ain salam..


 kak ain combination red and black..sesuai la kaler gelap2 or dark kos kak ain and suami beliau sangat putih ala2 mat salleh okey!
tgk baby diaowg pun waaah!


cantik kan kak ain ..... <3


ni baby dia tadaaa....


with irdina super bambam...comey mcm mama dia...




next irine nadia marcello...congrates...baru mengandung irine..ni hehe..

 so sweet irine and suami.. i love white dress .

ini paling suka kombinasi biru..wah cun habis gaun dress dia suka suka*
irine ni pandai dress bagi cwl..sbb semua kena dengan gaya!


last but not list akak amoi the gojes blog amoi heaxa...  akak bedarah manis and model baju yang selalu cwl beli minaz butik..

 alalalalala..cantinya akak amoi..
oooo melting k! untung suami dia sangat2 k!

kombinasi biru pink..yang sangat cantik kan??
suka dress dia...tak salah minaz design kan..and minaz butik also design untuk baju fatin liyana untuk wedding abg dia si as and maria elena...tu...mmg superb laa minaz butik!


all oh then cantik sangat,...hope i will be soon :P



puas cuci mata....which one you like??? tell me now..
tahniah buat diaowg ..kita bila lagi muacxxx...





all the picture is copyrite from uncle the google



Dec 7, 2012

Top list makeup Inspiration

salam,

muka ngah bajet chumellll~



hai harini nak update pasal make up as u  know kita semua kAum hawa memang suka mende2 nak jadi cantik ..takde sorang pun cakap tak nak jadi cantik kan ?..
cantik luaran dan dalaman.
lumrah kita sebagai pmpuan nak beli tu nak beli ni untuk diri sendiri nak looking cute and cantik...

aku BOLD disini KALAU MEMBAZIR UNTUK DIRI TIDAK MENGAPA OK!


so for me make up inspiration yang aku selalu layan video2 tutorial makeup diaowg ni ramai so aku bg toP 5 yang paling menjadi sumber isnpirasi la kunun~Mungkin juga bleh jd sumber utk korang review rite?


1.Michelle Phan

this video by MP ..the best makeup zombie

why mp?

mp sangat popular dengan makeup and style yang cool habis.
suka dia sangat cuz video tak bosan video2 semua ada nasihat2 yang best
also tips2 yang berguna..
gadis phan asia cwl selalu rujuk salah satu sebab kulit cwl
 ala2 dia kununnya so is easy folow cara dia heheh....
tgk muka nak sama x? ayat perasa~
dan Mp ni juga legend bagi cwl cuz first makeup cwl rujuk is from her tutorial...
awesome and kagum dgn dia.bukan sekadar makeup

but pesanan2 dia sangat berguna bagi gadis2 macam kita nie hehehe :)

2.LAURENBEAUTYY


lauren


the hot girl in youtube. suka dia juga kuz white girl with the 
brown hair ni sangat mempesona cara dia di depan wc.even 
tanpa makeup pun dia sangat cantik for me.
i love her .i love the way she talk and i love love her....try lah tengok tutor dia cool sangat...

3. PromisePhan


a sister-in-law Promise Tamang Phan


pendek kata promise ada kena mengena dgn mp ...
dia punya tutorial pun best juga...macam kita kulit2 asia ni
 elok lah makeup style cmni..nak makeup putih sangat 
kang jadi betepu tak bertempat.dia punya tutor pun not bad :) 
paling best tgk duet tutor dgn Mp mmg gempak!

4.violet beaux

violet beaux the cutey

suka gadis ni simple dan sangat cute sangat2...
tutor dia yang comel..tmbah tutor
 dia ajar style nak dandan rambut even aku bertudung...
wah so cute .suara dia yg comel miawwwwwwwwwww!!!


5.LILI SIMPLY



CUBA tengok muka kadang macam kak yong si yana tu kan..

lily simply..memang simple style dia
tak caya tengok lah..
suka tengok cara dia bersweet2...melting wehhhhh~



ok for all this cwl dapat kepercayaan dari housemate 
Bella Ann Jamal untuk make up dia for pra graduation 
dinner night...waahhh excited ..then ini for my hasil from
 5 combination inspiration hehehhehekkk......


tadaaaaaaaa~

ouch..karya....my hands  hehehehe... kalu hudoh harap ampun dipinta~


first timer makeup muka orang untuk majlis penting2 diberi kepercayaan..what love bella hugs*


last but not list conteng muka sendiri







p/s: ada cita nak wat tutorial makeup..but tak de bakat tak pasal kena kutuk je... =,=
berangan sorang2 cukup lah ..muahahhaa.

Dec 2, 2012

Tercekik ikea meatball

salam..

aku oder meatball sepulo biji,kek yang cedap tu and chicken wings yang menyorok kad sipi2 gamba


hehhehe..saja wat gempak title atas tu rasa nak sepak sepak je kan...


rasa entry pasal ikea meatball ni dah berjuta-juta kan.so apa ler heran sangat dengan cerita aku di kemalaman nak mencerita..disebab aku lapa dan aku teringat nak makan sebab tu aku typing pasal ikea  meatball nie .wuhuhuh.

price ikea meatbal ??

takdelah mahal nak mampus semua afford leh makan..yang aku makan ni ada orang belanja so aku tak fikir sangat sal harga kekeke.....ayat semak~
nak tau harga google le~



rasa?
sedaplah bebola dia kuah dia rasa cheezy2 korek kad tengah tu ada kuah raspberry sedap makan sekali.sedap la ...xde lah xsedap ikud atas lidah masing2 la.

tips?
makan time lapar ja.kud.kalu kenyang jangan pi gatai makan nanty muak.so tunggu kelaparan mcm nak pitam baru pi makan.kalau rasa nak sweet oder satu pingan makan sama2 berebut2 baru sedap mcm pasangan couple sebalah aku..sempat g ushaaa~

suasana
hermmm macam warung yang berebut2 nasi kandaq ala2 fuudKod hehe..
xdelah...ramai sangat sampai xde tempat .so korang kena wat strategy.sorang g beli makan sorang g jaga tempat.when jaga tempat duduk sebelah orang yang nak makan agak2 nak habis dan tunggu..
sebab terlalu ramai...sangat2

pesanan?
makan sampai habis nanti menyesal..esok pagi akan rasa bersalah..


nie gamba2 aku pi bersuka ria..


 secret garden dan lately aku nampak gemok..gemok ..gemok ..pleaze salahkan angin!

raihan berperang ..muka fokus...



at the last sebagai peminat tegar kucing2 sedunia..aku cukup suka topi ni teramat sangat...


byep :
thanks comment i will visit back :)